اعتراض ها به تداوم سرقت کشتیهای نفتی یمن توسط عربستان
کارکنان شرکت نفت یمن پس از ادای نماز عید قربان در محکومیت تداوم سرقت کشتیهای نفت این کشور توسط رژیم سعودی تجمعی اعتراضی برگزار کردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی المسیره، کارکنان یمنی روز شنبه با مشارکت مسئولان بخشهای مختلف خدماتی نماز عید قربان را در مقابل ساختمان سازمان ملل متحد در استان صنعاء برگزار کردند.
بر اساس این گزارش، نمازگزاران بعد از ادای نماز و خطبههای آن در محکومیت تداوم مصادره کشتیهای نفت به دست ائتلاف متجاوز سعودی- آمریکایی تجمعی اعتراضی برگزار و سکوت سازمان ملل و سازمانهای حقوق بشر در برابر درد و رنجهای مردم یمن را محکوم کردند، درد و رنجهایی که در محاصره ظالمانه و کشتار آهسته مردم این کشور از طریق جلوگیری از ورود مشتقات نفتی به کشور نمود مییابد. شرکت کنندگان در این تجمع از آزادگان جهان خواستند، در صورتی که به کشتیهای نفتکش اجازه داده نشود، وارد بندر الحدیده شوند، برای جلوگیری از وقوع فاجعه انسانی بی سابقه فورا مداخله کنند. در حالیکه جهان با شیوع «ویروس کرونا» دست و پنجه نرم میکند و در این شرایط، بیمارستانها و مراکز درمانی یمن به شدت به سوخت نیاز دارند، اما ۲۲ نفتکش یمنی در سواحل بندر «الحدیده» این کشور توسط نیروهای ائتلاف به سرکردگی عربستان توقیف شده و این ائتلاف اجازه سوخترسانی به بیمارستانها و مراکز درمانی یمن را نمیدهد. نیروهای ائتلاف سعودی _ آمریکایی ۲۲ نفتکش حامل ۵۳۶ هزار تُن مشتقات نفتی را در سواحل بندر الحدیده توقیف کرده و اجازه حرکت آنها بسوی سواحل یمن را نمیدهند. شرکت نفت یمن چندی پیش اعلام کرده بود که دزدی دریایی از نفتکشهای این کشور در حالی از سوی عربستان انجام میشود که این نفتکشهای حامل مشتقات نفتی از مجوزهای بین المللی برخوردار است و توقیف آنها نقض مفاد کنوانسیون بینالمللی حقوق بشر و مقررات بینالمللی بشر دوستانه و کلیه قوانین و عرف معمول و بیتوجهی دائمی به مفاد اساسی و اهداف توافق سوئد است که بر ورود مواد اولیه و کمکهای بشردوستانه به منظور تامین نیازهای مردم یمن از طریق بندر الحدیده تاکید دارد. عربستان با همراهی امارات متحده عربی، بحرین، سودان و آمریکا در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ با تشکیل به اصطلاح ائتلاف عربی-آمریکایی، تجاوز خود به کشور یمن را آغاز کرد، اما ظرف بیش از پنج سال گذشته به استثنای امارات و آمریکا، سایر همپیمانان سعودی از این ائتلاف خارج شدند و ابوظبی نیز هماکنون از یک همپیمان قدیمی به یک رقیب رو در روی ریاض در جنوب یمن تبدیل شده است. بر اثر تجاوز عربستان به یمن، تاکنون هزاران یمنی به شهادت رسیدهاند و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در این کشور به بزرگترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است. در کنار این مصیبتها مردم یمن با شیوع کرونا و کمبود آب و مواد بهداشتی و غذایی نیز مواجه میباشند.