پخش زنده
امروز: -
حلوای سیاه به دلیل طبع گرم آن به عنوان دسر مناسبی در روزهای سرد زمستانی بیشتر مصرف می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ شاید کمتر کسی باشد که به اردبیل سفر کند و از قره حالوا (حلوای سیاه) آن نخورد و یا با خود به عنوان سوغاتی نبرد.
قره حالوا (حلوای سیاه) بیش از سایر غذاها و دسرهای محلی اردبیل، به عنوان سوغات این منطقه شناخته شده است.
در گذشته با شروع فصل سرما زنان اردبیلی با تهیه قره حالوا به عنوان آذوقه ای برای فصل زمستان، آن را به شکل گلوله های درشت فرم داده و نگهداری می کردند و با توجه به خاصیت انرژی زایی و گرمی آن در روزهای سرد زمستانی، شیرینی بخش کام خانواده و گرمابخش وجودشان می شدند.
در حال حاضر حلوای سیاه علاوه بر اینکه در خانه ها تهیه می شود در تعدادی از مغازه ها نیز به عنوان سوغاتی در سطح شهر پخت و عرضه می شود.
به گفته برخی کارشناسان تغذیه این شیرینی به دلیل موادی که در آن به کار رفته است برای بیماری هایی همچون کمردرد، لاغری و دردهای مفصلی موثر است و همچنین به هضم غذا کمک شایانی می کند.
حلوا سیاه از جوانه گندم، آرد سبوس دار، کره حیوانی ، شیره عسل، تهیه شده و ادویه جات و پودر پسته، گردو و نارگیل نیز هنگام خوردن به آن افزوده میشود. این غذا سرشار از کالری، پروتئین، کربوهیدرات، چربی و به مقدار کافی ویتامینهای C-B-E و املاح کلسیم، فسفر ، منیزیم و اسیدهای آمینه است.
آردی که در این دسر استفاده می شود آرد جوانه گندم است. ویتامین A موجود در جوانه گندم باعث افزایش قوه بینایی، سرعت رشد کودکان، شادابی پوست و سلامت ریه و گلو می شود.
جوانه گندم در رفع بیخوابی، بروز یائسگی زودرس، اختلالات قلبی و دیابت هم میتواند مفید و مؤثر باشد.
پودر جوانه گندم یک مکمل غذایی پر ارزش و سرشار از ویتامین E و ویتامین های گروه B است. ویتامین E امروزه به عنوان معجزه گر و اکسیر جوانی معرفی می شود. سلنیوم و منیزیوم موجود در جوانه گندم، در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان موثر شناخته شده است.
استفاده از شیره گندم باعث رنگ سیاه این حلوا می شود و طعم خوشمزه ای را به این خوراکی می دهد.
برای طبخ قره حلوا از آرد جوانه ی گندم استفاده می شود و هنگام پخت علاوه بر کره، گردو و کنجد نیز بر آن می افزایند.