فرانسپرس خبر داد؛
پیروزی حزب حاکم در انتخابات شهرداریهاي نيجر
بر اساس نتایج موقتی که کمیسیون ملی مستقل انتخاباتی نیجر (Céni) سه شنبه منتشر کرد، حزب "دموکراسی و سوسیالیسم" که از سال ۲۰۱۱ تا کنون قدرت را در این کشور در دست دارد، در انتخابات شهرداریها که سیزدهم دسامبر برگزار شد، پیروز شده است.
به نقل از خبرگزاری فرانسه از نیامی، حزب "دموکراسی و سوسیالیسم" نیجر (PNDS) توانست از مجموع چهار هزار و ۲۴۶ کرسی شوراهای شهرداری، ۱۷۹۹ کرسی را در ۲۶۶ شهر از کشور از آن خود کند.
حزب "جنبش ملی برای توسعه جامعه" (MNSD) که یک حزب مستقل به شمار میرود، توانست در این انتخابات ۳۵۸ کرسی کسب کند. بنیانگذار این حزب ممدو تانجا، رئیس جمهور سابق نیجر بود که فوت شده است و در حال حاضر ریاست آن را سینی عمرو بر عهده دارد، حزب "جنبش میهنی برای جمهوری" (MPR) که هم پیمان قدرت حاکم است و ریاست آن را آلباده اوبا، وزیر کشاورزی نیجر بر عهده دارد، توانست در این انتخابات ۳۵۶ کرسی را از آن خود کند.
جنبش دموکراتیک نیجر (Moden) به رهبری هاما آمادو نخست وزیر پیشین نیجر که مخالف دولت است، توانست ۲۶۸ کرسی را اشغال کند.
کمیسیون ملی مستقل انتخاباتی نیجر بدون ارائه نتایج شهر به شهر، به ارائه نتایج کلی کرسیهای شورای شهر در سطح کشور بسنده کرده است.
این کمیسیون نتایج انتخابات منطقهای را که همان روز همزمان با انتخابات شهرداریها برگزار شد، اعلام نکرده است.
انتخابات محلی نیز که از سال ۲۰۱۱ تا کنون بارها به تعویق افتاده، قرار است پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۷ دسامبر برگزار شود.
در میان دیگر احزاب، حزب مخالف "جنبش میهنی نیجر" (MPN) به رهبری ابراهیم یاکوبا رئیس سابق دستگاه دیپلماسی توانست ۱۵۱ کرسی را از آن خود کند. حزب "صلح، عدالت، پیشرفت" (PJP) از احزاب مستقل به رهبری ژنرال سالو جیبو، فرمانده سابق ارتش نیز در این انتخابات ۱۴۶ کرسی بدست آورد. حزب "تجمع دموکراتیک و جمهوریخواه (RDR) از احزاب مخالف به رهبری مهمن عثمان، رئیس جمهور سابق نیجر نیز ۱۳۹ کرسی را از آن خود کرد.
بنا بر اعلام کمیسیون ملی مستقل انتخاباتی نیجر، بسیاری از رأی دهندگان که در مناطقی سکونت دارند که از سال ۲۰۱۵ تحت تأثیر حملات نیروهای تروریستی قرار دارد، نتوانستند در این انتخابات شرکت کنند. غرب و جنوب شرقی نیجر از سال ۲۰۱۵ هدف حملات تروریستی قرار دارد.
سی نفر نامزد انتخابات ریاست جمهوری نیجر شده اند. با این حال محمدو ایسوفو رئیس جمهور کنونی نامزد انتخابات امسال نشده است. محمد بازوم از جمله نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نیجر است که فرد مورد تأیید رئیس جمهور به شمار میرود.
وزیر کشور و وزیر امور خارجه سابق نیجر یکی از افراد کلیدی در قدرت حاکم به ریاست ایسوفو تلقی میشود.
انتخابات ریاست جمهوری قرار است نخستین انتقال قدرت در تاریخ این کشور را بدون هرگونه خشونت تضمین کند. نیجر مستعمره سابق فرانسه است.
دادگاه قانون اساسی نیجر هاما آمادو نخست وزیر سابق و رئیس سابق پارلمان نیجر را که در حال حاضر ۷۰ سال دارد و رقیب اصلی در این انتخابات به شمار میرفت، از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری محروم کرد. علت کنار گذاشتن آمادو از انتخابات ریاست جمهوری، دست داشتن وی در پرونده قاچاق نوزادان بود که در سال ۲۰۱۷ به یک سال حبس محکوم شد. وی محکومیت خود را "سیاسی" خواند.