به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی اسکای نیوز نوشت: بیش از ۲۰ میلیون نفر به کمک فوری بشردوستانه نیاز دارند که تقریبا نیمی از آنها کودک هستند و بیش از سه میلیون نفر آواره شده اند.
علائم اندکی برای پایان جنگ وجود دارد، زیرا این جنگ پای قدرتهای بزرگ را به منطقه باز کرده است که در رقابت آنها هیچ نشانهای از کاهش وخامت اوضاع وجود ندارد.
ریشههای جنگ یمن به قیام بهار عربی برمی گردد. جمعیت عظیمی از معترضان، علی عبدالله صالح، حاکم قدرتمند و دیرینه یمن را برکنار کردند.
انتقال جانشینی علی عبدالله صالح به منصور هادی رئیس جمهور یمن، با مشکلاتی روبرو شد. فسادمالی، درگیریهای سیاسی و شکست اقتصادی همه باعث تقویت حوثیها، یک جنبش شیعی مورد حمایت ایران شدند.
حوثیها کنترل صنعا، پایتخت یمن را به دست گرفتند و دولت سنی را سرنگون کردند. عربستان سعودی کشور همسایه یمن با نگرانی روی کار آمدن گروهی که آن را وابسته به ایران دشمن دیرینه خود میدانست نظاره میکرد. سعودیها مداخله نظامی خود را آغاز کردند.
آنچه که یک جنگ داخلی بود به یک درگیری منطقهای با عواقب ویرانگر تبدیل شد.
یمن به صحنه یک جنگ نیابتی تبدیل شده است. عربستان سعودی سنی و ایران دشمن مهم و شیعه آن از این جنگ برای نشان دادن رقابت دیرینه خود استفاده کرده اند.
در حالی که آمریکا در گذشته در زمان دولت اوباما سعی میکرد نقش متعادل تری در رفتار با عربستان و ایران داشته باشد، دولت ترامپ حمایت کاملی از سعودیها به عمل آورده و دشمنی ایران با عربستان سعودی فقط عمیقتر شده است.
عربستان از سوی متحدان عرب از جمله امارات و مصر، و انگلیس و امریکا حمایت شده است که سلاح و هواپیماهای جنگی در اختیار ریاض قرار داده اند. این کشورها اصرار دارند عربستان حق دفاع از خود را دارد.
این کشورها، برتری هوایی دارند، اما حمله آنها از آسمان یمن منجر به تلفات زیاد غیرنظامیان شده است.
سعودیها ادعا میکنند حوثیها توسط ایران تسلیح و پشتیبانی میشوند و آموزش میبینند. به گفته منتقدان، ایرانیها از این جنگ برای تضعیف رقیب و همسایه سنی خود استفاده میکنند.
دشمنان حوثی عربستان در خصوص حملات موشکی متعدد به اهدافی در عمق خاک عربستان سعودی از جمله پالایشگاههای نفت و فرودگاهها و رسیدن به ریاض پایتخت عربستان و حمله به تأسیسات نظامی و غیرنظامی در آنجا مقصر دانسته شده اند.
سعودیها شواهد زیادی ارائه کرده اند که حوثیها از سلاحهایی مانند هواپیماهای بدون سرنشین، راکتهای هدایت شونده و سلاحهای دریایی بدون سرنشین استفاده میکنند که فقط یک ارتش پیشرفتهتر میتواند این سلاحها را در اختیار آنها قرار داده باشد.
عربستانیها اصرار دارند که چارهای بجزء دفاع از مرزهای خود و جلوگیری از قدرت گرفتن ایران نزدیک خود ندارند.
اما سلاحهایی که در اختیار عربستان قرار گرفته اند با هزینهای ویرانگر برای غیرنظامیان استفاده شده اند. یمن در حال حاضر یکی از فقیرترین ملتهای کره زمین است.
حملات هوایی ائتلاف خسارات زیادی به زیرساختهای یمن وارد کرده و در نتیجه، شرایط بد بهداشتی بدتر شده است.
درگیری در اطراف بندر اصلی کشور یعنی بندر حدیده، اوضاع را بدتر کرده است. کشور با قحطی و شیوع بیماری از جمله وبا روبرو شده است.
آمارها متفاوت هستند. بر اساس اعلام صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) , موسسه نجات کودکان اعلام کرده است ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار کودک به کمک بشردوستانه احتیاج دارند. ۱۰ میلیون نفر با قحطی روبرو هستند. ۲۴ میلیون نفر به کمک نیاز دارند. در حالی که اخیراً شدت جنگ افزایش یافته است، سازمان ملل هشدار میدهد بار دیگر خطر قحطی وجود دارد.
مارک لوکاک مقام ارشد سازمان ملل متحد گفت: "متأسفانه، کسانی که در موقعیتی هستند که بتوانند کمک کنند و افرادی که مسئولیت خاصی برای انجام این کار دارند، بیشتر تصمیم میگیرند که این کار را نکنند. "
سازمان ملل اعلام کرد چندین اهدا کننده مالی - از جمله عربستان سعودی، امارات عربی متحده و کویت - که مسئولیت مشخصی دارند - برخلاف سالهای اخیر، تاکنون چیزی به صندوق کمک ۲ میلیارد و ۴۱۰ میلیون دلاری سازمان ملل متحد نداده اند.
به نظر میرسد که درد و رنج مردم یمن حتی بدتر هم خواهد شد.