به گزارش
خبرگزاری صداوسیما،مرکز فارس، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز گفت: برداشت بِه از ۴۰۰ هکتار باغهای شهرستان نی ریز آغاز شد.
علیرضا بصیری افزود: میوه «به» در شهرستان نی ریز به لحاظ کیفیت، عطر و طعم، از جایگاه مطلوبی در استان برخوردار است و همین امر موجب شده که خریداران تمایل زیادی به خرید این محصول داشته باشند و بازار بسیار مناسبی را در شهرستان شاهد باشیم.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز با بیان اینکه سطح کل «بِه» در شهرستان ۴۰۰ هکتار است، افزود: با توجه به جوان بودن بیشتر باغها و خسارت خشکسالی، سرمازدگی و آفات و امراض، متوسط عملکرد این محصول امسال نسبت به شرایط عادی ۲ تن کاهش داشته و حدود ۸ تن در هکتار است.
وی با بیان اینکه پیشبینی میشود حدود ۲ هزار و ۸۰۰ تن محصول برداشت و به بازار عرضه شود تصریح کرد: برداشت میوه «بِه» از ارقام اصفهانی، شیشه ای، کدوئی و محلی تا پایان آبان ماه در شهرستان نی ریز ادامه دارد .
بصیری تصریح کرد: میوه تولید شده «بِه» علاوه بر مصرف محلی، در بسته بندیهای ۴ تا ۶ کیلوگرم بارگیری و به استانهای تهران، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان، حمل میشود که زمینه ایجاد فرصت شغلی خوبی را در زمان برداشت فراهم کرده است.
به، میوهای زرد رنگ و خوشبو است که سطح آن پوشیده از کرک بوده و دارای طعمی مطبوع، شیرین و یا کمی ترش و تقریبا گس با گوشت خشک است.
برگ سبز این میوه به صورت جوشانده برای گرفتگی قلب و عروق، هسته ژلهای آن برای رفع سرفه و میوه فیبردار آن برای هضم غذا بسیار مفید است.
میوه پخته شده بِه، دارای بو و طعمی خوش بوده و مربای آن نیز خوشمزه و پرطرفدار است و سرشار از ویتامینهای A و B و C و همچنین قند و پپتین است. «به» رسیده، دارای طبیعتی معتدل است، در حالی که دانه آن یا همان «بهدانه» طبیعتی سرد وتر دارد.