برداشت چای ترش در خرامه
گیاه دارویی چای ترش برای اولین بار در شهرستان خرامه به بار نشست
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز فارس، زارع مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان خرامه گفت: به منظور دستیابی به الگوی کشت مناسب، کاشت آزمایشی چای ترش در مزرعهای به مساحت هزار مترمربع در روستای هلال آباد این شهرستان اجرا شد.
وی با بیان اینکه میانگین تولید محصول در هر هکتار ۲۵۰ کیلوگرم وزنتر است که در بعضی نواحی به ۵۰۰ کیلوگرم نیز میرسد افزود: پیش بینی میش ۳۵ کیلو گرم چای ترشتر از این مزرعه برداشت شود.. این محصول در فروردین ماه کشت با اشاره به اینکه زمان برداشت محصول ۱۶۵ روز پس از کاشت خواهد
مسئول باغبانی جهاد کشاورزی خرامه بر لزوم شناسایی گیاهان سازگار با شرایط اقلیمی هر منطقه تاکید کرد و افزود: با وجود پدیده خشکسالی این گیاه به دلیل نیاز آبی پایین و تحمل خشکی از وضعیت رشد و گلدهی مطلوبی در این ناحیه برخوردار است.
وی؛ مقاومت در برابر آفات، نیاز کم به کود و سموم شیمیایی و ارگانیک بودن را از مزایای کشت چای ترش عنوان کرد.
زارع با بیان اینکه ویژگیهای مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی چای ترش امکان بهره برداریهای متنوعی برای آن ایجاد کرده است، گفت: این محصول علاوه بر استفاده در شربت، مربا و نوشیدنیها در صنعت نساجی، کاغذسازی، تهیه زغال چوب و تغذیه طیور کاربرد دارد.
چای ترش خنک کننده بدن است و در درمان افسردگی، کاهش قند خون، حفظ سلامت کبد، کمک به هضم غذا، حفظ سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه و مثانه موفقیت آمیز عمل میکند.