• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۸۸۹۸۲۱
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۵
اقتصادی » گمرک، حمل و نقل
از ابتدای سال تا هفته نخست آبان

واردات ۵۸۰ هزار تن برنج

مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صمت گفت: تا زمانی که گواهی تامین ارز واردات این برنج‌ها توسط بانک مرکزی صادر نشود امکان ترخیص این برنج‌ها از گمرک وجود ندارد.

واردات ۵۸۰ هزار تن برنجبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از وزارت صمت؛ آقای صدیف بیک زاده با بیان این مطلب، افزود: در مورد برنج‌های دپو شده در گمرکات چند موضوع با یکدیگر مطرح شده و بنابراین موضوع کمی دچار پیچیدگی و ابهام شده است. در حالی که واقعیت این است که بخشی از ۲۰۰ هزار تن برنج‌های مانده در گمرکات مربوط به ثبت سفارش‌های سال گذشته ارز ۴۲۰۰ تومانی است و بخشی نیز مربوط به ثبت سفارش‌های امسال است.

مصوبه شورای عالی امنیت ملی برای ترخیص برنج‌های مانده در گمرک

وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۸ و در حالی که واردات برنج هنوز با ارز ۴۲۰۰ تومانی انجام می‌شد، در راستای تنظیم بازار برنج کشور و برای تامین نیاز مصرفی این کالا براساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی مقرر شد تا برنج‌های مانده در گمرک که در صف تخیصص ارز بودند اجازه ترخیص یابد لذا براساس مصوبه یاد شده در سال گذشته حدود ۷۰ درصد از ۵۵ هزار تن برنج وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی از گمرکات کشور ترخیص و براساس قیمت تمام شده با ارز ۴۲۰۰ تومانی در شبکه توزیع قرار گرفت.

۱۹ هزار تن از برنج‌های دپو شده در گمرکات ثبت سفارش شده با ارز ترجیحی است

مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: لذا ۱۹ هزار تن از ۲۰۰ هزار تن برنج فعلی مانده در گمرکات از همان برنج ثبت سفارش شده با ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال گذشته است که همانطور که اشاره شد این برنج در سال گذشته ۵۵ هزار تن بود که ۷۰ درصد آن ترخیص و اکنون ۱۹ هزار تن آن در گمرکات مانده است که هنوز برای ترخیص تامین ارز نشده است.

بیک زاده با بیان اینکه بانک مرکزی برای واردات این برنج‌ها ارز تخصیص داده است، افزود:، اما نکته این است که تخصیص ارز اگرچه شرط لازم برای واردات و ترخیص کالا از گمرکات است، اما شرط کافی برای ترخیص نیست نیست. زیرا برای ترخیص برنج‌های مانده در گمرکات و هر کالای وارداتی دیگری صدور گواهی و اعلامیه تامین ارز لازم است و از آنجا که این گواهی فعلا از سوی بانک مرکزی برای تامین ارز این ۲۰۰ هزار تن برنج مانده در گمرکات صادر نشده است بنابراین گمرک اجازه ترخیص ندارد و نمی‌تواند این برنج را ترخیص کند.

وی گفت: البته گواهی مذکور باید توسط بانک‌های عامل صادر شود که صدور این گواهی‌ها با مدیریت بانک مرکزی انجام می‌شود، بنابراین ۱۸۱ هزار تن از برنج‌های مانده در گمرکات، ثبت سفارش شده از محل ارز نیمایی است که ارز مورد نیاز برای واردات آن هنوز توسط بانک مرکزی تامین نشده و لذا امکان ترخیص از گمرکات را نیز ندارد.

محل تامین ارز برنج وارداتی با ارز ۴۲۰۰ اعلام شد

مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: بانک مرکزی در مورد تامین ارز واردات این ۱۹ هزار تن می‌گوید که محل تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات این برنج را به من اعلام کنید. در سفر اخیر جهانگیری معاون اول رئیس جمهور به گمرکات جنوب کشور برای تسهیل ترخیص کالا‌های در گمرک مانده مصوب شد تا ارز واردات این برنج‌ها از محل ارز وارداتی سایر کالا‌های اساسی در سال ۹۹ تامین شود.

بیک زاده افزود: برای حل این مشکل مصوب شده که این ۱۹ هزار تن پس از ترخیص از گمرکات تحویل شرکت بازرگانی دولتی ایران شود تا در قالب ذخایر استراتژیک و راهبردی در شبکه‌های خاص مورد نظر ستاد تنظیم بازار توزیع شود.

وی تصریح کرد: ما در مورد میزان ترخیص برنج از گمرکات از برنامه تنظیم بازار عقب‌تر هستیم. وزارت صنعت، معدن و تجارت به اندازه تنظیم بازار ثبت سفارش واردات برنج را انجام داده است و بر همان اساس نیز از بازرگانان خواسته تا واردات برنج انجام دهند و لذا اکنون که وزرات صمت و بازرگانان برای تنظیم بازار برنج به وظیفه خود عمل کرده اند و ثبت سفارش انجام داده اند و واردات نیز انجام شده است لذا بقیه کار بر عهده بانک مرکزی و گمرک است، به این ترتیب که بانک مرکزی تامین ارز برنج‌های وارداتی را انجام دهد و گمرک نیز براساس مستندات و تامین ارز اجازه ترخیص دهد.

واردات ۵۸۰ هزار تن برنج به کشور در سال جاری

بیک زاده گفت: کل نیاز کشور به برنج بین سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن تا سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است که حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن تا ۲ میلیون تن آن از طریق تولیدات داخلی تامین میشود و بنابراین چیزی حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن باید از طریق واردات تامین شود.

وی افزود: البته هر سالانه بخشی از برنج نیز به عنوان ذخایر استراتژیک و راهبردی توسط شرکت بازرگانی دولتی ذخیره می‌شود تا در زمان نوسان قیمت و یا تلاطم بازار زیر نظر ستاد تنظیم بازار در بازار توزیع شود.

مدیرکل دفتر امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: از ابتدای سال ۹۹ تا سوم آبان ۹۹ دقیقا ۵۸۰ هزار تن برنج به ارز ۵۳۳ میلیون دلار برنج به کشور وارد شده است.

بیک زاده در پایان بیان کرد: در حال حاضر برنج برحسب نیاز به کشور وارد شده است و اکنون وظیفه بانک مرکزی است که تامین ارز واردات این کالا را انجام دهد و پس از آن نیز باید گمرک اجازه ترخیص آن را صادر کند. هماهنگی این دستگاه‌ها با هم در تنظیم بازار یک کالا اثرات بسیار مثبتی خواهد داشت و از بروز مشکلات جلوگیری می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اوقات شرعی اهواز، ۱۷ تیرماه ۱۴۰۵
سازمان ملل خواستار پایان تحریم‌ها علیه کوبا شد
مردم ایران از رهبر شهیدشان درس ایستادگی در مسیر حق و حقیقت را آموختند
بزرگداشت عروج خونین امام مجاهد شهید در گیلان
شناسایی و جمع‌آوری ۳۴ دستگاه ماینر غیرمجاز در تبریز
اجتماع شبانه ساکنان کیش در صد و بیست و نهمین شب از حماسه خیابان
ادعای رویترز مبنی بر لغو مجوز فروش نفت ایران؛ قیمت جهانی جهش کرد
پیش بینی افزایش دمای هوا در سمنان
دیدار جانشن فرمانده انتظامی گیلان با خانواده شهید عرفان شکوری
خونخواهی رهبر شهید ایران خواسته همه مسلمانان جهان است
بقایی اتهام‌زنی قطر را رد کرد
تجدید بیعت مردم آبادان و خرمشهر در شب ۱۲۹ ایستادگی
توقیف خودروی حامل فلزیاب غیرمجاز در بخش کندوان میانه
تصویب ممنوعیت واردات کالا از شهرک‌های صهیونیستی در مجلس ایرلند
آماده‌باش کامل نیرو‌های راهداری خوزستان برای بازگشت زائران مراسم تشییع رهبر شهید
خدمات رسانی شبانه روزی تیم هاتی راهداری چهارمحال و بختیاری
کتاب «انسان ۲۵۰ ساله» از آثار برجسته و پرمخاطب قائد شهید امت
مرمت و بازسازی ایل‌راه‌های مناطق ییلاقی سهند
تقدیر از میزبانی شایسته از پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب
میدان داری فرزندان دیار میرزا در سوگ آقای شهید ایران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
قم، یکپارچه در سوگ و حماسه؛ بدرقه باشکوه امام مجاهد
دریافت کارت ورود به جلسه امتحانات نهایی ۱۴۰۵
اقامه نماز بر پیکر رهبر شهید انقلاب در مسجد جمکران
مجید عیدی به پرسپولیس پیوست
جام جهانی ۲۰۲۶، صعود اسپانیا به مرحله یک چهارم /پایان پرتغال با اشک‌های رونالدو
شعر کامل محمد مهدی رسولی در رثای رهبر شهید
تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در مسجد جمکران
روایت خبرنگاران از پرشورترین وداع قرن با امام شهید در قم
واکنش سازمان ملل به دخالت ترامپ در تعلیق کارت قرمز بازیکن آمریکایی
عناوین و ضرایب دروس سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۵
پارتی بازی ترامپ به‌نتیجه نرسید؛ حذف آمریکا از جام جهانی
واکنش بقایی به لفاظی وزیر خارجه آلمان درباره تنگه هرمز
نقشه اسکان زائران در مشهد به تفکیک استان‌ها مشخص شد
حادثه دریایی در نزدیکی سواحل عمان
نماز بر پیکر رهبر شهید در‌ مسجد‌ مقدس‌ جمکران‌ اقامه‌ می‌شود
قم، یکپارچه در سوگ و حماسه؛ بدرقه باشکوه امام مجاهد  (۲ نظر)
لفاظی‌های سخیف رئیس جمهور آرژانتین علیه ایران نشانه ورشکستگی اخلاقی  (۲ نظر)
فردا یکشنبه در سراسر کشور تعطیل رسمی اعلام شد  (۱ نظر)
مسیر تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب در تهران  (۱ نظر)
شعار‌های انقلابی و دلنوشته‌های عاشقانه عزاداران بر دیوار‌های مصلی  (۱ نظر)
۱۷۰۰ اتوبوس در آیین تشییع رهبر شهید امت در قم به مردم خدمات رایگان ارائه می‌کنند  (۱ نظر)
مراسم تشییع پیکر آقای شهید ایران در تهران _ ۵  (۱ نظر)
حق پرستاری معلولان ضایعه نخاعی ۹۰ درصد افزایش یافت  (۱ نظر)
روایت خبرنگاران از حزن و اندوه تا عزت و امید (۳)  (۱ نظر)
داروخانه‌های کشور فعال هستند  (۱ نظر)
مجازی شدن امتحانات دانشجویان دکترا و کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد خوزستان  (۱ نظر)
تاکید وزیر راه و شهرسازی بر تسهیل تردد عزاداران تشییع رهبر شهید  (۱ نظر)
آغاز پویش ملی «هدیه نماز»؛ بدرقه رهبر شهید با میلیون‌ها سجده عاشقانه  (۱ نظر)
ترافیک در جاده‌های کشور پس از مراسم خداحافظی تهران با رهبر شهید  (۱ نظر)
چهارشنبه ادارات مازندران تعطیل است  (۱ نظر)