انتخابات آمریکا احتمالاً همراه با بحران خواهد بود
نشنال اینترست نوشت: با نزدیک شدن به انتخابات ماه نوامبر، دموکراسی در معرض خطر قرار خواهد گرفت، به گونهای که احتمال میرود سطح آن تا حد دیکتاتوریهای بی اعتبار، پایین آید.
این پایگاه اینترنتی در تحلیلی به قلم پل پیلار افزود: رئیس جمهور فعلی آمریکا که هیچگاه تلاش نکرده است جز اقلیت محدودی را جذب کند، در نظرسنجیها عقب است و معمولاً تمایلات دیکتاتوری از خود نشان میدهد. وی تقریباً اعلام کرده است شکست در انتخابات را نخواهد پذیرفت.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در تلاش است با بهره گیری از هرگونه سردرگمی و بحرانِ پس از انتخابات که بتواند به آن دامن زند، بدون درنظر گرفتن خواست اکثریت مردم آمریکا، همچنان بر سر قدرت باقی بماند.
به نظر نمیرسد ترامپ از اینکه رئیس جمهور باشد، لذتی ببرد و برای آنکه در دور دوم ریاست جمهوری چه انجام خواهد داد، برنامهای داشته باشد. با این حال، وی نمیخواهد به عنوان یک بازنده کنار رود و میخواهد روزی را که احتمالا به عنوان یک شهروند عادی تحت تعقیب قضایی قرار میگیرد، تاحد ممکن، به تعویق اندازد.
محتملترین سناریوی سردرگمی و بحران این است که ترامپ با بی اعتبار خواندن رأی گیری غیرحضوری مردم از ترس کرونا، از این مسئله بهره برداری کند. ترامپ به کرات تاکید کرده است که رای گیری پستی منجر به تقلب گسترده خواهد شد. علاوه بر این، ترامپ از نگرانیهای مردم در زمان انتظار برای اعلام نتایج بهره خواهد گرفت، انتظاری که احتمالاً چندین روز یا حتی چند هفته طول خواهد کشید، زیرا مقامات انتخاباتی بیش از هر زمان دیگری در گذشته، آراء غیرحضوری شمارش خواهند کرد. اینها برخی از سناریوهایی است که حامیان دموکراسی آمریکا بیش از پیش نگران آن هستند.
البته به اعتقاد نویسنده اگر ترامپ تلاش کند با وجود شکست در انتخابات در کاخ سفید بماند، میتواند از دیدگاههایی بهره گیرد که دربرگیرنده قدرتهای خارجی میشوند. این دیدگاهها به مداخله مستقیم دولتهای خارجی در مبارزات انتخاباتی آمریکا محدود نمیشود، یعنی همان روندی که در سال ۲۰۱۶ به پیروزی وی کمک کرد و این نگرانی وجود دارد که در انتخابات ۲۰۲۰ نیز بار دیگر تکرار شود.
یک رویکرد خارجی احتمالی دیگر میتواند گسترش یک بحران بین المللی باشد که توجه همگان را به خود جلب کند و به ویژه که شامل جنگ علنی باشد که آمریکا را نیز درگیر کند.
نویسنده با بیان این که از دیر باز این ترفند یکی از حوادث خارجی بوده که به داد رؤسای جمهور آمریکا رسیده است، افزود: این احتمال هم وجود دارد که ترامپ به یک بحران خارجی و به ویژه یک جنگ به عنوان دلیل دیگری علاوه بر مشکلات داخلی استناد کند تا خودش همچنان رئیس جمهور آمریکا باقی بماند. هیچ کدام از روسای جمهور آمریکا از این روش برای تغییر نتیجه شکست در انتخابات استفاده نکرده اند.