به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز لرستان، صنعت سنگ در این استان با وجود ظرفیتهای فراوان این روزهها حال و روز خوشی ندارد.
نام صنعت سنگ ایران و بازار برخی سنگهای ساختمانی در جهان بانام لرستان پیوند خورده است به طوریکه این استان با معادن غنی ۲۷ درصد تولیدات این صنعت را در ایران و سه درصد تولیدات صنعت سنگ دنیا را در اختیار دارد.
معضل خام فروشی درجایی که ۳ درصد سنگ دنیا را در اختیار دارد موجب شده تا نزدیک به ۶۰ درصد سنگ لرستان باقیمت پایین و بهصورت خام صادر و ارزشافزوده این صنعت نصیب غیربومیها و خارجیها شود.
صادرات سنگ لرستان به صورت خام بارها داد مسئولان این حوزه را هم در اورده است.
عضو کانون سنگ ایران با اشاره به مشکلات واحدهای سنگ بری استان اظهار داشت: ضرورت دارد که تسهیلات لازم برای به روز رسانی تجهیزات اختصاص پیدا کند.
مجید یاراحمدی با اشاره به ظرفیت اشتغالزایی واحدهای سنگ بری در استان عنوان کرد: مسئولان استان باید از سرمایه گذاران بومی برای ایجاد اشتغال حمایت کنند.
عضو کانون سنگ ایران در ادامه با اشاره به تعطیلی واحدهای سنگ بری لرستان بیان داشت: تحریمهای اقتصادی تنها ۳۰ درصد روی واحدهای سنگ بری مؤثر است و عمده مشکلات مربوط به صنعت سنگ، در استان حل میشود.
یاراحمدی با بیان اینکه تنها ۲۰ واحد سنگ بری استان، صادراتی هستند افزود: سنگ خام ما از لرستان به استانهای دیگر ارسال میشود و سپس بعد از فرآوری دوباره به واحدهای سنگ بری ما ارائه میشود.
یاراحمدی با انتقاد از سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان به دلیل عدم حمایت از واحدهای سنگ بری استان، گفت: برای اینکه کسی بخواهد یک طرح توسعه بگیرد باید «هفت خوان رستم» را طی کند.
علی آشتاب مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان نیز در این رابطه با بیان اینکه یکی از مواردی که در صنعت سنگ وجود دارد استهلاک تجهیزات و تکنولوژی کارخانجات است، اظهار داشت: همچنین فرآوری سنگ آن طور که باید کار به نحو احسن انجام نشده و تولیدات این حوزه جوابگوی نیاز بازار و مشتری نیست.
وی با اشاره به اینکه پنج واحد سنگ بری شهرستان دورود برای دریافت تسهیلات به روزرسانی تجهیزات به بانک معرفی شدهاند عنوان کرد: در جلسه کمیته فنی اشتغال روستایی این پنج واحد را مصوب کردیم.
به گفته کارشناسان صنعت، معدن و تجارت، خام فروشی از آفات صنعت است و تنها در صورت فرآوری محصول شاهد رشد و ارز آوری خواهیم بود.
جمال مومیوند معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان نیز در این رابطه با بیان اینکه ۴۰۰ واحد سنگ بری در لرستان وجود دارد اظهار داشت: از این تعداد، حدود ۳۲۰ مورد فعال هستند، البته فعال بودن آنها به منزله تولید ۱۰۰ درصد نیست.
وی ادامه داد: این واحدها با ظرفیت ۲۰ تا ۴۰ درصد فعالیت دارند.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان خیلی از واحدهای سنگ بری لرستان عمری بین ۳۰ تا ۴۰ ساله دارند گفت: سیستم و خطوط واحدهای سنگ بری ما توان رقابت با بازارهای امروز را ندارند.
رازانی مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان هم گفته: ۳۳ درصد کارخانههای صنعتی لرستان بخصوص واحدهای سنگبریها غیر فعال هستند و ۶۷ درصد باقی مانده با ظرفیت ۲۰ تا صد در صد فعالیت میکنند.