به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما؛ شبکه تلویزیونیای بی سی در گزارشی اعلام کرد، آمریکاییها که با فرسودهترین شبکههای ایمنی مالی دست و پنجه نرم میکنند اکنون خود را در مواجه با تشدید شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا میبینند.
در این گزارش آمده است که نظرسنجیهای جدید نشان میدهد خانوارها در آمریکا اکنون با نابرابری نژادی، اجتماعی و اقتصادی و و همچنین نابرابری بهداشتی دست و پنجه نرم میکنند.
نتایج این نظرسنجی، که روز چهارشنبه توسط ان پی آر، بنیاد رابرت وود جانسون و همچنین دانشکده بهداشت عمومی چان وابسته به هاروارد منتشر شد اقدام به بررسی تأثیر شیوع کووید ۱۹ بر خانوارها در چهار شهر بزرگ آمریکا -نیویورک، لس آنجلس، شیکاگو و هیوستون- کرده است. بر اساس نتایج این نظرسنجی، حداقل نیمی از خانوارها در هر چهار شهر گزارش داده اند که در بحبوحه این همه گیری، با مشکلات مالی جدی روبرو شده اند. این بررسی که از اول ژوئیه تا سوم ماه اوت انجام شد، نشان داد پس انداز بسیاری از خانوارها به اتمام رسیده است. این نظرسنجی همچنین نشان داد بسیاری از افراد برای پرداخت اجاره بها، پرداخت قبضهای اصلی و اطمینان از اینکه خانواده به اندازه کافی مواد غذایی در اختیار دارد، تلاش میکنند. بیش از نیمی از آنها از وجود مشکلات جدی در ارتباط با مراقبت از فرزندان خود خبر داده اند.
تقریبا در همه موارد، این تأثیر در میان خانوارهای سیاه پوست و لاتین تبار و خانوارهای با درآمد کمتر از صد هزار دلار در سال به طور نامتناسبی بیشتر است. این موضوع نشان دهنده مشکلاتی است که این گروهها در بحبوحه این همه گیری با آن مواجه شده اند.
عواقب اقتصادی ناشی از شیوع کووید ۱۹ جوامع رنگین پوست را به شدت تحت تأثیر قرار داده است و میزان بیکاری در میان آنها در مقایسه با دیگر بخشهای کشور به مراتب بیشتر است. شواهد فزآینده نشان میدهد همین گروهها در حال حاضر به طور نامتناسبی توسط خود ویروس تحت تأثیر قرار گرفته اند.
دکتر رابرت بلندان استاد بهداشت عمومی و تحلیل مسائل سیاسی در دانشکده پزشکی چان وابسته به دانشگاه هاروارد در گفتگو با شبکه تلویزویونیای بی سی گفت: "این جوامع به شدت آسیب پذیر هستند و به شدت دچار مشکل شده اند. " او همچنین گفت: "آنچه در این نظرسنجی مشاهده میکنیم این است که، اگر درآمد کمتری داشته باشید، مشکلات بیشتری خواهید داشت؛ و اگر شما لاتین تبار یا سیاه پوست هستید، مشکلات شما بسیار جدیتر است. "
در نیویورک، شیکاگو و لس آنجلس، از هر سه خانوار یک نفر اعلام کرده است که همه یا بخش اعظم پس اندازهایش در دوران شیوع این همه گیری مصرف کرده است. در هیوستون اوضاع بدتر است و از ده نفر، چهار تن گفته اند که پس اندازشان تمام شده است.
بلندانا گفت: "تا زمانی که راهی برای بهبود شرایط پیدا نکنیم، شاهد تصاویر به شدت دلخراش از افرادی خواهیم دید که تواناییهای خود را برای بهبودی شرایط از دست میدهند. "
او همچنین گفت: "هر چه اکنون میبینیم، با گذشت زمان فقط بدتر خواهد شد، مگر اینکه کسی در اوضاع مداخله کند. "
بر اساس این نظرسنجی، نیمی از خانوارها در نیویورک و شیکاگو -حتی موارد بیشتری در لس آنجلس و هیوستون- اعلام کردند از زمان شیوع ویروس کرونا شغل خود را از دست داده اند، به مرخصی فرستاده شده اند یا این که دستمزد یا ساعت کار آنها کاهش یافته است.
در هر چهار شهر، حداقل از هر چهار خانوار یکی از آنها در پرداخت قبوض آب و برق با مشکل جدی روبرو بوده و از هر سه خانوار یکی از آنها از بروز مشکلات جدی در رابطه با تهیه غذا خبر داده است.
در هر شهر، این تأثیر بیش از حد بر خانوارهای سیاه پوست و لاتین تبار و کسانی است که قبلا هم با مشکلات مالی مواجه بوده اند.
در ارتباط با مراقبتهای بهداشتی در هر چهار شهر، خانوارها اعلام کردند قادر به دریافت مراقبتهای پزشکی در ارتباط با مشکلات جدی خود در صورت نیاز نیستند و با پیامدهای منفی بهداشتی روبرو شدند.
احساس آسیب پذیری در این شهرها به شدت گسترده است. کارکنان در خانههای سالمندان، به ویژه مراکزی که خدمات مراقبت از بیمار ارائه میدهند، نگرانیهای جدی در مورد ایمنی شان در مقابل این ویروس دارند.
کارشناسان میگویند تصویری که از این دادهها به دست میآید نشان دهنده وخامت اوضاع است.
دکتر جولی موریتا، معاون اجرایی بنیاد رابرت وود و جانسون در گفتگو باای لی سی نیوز گفت: "این تصویر زیبایی نیست. " او همچنین گفت: "افرادی که برای تأمین هزینههای زندگی خود تلاش میکنند و برای بر آورده کردن نیازهای اولیه خود در تلاشند، اساسا در حاشیه زندگی میکنند؛ و شیوع این همه گیری تنها سبب افزایش فشارها به آنها شده است. "
دکتر ریچارد بسر رئیس و مدیرعامل بنیاد رابرت وود جانسون گفت: "این همه گیری وجود مشکلات زیادی را در نظام بهداشت و درمان کشور نشان داده است. "
او گفت: "در زمانی که تعداد قابل توجهی از مردم بیشتر به مراقبتهای بهداشتی احتیاج دارند، بسیاری به این مراقبتها دسترسی ندارند. ما باید بتوانیم مراقبتهای بهداشتی ایمن و مقرون به صرفهای را برای افراد مبتلا به کووید ۱۹ و همچنین بسیاری از افراد مبتلا به بیماریهای مزمن پزشکی که در آمریکا رایج است، ارائه دهیم. غیرقابل قبول است که در یک کشور ثروتمند مانند کشور ما عواملی مانند درآمد یا نژاد چنین نقش مهمی در دسترسی به خدمات بهداشتی ایفا میکنند. "
موریتا گفت: "من امیدوارم که این امر به ما انگیزه دهد تا سیاستهایی را ارائه کنیم که در واقع سبب بر طرف شدن موانع ساختاری میشود که مدت طولانی است وجود دارند. "
او افزود: "چه کاری میتوانیم انجام دهیم تا به افراد کمک کند بتوانند زندگی بهتری داشته باشند زمانی که یک بیماری دیگر شیوع پیدا میکند؟ زیرا میدانیم یک بیماری دیگری نیز وجود خواهد داشت و ما میتوانیم از بروز این نابرابریها جلوگیری کنیم. "