ترس آفرینی، حربه ترامپ برای پیروزی در انتخابات
دامن زدن به نگرانی از اینکه ترامپ در صورت شکست در انتخابات بطور مسالمت آمیز قدرت را تحویل نخواهد داد می تواند تاکتیکی معکوس برای دادن رأی به وی باشد.
از زمان آغاز انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا ترامپ بارها از احتمال تقلب در انتخابات سخن گفته و حتی مخالفت علنی خود را با رأی گیری پستی که دموکرات ها به دلیل شیوع ویروس کرونا از آن حمایت کردند اعلام کرده است.
ترامپ بارها در مصاحبه با رسانه ها در پاسخ به اینکه در صورت شکست آیا بطور مسالمت آمیز قدرت را تحویل خواهد داد؟ گفته است او پیروز انتخابات است مگر اینکه تقلب شود و در این صورت او کناره گیری نخواهد کرد.
این مواضع ترامپ توأم شده با حرکت های نمایش هواداران و شبه نظامیان مسلح که ویروس کرونا را قبول ندارند و آن را توطئه ای برای شکست ترامپ می دانند و با روش تهدید و ارعاب سعی کرده اند شهروندان آمریکایی را از دادن رأی به بایدن بازدارند.
در میان نشریه آتلانتیک با اشاره به اینکه دیدگاه های افراطی شبه نظامیان هوادار ترامپ درباره انتخابات از شبکه فاکس نیوز منتشر می شود در مقاله ای با عنوان شبه نظامیانی که ساخته دست فاکس نیوز هستند می نویسد اگر آمریکا پس از انتخابات وارد جنگ شد حداقل می دانیم کدام شبکه و چگونه این ماجرا ها را کلید زده است.
آتلانتیک با اشاره به نفرت پراکنی شبه نظامیان ترامپ در فاکس نیوز می افزاید ترکیبی بی نظیر از بیگانه هراسی و تفرقه افکنی از سوی این شبکه همواره محبوب و بسیار سود آور بوده است اما اکنون با شیوع کرونا، این کانال به محلی برای انتشار اندیشه های بسیار مسموم تر تبدیل شده است.
نشر آتلانتیک می نویسد اگر فاکس نیوز در سال های گذشته می توانست اعتباری برای سازش ناپذیری جمهوری خواهان در زمینه اصلاحات مهاجرتی و تغییرات اقلیمی داشته باشد امروز فاکس نقش مهمی در ایجاد ترس دارد که ممکن است زمان جنگ داخلی دوم آمریکا باشد.
به نوشته آتلانتیک فاکس نیوز در حال حاضر جزو شبکه های اصلی به حساب می آید که شرایط را برای ارتباط جمهوری خواهان، گروه های تندرو و خود ترامپ فراهم کرده است و درصدد تضعیف دموکراسی است.
هافینگتون پست نیز در این ارتباط نوشته است نتیجه تحقیقات 2 نهاد آمریکایی ACLED میلیشیا واچ نشان می دهد گروههای شبه نظامی تهدیدی جدی برای رای دهندگان آمریکایی در ایالت های سرنوشت ساز هستند.
هافینگتون پست با اشاره به فعالیت این شبه نظامیان در ایالت های سرنوشت سازی چون میشیگان و پنسیلوانیا می افزاید اخیراً یک تغییر آرایش عمده در این گروه ها رخ داده است بدین ترتیب که این گروه ها که سابقاً و بطور سنتی ضد دولت بودند اکنون پشت سر ترامپ گرد آمده اند.
این شرایط از سویی از این واقعیت حکایت دارد که ترامپ نیز به خوبی دریافته که بازی را باخته است و با موضع گیری های مبهم در خصوص واگذاری قدرت بصورت مسالمت آمیز می کوشد از این حربه برای ترساندن شهروندان آمریکایی و وادار کردن آنها به دادن رای به او استفاده نماید.
......................................
رضا محمدمراد