توطئه آمریکا برای دور کردن حزبالله از قدرت
امریکا که با تحریم دو وزیر سابق لبنانی به اتهام نزدیکی به حزبالله و فساد مالی آدرس غلط می دهد،
وزارت خزانه داری آمریکا روز سه شنبه 18شهریور با انتشار بیانیهای از تحریم یوسف فنیانوس و علی حسن خلیل دو وزیر سابق دولت لبنان خبر داد.
در بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا این دو مقام سابق لبنانی به فساد مالی و نزدیکی به حزبالله متهم شده اند و ادعا شده نفوذ حزبالله در دولت موجب گسترش فساد شده است.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز با صدور بیانیهای در توجیه تحریم این دو مقام سابق لبنانی گفته است که این دو در زمان عهده دار بودن سمت وزارت به حزبالله کمک های سیاسی و اقتصادی ارائه کرده اند.
علی حسن خلیل که هم اکنون عضو پارلمان لبنان است عضو جنبش شیعی امل به رهبری نبیه بری رئیس پارلمان لبنان و یوسف فنیانوس نیز عضو جریان مسیحی المرده به رهبری سلیمان فرنجیه است که هر دو متحد حزبالله و حامی دولت سوریه هستند.
این اقدام آمریکا در شرایطی که مصطفی ادیب سفير لبنان در آلمان مأمور تشکیل کابینه شده است این پیام را به گروههای سیاسی می دهد که در صورت نزدیکی به حزبالله تحریم خواهند شد.
دولت آمریکا از سویی با متهم کردن این دو وزیر سابق لبنانی به فساد مالی سعی می کند فساد مالی در لبنان به حضور حزبالله در قدرت و نزدیکان این جنبش نسبت دهد در حالیکه دولت آمریکا نقش اول را در بروز مشکلات اقتصادی در لبنان از طريق حمایت از جریان هایی که در فساد مالی دست داشته اند دارد.
به عنوان نمونه به حمایت آمریکا از ریاض سلام رئیس بانک مرکزی لبنان اشاره می شود که متهم به تضعیف جایگاه مالی دولت، تحریک مردم به برداشت اموال سپرده خود در بانک ها، فروش اوراق دولت، اختلاس و سهلانگاری در انجام وظیفه است.
از ریاض سلام به عنوان مرد اول آمریکا یاد می شود که با اجرای سیاست های واشنگتن در لبنان، اوضاع مالی کشور را به مرز فروپاشی برده و هرگز حاضر به همکاری با دولت در مبارزه با فساد و بازگرداندن اموال مردم نشده است و ارزش واحد پول این کشور در مقابل دلار را به شدت کاهش داده است.
در شرایطی که اوضاع اقتصادی مردم لبنان با سیاستهای مالی ریاض سلام و دوستانش موجب اعتراضات گسترده مردمی شده است آمریکا با دادن آدرس غلط می کوشد علاوه بر ترساندن احزاب لبنانی از نزدیکی به حزبالله، پايگاه مردمی مقاومت را نیز متزلزل کند.
این تلاش آمریکا در حالی است که از سوی دیگر امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه نیز با مداخله در امور داخلی لبنان به احزاب سیاسی ضرب الاجل داده است که فوراً دولت جدید را تشکیل دهند.
حال باید دید دولت فرانسه در این بازی سیاسی که با بازیگردانی آمریکا در حال وقوع است هماهنگ است یا اینکه با درک واقعیت های لبنان بر خلاف مسیری که دولت آمریکا طی میکند به دنبال حذف حزبالله از قدرت نيست؟
هر چند ماکرون گفته است حزبالله بخشی از مردم لبنان است و نمیتوان آن را نادیده گرفت اما این امکان وجود دارد که دخالت های شگفت آور او در امور داخلی لبنان بی ارتباط با تلاش های آمریکا برای تضعیف جایگاه حزبالله در قدرت نباشد.
در هر حال این بازیگردانی آمریکا در لبنان به همراه متحدان غربی و عربی اش چون عربستان در حالی ادامه دارد که اکثریت مردم لبنان حامی مقاومت هستند، رژیم صهیونیستی همچنان تهدید اصلی برای تمامیت ارضی این کشور است، کشف منابع گازی در دریای مدیترانه و سواحل لبنان و ادعاهای تل آویو برای دست اندازی به این منابع، ضرورت همراهی مردم با مقاومت و حفظ سلاح مقاومت را مضاعف می کند.
---------------------------------------------
رضا محمد مراد