پخش زنده
امروز: -
۱۲راس گاو شیری به علت ابتلا به بیماری بروسلوز از یک واحد گاوداری در نیشابور معدوم شدند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی؛ رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان نیشابور گفت: گروه مبارزه با بیماری سل و بروسلوز این اداره در شهریور ماه سالجاری با انجام آزمایشات لازم ۱۲ رأس گاو شیری مبتلا به بروسلوز را مثبت تشخیص داده و به کشتارگاه اعزام کردند.
علی سلیمانی با بیان اینکه بیماری تب مالت یا بروسلوز بیماری مشترک بین انسان و دام است و گاوهای مبتلا بایستی از چرخه تولید شیر حذف شوند، افزود: به همین منظور گروه سل و بروسلوز با مراجعه به گاوداریهای صنعتی و نیمه صنعتی از گاوهای شیری خونگیری به عمل آورده و با انجام آزمایشات مربوطه شامل رز بنگال، رایت، 2ME گاوهای بروسلوزی را شناسایی و برای جلو گیری از انتشار بیماری به کشتارگاه اعزام میکنند.
وی مهمترین علامت بروسلوز در دامها را سقط جنین عنوان کرد و در ادامه برای پیشگیری از این بیماری رعایت چند نکته را به دامداران تاکیدکرد: انجام واکسیناسیون گوسالههای ماده ۴ تا ۸ ماه، انجام واکسیناسیون یادآور در گاوهای شیری، جمع آوری مرتب کود، ضدعفونی منظم اصطبل و زایشگاه گاوداری، شعله افکنی محوطه گاوداری، خرید گاو از گاوداریهای پاک که تحت پوشش گروه سل و بروسلوز قرار دارند، گزارش موارد سقطی به دامپزشکی و به هیچ وجه به جنین سقط شده بدون دستکش دست نزنند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان نیشابور اعلام کرد: از ابتدای امسال از ۶ هزار رأس گاو شیری خونگیری برای مبارزه با بیماری بروسلوز به عمل آمده است و تا پایان سال ١٢ هزار رأس تحت آزمایش و خونگیری قرار خواهند گرفت.
سلیمانی در ادامه به گاوداریهای روستایی توصیه کرد: دامداران باید در طرح رایگان واکسیناسیون بیماری بروسلوز که شهریور انجام می شود برای مایه کوبی دامهای خود با گروه های دامپزشکی همکاری کنند تا دامها و همچنین خودشان بیماری نگیرند و افرادی که از شیر دامهایشان استفاده میکنند بیمار نشوند.
وی در خصوص فرآورده های لبنی پاستوریزه تاکید کرد: باید از فرآورده های لبنی پاستوریزه استفاده کرد، شیر محلی که توسط برخی از افراد به درب منازل آورده میشود سالم بودن آن مشخص نیست و خطر ابتلا به بیماری سل و برسلوز را به دنبال دارد در صورت اصرار به مصرف اینگونه شیرها که متاسفانه زیاد گزارش میشود حتما از گاوداریها تهیه شود که دامهایشان از نظر سل و بروسلوز سالم است ضمن اینکه باید به مدت ۵ دقیقه شیر را جوشاند.