به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما از نيويورک، وقوع طوفان دلتا در سواحل آمریکا که بخشی از تاسیسات، زیرساختها و پالایش گاههای نفتی این کشور در این مناطق وجود دارد و احتمال تصویب برنامه بازیابی و رونق اقتصادی و مالی باعث شد بهای نفت در پایان معاملات بازار نیویورک، افزایش یابد.
در پایان معاملات روز کاری پیشین، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه دسامبر با ۳.۲۱ درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۳ دلار و ۳۴ سنت رسید.
بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) هم که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود در پایان معاملات بازار نفتی نیویورک، برای تحویل در ماه نوامبر با ۳.۱۰ درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۱ دلار و ۱۹ سنت رسید.
بارت مِلک (Bart Melek) کارشناس شرکت کارگزاری و ارائه خدمات مشاوره مالی و اقتصادی تی دی سکیوریتیز (TD Securities) در تحلیل و ارزیابی اوضاع و شرایط حاکم بر بازار نفت میگوید: چندین عامل در افزایش قیمت نفت در بازار جهانی به طور کلی و این بازار به طور خاص، تاثیر داشته است. از جمله این عوامل چشم انداز تصویب بسته حمایت مالی و اقتصادی در آمریکا است که در قالب ارائه تسهیلات پولی و اعتباری به شرکتها و بنگاههای تولیدی، کاهش یا معافیتهای مالیاتی و باز خرید اوراق قرضه و بهادار دولتی با هدف تزریق نقدینگی بیشتر به بازار به اجرا در میآیند.
دیگر عامل گزارش سالانه سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) است که در آن تاکید کرده است همه گیری بیماری ناشی از ابتلا به ویروس کرونا ۲۰۱۹ (کووید-۱۹) در کاهش تقاضا برای نفت در جهان تاثیر داشته است. ادامه شیوع ویروس کووید- ۱۹ در جهان و محدودیتهای ناشی از آن که باعث کاهش رشد اقتصادی در کشورهای مختلف جهان و به تبع آن، کاهش تقاضا برای نفت در بازار جهانی شده است در کاهش قیمت نفت در بازار جهانی تاثیر گذار بوده است.
به گفته این کارشناس، با ادامه این وضع به احتمال زیاد اوپک از افزایش تولید خود که در نظر داشت در اوایل سال آینده انجام گیرد صرف نظر خواهد کرد.
درباره اجرای بسته مشوقهای مالی و اقتصادی با هدف فراهم سازی زمینه رشد اقتصادی بیشتر، نیز باید گفت که نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه در کنگره آمریکا روز گذشته گفتگوها و رایزنیهای خود را از سر گرفته اند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، این بار نسبت به دو روز پیش رویکرد خوشبینانه تری درباره به نتیجه رسیدن این گفتگوها و رایزنیها نشان داده است. نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه در کنگره آمریکا درباره بودجه مورد نیاز برای اجرای این برنامه بازیابی و رونق اقتصادی و مالی اختلاف نظر دارند. نمایندگان جمهوریخواه در کنگره آمریکا خواستار تعیین ۱۰۰۰ میلیارد دلار و نمایندگان دموکرات در کنگره آمریکا خواستار ۳۰۰۰ میلیارد دلار برای آن هستند.
این کارشناس نفتی در ادامه تحلیل و ارزیابی خود از اوضاع و شرایط حاکم بر اقتصاد آمریکا گفت من حتی یک لحظه نیز فکر نمیکنم که برنامه بازیابی و رونق اقتصادی و مالی در این کشور به اجرا در نیاید. چون اوضاع و شرایط حاکم بر این کشور به گونهای است که اجرای چنین را ایجاب میکند. اگرچه ممکن است این کار بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روی دهد. اینکه اجرای این طرح به بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نیز موکول شود زیاد مهم نیست. زیرا سه هفته بیشتر به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی نمانده است.
از سوی دیگر طوفان دلتا بعد از در نوردیدن منطقه خلیج مکزیک که بخش قابل توجهی از تاسیسات، زیرساختها و پالایشگاههای نفتی آمریکا در آن قرار دارد اکنون در حال نزدیک شدن به سواحل آمریکا است. درجه این طوفان اکنون به دو درجه، (بر اساس معیار سیفر-سیمپسون از یک تا پنج درجهبندی،) رسیده است.
بیورنار تونهوگن (Bjornar Tonhaugen) از شرکت کارگزاری و ارائه خدمات مشاوره مالی و اقتصادی ریستاد انرجی، Rystad Energy، در این باره میگوید: اگرچه تاثیرات وقوع طوفان دلتا تا حد زیادی در تعیین قیمت نیز در نظر گرفته شده است، اما با توجه به حرکت آن به سمت لوییزیانا بیش از ۸۰ درصد کارخانههای تولیدی در آن بسته شده اند.
تان هان از شرکت کارگزاری اف ایکس تی ام (FXTM) که علاوه بر بازار ارز و سرمایه، تحلیلهای فنی و بنیادی مربوط به بازار نفت را نیز ارائه میدهد در این باره میگوید: بیش از ۱۸۰ تاسیسات، زیرساختها و پالایشگاههای نفتی فلات قارهای آمریکا تخلیه شده اند.
سرمایه گذاران و کارگزاران بازار نفتی به دقت اوضاع و شرایط حاکم بر صنایع نفتی نروژ را نیز زیر نظر دارند که اعتصابات کارگری در شش حوزه نفتی آن آغاز شده است و انتظار میرود تا هفته آینده نیز ادامه داشته باشد.