پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل بانک چشم از موفقیت شرکت داروسازی سینادارو در تولید محلولهای نگهدارنده قرنیه که پیش از این تولید آن در انحصار دو شرکت امریکایی و ایتالیایی بود، خبر داد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا وسیما؛ آقای دکتر محمدعلی جوادی در نامههای به وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی آورده است: «همان گونه که مطلع هستید عمل پیوند قرنیه شایعترین عمل بافت و در عین حال موفقترین نوع پیوند در انسان بوده و یکی از محدودیتهای مهم انجام این عمل در دنیا کمبود بافت مناسب است که در جمهوری اسلامی ایران با تأسیس بانک چشم و توزیع گسترده بافت در سراسر کشور تعداد اعمال جراحی از ۱۸۰ مورد در سال ۶۳ به حدود ۷ هزار مورد عمل سالیانه در سال ۹۸ افزایش یافته است.
مدیرعامل بانک چشم گفت: یکی از عوامل مهم در گسترش این امر استفاده از محلولهای نگهدارنده قرنیه بوده که به علت محدودیت استفاده از آن در جهان تولید آن در انحصار دو شرکت مهم آمریکایی و ایتالیایی است که بانک چشم ناگزیر محلول فوق را از کشورهای مذکور تأمین میکرد.
وی ادامه داد: طی ۷ تا ۸ سال گذشته تلاش بر تهیه محلول مزبور توسط شرکتهای دارویی داخلی صورت گرفته که خوشبختانه با همت و تلاش فراوان واحد تحقیقات و فناوری پژوهشکده چشم و علوم بینایی و معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، شرکت داروسازی سینا دارو و نیز سرمایه گذاری بانک چشم جمهوری اسلامی ایران و پس از انجام مطالعات آزمایشگاهی، هم اکنون تولید این محلول پس از بررسیهای بالینی تائید شده و مورد استفاده مراکز مختلف چشم پزشکی است.
همچنین نبود نیاز به واردات آن به هیأت امنا ارزی اعلام شده است به نحوی که ان شاء الله کشور در زمینه تولید این محصول خودکفا خواهد بود.
لازم به ذکر است که قیمت هر ویال ml ۲۰ أن ۳۲ دلار بوده که با تولید محلول توسط شرکت سینادارو، بهای تمام شدهای حدود ۴ دلار خواهد داشت که این امر صرفه جویی ارزی قابل توجهی را به همراه داشته، در آینده نیز امکان ارسال آن به کشورهای همجوار وجود دارد.»