مجید تخت روانچی تاکید کرد ایران و چین دو کشور بزرگ قاره آسیا هستند. دو کشور روابط خوب و تاریخی دارند که پیشینه آن به قرنها قبل بر میگردد. از این رو طبیعی است که دو کشور بیش از پیش با یکدیگر تعامل داشته باشند و درباره همکاریهای دوجانبه از جمله مسائل مورد علاقه دو طرف به ویژه اقتصاد بحث و تبادل نظر کنند؛ لذا توافق اخیر ایران و چین (قرارداد راهبردی ۲۵ ساله همکاریهای دوجانبه ایران و چین) چیز غیرمعمولی نیست. ما سرگرم نهایی کردن این قرارداد هستیم که به سود هر دو کشور است و چندین زمینه همکاری را در بر میگیرد. من فکر میکنم که امضای یکچنین قراردادی بین دو کشور کاملا طبیعی است مشروط بر آنکه برای هر دو طرف سودمند باشد.
مناسبات ایران و چین ربطی به آمریکا ندارد
تخت روانچی در پاسخ به سوال دیگر مجری راشاتودی مبنی بر اینکه آیا ایران مجبور به امضای این قرارداد با چین شده است پاسخ داد: همانطور که گفتم ایران و چین دو کشور دوست هستند و دو طرف تمایل دارند ائتلافی راهبردی داشته باشند. این موضوع ربطی به آمریکا ندارد. همانطور که گفتم ایران و چین سالهاست که روابط خوبی با همدیگر دارند.
آمریکا باید به تعهدات بین المللی خود پایبند باشد
تخت روانچی در ادامه خاطر نشان کرد: اگر به تحولات چند سال گذشته نگاه دقیقی داشته باشید میبینید که ایران به همراه چند کشور دیگر که گروه ۵+۱ نامیده میشوند، درباره قراردادی به توافق رسیدند که توافقنامه هستهای ایران و یا برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نام دارد. این قرارداد به امضای آمریکا و کشورهای دیگر و ایران رسید.
وی افزود: وقتی که ترامپ به قدرت رسید یکی از چیزهایی که سعی کرد از شرشان خلاص شود، همین برجام بود. اتفاقی که در سال ۲۰۱۸ رخ داد؛ لذا این ایران نبود که میز مذاکرات را ترک کرد بلکه آمریکا میز مذاکرات را ترک کرد و تحریمهایی را علیه ایران اعمال کرد که حتی واردات مواد غذایی و دارویی را نیز شامل میشود. آمریکا ادعا میکند که مواد غذایی و دارویی از شمول این تحریمها مستثنی هستند، ولی اینطور نیست. حتی همین امروز مواد غذایی و دارویی هدف تحریمهای آمریکا قرار دارند.
تخت روانچی گفت: به محض اینکه آمریکا به برجام برگردد و مانند یک کشور عادی رفتار کند و به تعهدات بین المللی خود پایبند باشد میتواند به جمع دیگر کشورهای عضو برجام بپیوندد.
ایران مهمترین کشور منطقه است که با تروریسم مبارزه می کند
سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در پاسخ به سوال بعد مجری راشا تودی درباره ادعای آمریکا و چند کشور دیگر مبنی وجود مدارک و شواهدی از دست داشتن ایران در حمله به نفتکشها در خلیج فارس گفت: ما ندیده ایم که آنها کوچکترین شواهد و مدرکی در این باره به ایران یا کشور دیگری ارائه بدهند. ایران بارها این ادعاها را رد کرده است. اگر آنها مدرکی در این خصوص دارند باید به جامعه جهانی نشان بدهند، ولی آنها هیچ مدرکی ندارند.
وی تاکید کرد: اینها اتهاماتی هستند که آمریکا و شماری دیگری از کشورهای منطقه علیه ایران مطرح میکنند. در حقیقت، ایران مهمترین کشور در منطقه است که با تروریسم مقابله میکند. شهید سلیمانی قهرمان جنگ ضد تروریسم علیه داعش و دیگر گروههای تروریستی در منطقه بود؛ لذا ترور او هدیهای بزرگ برای داعش و دیگر گروههای تروریستی بود که درگذشت او را جشن گرفتند. زیرا آنها میدانستند که او چطور با آنها مقابله میکند. ما این اتهامات را به طور کامل رد میکنیم.
وی همچنین خاطر نشان کرد: نخست وزیر عراق در تهران است و دیدارهای خوبی با مقامات ایران در تهران داشته است. ایران و عراق روابط و مناسبات تاریخی دارند. این آمریکاست که سعی دارد بذر نفاق و دشمنی را در منطقه بگستراند به ویژه بین ایران و عراق.
رژیم صهیونیستی مسئول تمام بی ثباتی ها در منطقه است
تخت روانچی گفت: ما همواره درصدد روابط خوب با همسایگانمان هستیم. در واقع، همسایگان ما از اولویتهای اصلی سیاست خارجی ایران به شمار میروند. به همین علت است که آقای روحانی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد طرح ابتکار صلح هرمز را مطرح کرد که طرحی برای مذاکرات منطقهای درباره موضوعات مختلف دارد از جمله در زمینههای اقتصادی، فرهنگی و مسائل دیگری از جمله امنیت. ایران کشوری است که خواستار بهترین روابط و مناسبات با همسایگان خود است. ولی این آمریکاست که در حقیقت دوست ندارد روابط ایران و همسایگانش بهبود یابد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران همچنین موجودیت رژیم صهیونیستی را اشغالگر و منشاء بی ثباتی در منطقه دانست که بیش از ۲۰۰ کلاهک اتمی دارد.
وی همچنین در پایان تاکید کرد: رژیم صهیونیستی مسئول همه مشکلات و همه اقدامات غیرقانونی علیه مردم فلسطین و دیگر کشورهای منطقه است.