برنامه غذایی مناسب برای ایام کرونایی
متخصص عفونی اعلام کرد: افراد برای ایام کرونایی باید برنامههای تغذیهای مناسبی داشته باشند تا زودتر بهبود یابند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، دکتر مهدی یوسفی پور متخصص بیماریهای عفونی گفت: برای درمان افراد مبتلا به ویروس کووید ۱۹ برنامه غذایی مناسبی باید وجود داشته باشد.
به گفته دکتر یوسفی پور رعایت برنامه غذایی زیر برای درمان افراد مبتلا به کرونا ضروری است:
۱. تا حد امکان از خوردن آب و آب میوه غافل نشوید بیماران کرونا اولین چیزی که نیاز دارند آب و مایعات به اندازه کافی هست.
۲. کاهش استفاده از نمک و شکر بیش از حد
۳. استفاده هر چه بیشتر از میوه جات و سبزیجات تازه، دقت شود نیازی به شستن بیش از حد سبزیجات و میوهها نیست و نیاز به پختن زیاد هم نیست همان کاری که قبل از کرونا انجام میدادید حالا هم انجام دهید.
۴. قطعا" عین سرماخوردگی و آنفلوانزا مصرف غذاهای مثل سوپ مرغ، غذاهای سبک و آب پز به غذاهای سرخ کرده سنگین و فست فود ارجح میباشد. ترجیحا" برای تهیه غذاها از روش بخار پز و کمتر از سرخ کردن استفاده شود. اولویت با غذاهای خانگی و مامان پز هست.
۵. لطفا" غذا را برای گرم کردن در دمای بالای (۶۰) درجه گرما دهید و نگهداری در یخچال در دمای زیر پنج درجه باشد.
۶. لطفا، غذاهای خام را در کنار غذاهای پخته در یخچال قرار ندهید.
۷. از مصرف مواد غذایی حاوی فیبر غافل نشوید.
۸. از خوردن الکل و نوشیدنیهای انرژی زا و کافیین دار پرهیز نمایید.
۹. تخم مرغ یکی از کاملترین غذاها برای این دوران هست.
۱۰. ترجیحا" از غذاهای کنسرو شده پرهیز کنید، ولی ناچارا میتوانید از کنسروهای حبوبات و سبزیجات و تن ماهی استفاده نمایید.
۱۱. در صورتیکه کرونا با علایم اسهال بروز نکرده حتما از شیر و لبنیات به میزان کافی استفاده نمایید و در صورتیکه اسهال دارید از رزیمهای مناسب اسهال و برای جبران کمبود اب و الکترولیت از پودر اواراس استفاده شود.
۱۲. توجه شود هیچ رژیم غذایی، اثر ثابت شدهای در پیشگیری از کرونا ندارد، ولی سوپ، آب میوههای تازه حاوی ویتامین ها، قطعا" پیشنهاد میشود.
خوردن غذاهایی با طبع گرم، هیچ اثر ثابت شدهای ندارد، ولی اگر فردی بر اساس مزاجش با خوردن غذایی خاص بهتر میشود منعی ندارد، ولی لطفا زیاده روی نشود.
۱۳. خوردن مرغ، ماهی، گوشت هیچ منعی ندارد.
۱۴. بعضی غذاها محرک هستند و می توانند باعث افزایش سرفه شوند مثلا غذاهای پر ادویه و تند یا مثلا خربزه و انگور که بهتره کمتر استفاده شود.
۱۵. اکثر بیماران کووید ۱۹ دچار استرس و کم خوابی میشوند برای اکثر بیماران مجبوریم ملاتونین و آرامبخش شروع کنیم که تریپتوفان موجود در لبنیات و ماست میتواند بسیار مفید باشد. در ضمن آمینو اسید موجود در لبنیات در بهبود عملکرد سلولهای ایمنی نقش بارز دارد.
در کل اگر بخواهیم خلاصه کنیم: هیچ غذای تازه و خانگی منع ندارد و هیچ غذایی هم معجزه نمیکند. هرکسی بر اساس مزاجش باید رژیم غذایی را انتخاب کند.