به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و سلامت گروه علمی فرهنگی هنری
خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم دکتر مینو محرز در خصوص واکسنهای ایرانی کرونا با بیان اینکه مشکلی برای تولید واکسنی که مصونیت ایجاد کند نداریم، گفت: تنها واکسنی که مجوز از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دریافت کرده همین واکسنی است که قرار است هفته آینده وارد مرحله بالینی شود.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با بیان اینکه واکسنهایی که مصونیت دهند قابل اطمینان هستند، گفت: این واکسن که در حال ورود به مرحله کار آزمایی بالینی است بر اساس متد ویروس کشته شده است و ویژگی اصلی این واکسن هم ایجاد مصونیت است؛ همچنین واکسن بر اساس متد ویروس کشته شده عارضهای ندارد.
وی در خصوص اطمینان داشتن مردم به واکسنهای ایرانی گفت: وقتی واکسنی خوب باشد و مصونیت بدهد حتماً توصیه میکنیم مردم استفاده کنند. یعنی مردم این اطمینان را داشته باشند، زیرا ما در کشورمان دانش ساخت واکسن را داریم.
خانم دکتر محرز افزود: ما باید واکسنهایمان را خودمان بسازیم و چه بهتر که ساخت این واکسنها با دانش و تکنولوژیای که داریم تهیه شوند. ما امیدواریم و مردم هم امیدوار باشند، زیرا هر یک از این پروژهها که مجوزهای بالینی را دریافت میکنند بر اساس استانداردهای بینالمللی پیش میروند.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه ابداً از محققان روسی و چینی در این طرح واکسن که این هفته وارد مرحله بالینی میشود استفاده نکردیم گفت: همه ساخت این واکسن کار ایران است.
وی با اشاره به استقبال مردم از واکسن کرونا و ثبت نام چندهزار نفری برای تست بالینی واکسن کرونا عنوان کرد: خوشبختانه استقبال خوبی شده و داوطلبان از تمام ایران تماس میگیرند؛ این باعث خوشحالی است که مردم استقبال میکنند.
محرز با تأکید بر اینکه این واکسن ایرانی برای همه مردم ایران قابل استفاده است، بیان کرد: امیدوار هستیم که مرحله اول به خوبی پیش رود و بعد از نتیجه گرفتن وارد مرحله دوم شویم.
وی تأکید کرد: اگر امکانات را داشته باشیم و خودمان این واکسن را تولید کنیم بهتر است، ولی به هر صورت باید واکسن خارجی هم تهیه شود، چون در حال حاضر امکان تولید به صورت انبوه نیست.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: سالهاست که واکسن سازی در کشور ما متوقف شده بود و مجبور بودیم وارد کنیم و به مشکلاتی برای واردات همچون واکسن آنفولانزا بر خوردیم بنابراین باید خودمان در ایران تولید کنیم انشاالله امکانات بیشتری هم در تولید انبوهتر خواهیم داشت.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه این واکسن میتواند در برابر جهشهای جدید تاثیری داشته باشد، اضافه کرد: این واکسنی که تولید میشود در برابر جهشهای ویروس هم موثر است. جهشی نیست که واکسن در آن مؤثر نباشد.
وی در خصوص واکسنهایی که بر اساس mRNA قرار است در کشور تولید شوند نیز گفت: هنوز هیچ طرح تولید واکسن مبتنی بر mRNA در کشور به مرحله اخذ مجوز نرسیده که فاز اول بالینی را انجام بدهد؛ این پروژهها باید مراحل مختلفی را بگذرانند و وزارت بهداشت مجوز آنها را صادر کند و بعد از اخذ مجوز اخلاق به سمت کارآزمایی بالینی بروند.
محرز ادامه داد: اگر این طرحها در کارآزمایی بالینی موفق بودند و مصونیت به فرد دادند و از سوی دیگر عارضهای نداشتند، به سمت اخذ مجوز میروند.
وی با بیان اینکه تا جایی که میدانم هنوز هیچکدام از پروژههای مبتنی بر mRNA مجوزی دریافت نکردهاند، خاطر نشان کرد: اگر امکانات تهیه وجود داشته باشد میتوانیم متکی به خودمان باشیم و کل کشور را واکسینه کنیم