دزفول میتواند قطب تولید خرمای کشور شود
شهرستان دزفول به واسطه شرایط خاص اقلیمی ظرفیت تبدیل شدن به یکی از قطبهای تولید خرما در استان خوزستان و کشور را دارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، رئیس پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری خوزستان گفت: دزفول علاوه بر شرایط خاص اقلیمی در تولید محصولات گرمسیری، از نظر آب و خاک نیز دارای ظرفیت بسیار بالایی در زمینه تولید خرما است که از این ظرفیت میتوان برای توسعه کشت نخیلات در این شهرستان بهره گرفت.
احمد مستعان افزود: دزفول ظرفیت خوبی در تولید انواع مختلف خرما به ویژه خرمای برحی دارد به طوریکه در برخی نخلستانهای دزفول خارک و خرمای برحی با کیفیت بسیار بالا تولید میشود که قابلیت صادرات نیز دارد.
وی ادامه داد: همزمان با توسعه نخیلات در استان خوزستان شاهد اقدامات خوبی در زمینه مکانیزاسیون نخلستانها در این استان هستیم که این روند در افزایش تولید خرما در خوزستان نقش مهمی دارد.
مستعان خاطر نشان کرد: دزفول با شرایط خاص آب و هوایی علاوه بر تولید ۱۲۰ نوع محصول زراعی و باغی به ویژه مرکبات، از ظرفیت بسیار بالایی در زمینه کشت و تولید خرما برخوردار است.
رئیس پژوهشکده خرما و میوههای گرمسیری خوزستان گفت: حدود ۴۰ هزار هکتار نخیلات در استان خوزستان وجود دارد و سالانه بین ۱۵۰ تا ۱۹۰ هزار تن خرما در این استان تولید میشود که این میزان تولید باعث شده تا خوزستان به یکی از قطبهای صادراتی خرما تبدیل شود.
مستعان افزود: براساس آمار اعلام شده ۵۰ درصد از سهم صادرات این محصول در کشور متعلق به خرمای خوزستان است که به کشورهای مختلف از جمله امارات، قزاقستان، روسیه، استرالیا، ترکیه، تاجیکستان، چک، لهستان، سنگاپور، رومانی و کانادا صادر میشود.
صادرات خرما در سال حدود ۴۰۰ میلیون دلار برای کشور ارزآوری دارد.