توسعه کشت خرما و زعفران در استان سمنان
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سمنان : سطح زیرکشت خرما و زعفران در قالب برنامهریزی افزایش محصول و توجه به تولیدات کمآببر و متناسب با شرایط اقلیمی استان توسعه مییابد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان سمنان، لطف الله رضایی با بیان اینکه کشت خرما در سالهای اخیر در استان سمنان توسعه قابل ملاحظهای داشت، افزود: امسال با صرف ۷۲۳ میلیون ریال اعتبار دولتی و اختصاص یارانه نهال برای توسعه ۲۰ هکتار نخلستان جدید، مجموعه سطح زیر کشت خرمای استان به ۱۴۳ هکتار رسید.
وی گفت: استان سمنان با شرایط اقلیمی متنوع از کشت و پرورش محصولات سردسیری در مناطق شمالی تا تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری در مناطق جنوبی، طیف وسیعی از محصولات باغی با کیفیت را تولید میکند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با اشاره به کشت خرما در استان گفت: کشت و کار خرما در این استان به طور عمده در منطقه طرود شاهرود و معلمان دامغان است.
رضایی تصریح کرد: ارقام زیر کشت خرما در استان سمنان بیشتر رقم کبکاب با کیفیت بسیار مطلوب است و از ارقام جدید کشت بافتی مانند رقم پیارم و مجول نیز استقبال شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه کار برداشت خرما از اوایل شهریور ماه آغاز شد اضافه کرد: پیشبینی میشود امسال ۳۵۰ تن خرما به ارزش ۷۰ میلیارد ریال از باغهای خرمای استان سمنان برداشت شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نیز گفت: بزرگترین مزرعه زعفران کشور در استان احداث میشود.
سید حسن میرعماد افزود : احداث بزرگترین مزرعه زعفران کشور با مشارکت مرکز تحقیقات کشاورزی شاهرود و بخش خصوصی در زمینی به مساحت ۱۰۰ هکتار با استفاده از ادوات مکانیزه در حال انجام است.
وی گفت: در این طرح جدیدترین روشهای علمی برای کشت و اجرای روشهای آبیاری تحت فشار هوشمند پیشبینی شده و همچنین اخذ مجوز تولید و تکثیر پیاز استاندارد زعفران و نیز واحد فناوری پیشرفته در کنار واحد تولیدی برای استحصال محصولات پر ارزش از زعفران از برنامههای اجرایی این طرح است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: با توجه به مزایا و شرایط اقلیمی استان، توسعه کشت گیاهان دارویی مانند زعفران در چند سال اخیر قابل توجه است و سطح زیر کشت زعفران در مناطق مختلف استان در مجموع به ۳۳۲ هکتار رسید.
میرعماد با بیان اینکه کشت زعفران با نیاز آبی اندک کشتی کم توقع و اشتغالزا محسوب میشود افزود: استان سمنان ۴۸۰ زعفران کار در مناطق مختلف و به ویژه در شهرستانهای شاهرود، میامی، دامغان، گرمسار، آرادان و سمنان دارد.
وی میزان عملکرد محصول زعفران از هر هکتار را ۲ کیلوگرم عنوان کرد و گفت: این میزان عملکرد در مزارع نمونه به ۱۰ کیلوگرم در هر هکتار میرسد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود : کار برداشت زعفران در استان از اواسط مهرماه در مناطق گرمسیر آغاز شد و تا پایان آبان ماه ادامه دارد.
میرعماد گفت: پیشبینی میشود امسال ۹۰۰ کیلوگرم زعفران از باغهای زعفران استان سمنان سمنان برداشت شود.