پخش زنده
امروز: -
اقدام ترامپ در قرار دادن رژیم صهیونیستی تحت پوشش فرماندهی ارتش امریکا در خاورمیانه سنتکام اعتراف آشکار به از دست رفتن برتری نظامی این رژیم در منطقه است.
به نوشته نشریه هیل وزارت دفاع امریکا به پنتاگون دستور داده که رژیم صهیونیستی را در پوشش فرماندهی ارتش امریکا در خاورمیانه گنجاند.
این دستور درحالی است که این رژیم پیش از این تحت پوشش فرماندهی اروپای ارتش امریکا قرار داشت.
در بیانیه پنتاگون آمده است کاهش تنش میان اسرائیل و همسایگان عرب از طریق توافق ابراهیم باعث شده تا یک فرصت راهبردی برای امریکا فراهم کند تا شرکای اصلی خود را در برابر تهدیدات مشترک در خاورمیانه همسو کند.
این اقدام ترامپ در حمایت از رژیم صهیونیستی در شرایطی است که او در انتخابات ریاست جمهوری شکست خورده و بیستم ژانویه باید کاخ سفید را ترک کند.
امریکا سالانه ۳ میلیارد دلار به صورت بلاعوض از مالیات شهروندان امریکایی به رژیم صهیونیستی کمک نظامی می کند اما با این حال همراهی ترامپ و تیمش با این رژیم بی سابقه بوده است.
ترامپ در حالی رژیم صهیونیستی را تحت پوشش سنتکام قرار داده است که دولت سابق اوباما معتقد بود امنیت رژیم صهیونیستی از طریق طرح صلح عربی تامین می شود ضمن اینکه تاکید می کرد این رژیم دیگر همانند یک نوزاد نوپا نیست و می تواند روی پای خود بایستد.
اما اکنون با این اقدام ترامپ روشن می شود که افسانه برتری نظامی رژیمصهیونیستی در غرب آسیا به پایان رسیده و قدرت محور مقاومت این افسانه را در جنگهای ۳۳ روزه حزب الله لبنان و ۲۲ روزه و ۵۵ روزه حماس با این رژیم به چالش کشیده است.
این در حالی است که در ماههای اخیر نیز محافل سیاسی و رسانههای خارجی بر روی قدرت هوایی رژیم صهیونیستی مانور می دادند و با تاکید به اینکه این رژیم جنگنده های f۳۵ در اختیار دارد وانمود میکردند این برتری نظامی دست تلآویو را بر روی هر گونه اقدامی علیه ایران و متحدانش باز می گذارد.
اما اکنون با اقدام ترامپ روشن می شود که آنچه در فضاسازی و تبلیغات رسانه ای درباره قدرت نظامی ارتش رژیم صهیونیستی مطرح میشد جنگ روانی بوده و این رژیم به دلایل متعددی از جمله نداشتن مشروعیت و عمق استراتژیک و همچنین اختلافات داخلی و ترکیب جمعیتی در شرایط ضعیفی به سر می برد.
اکنون این سوال مطرح است که آیا اقدام ترامپ به قرار دادن رژیم صهیونیستی تحت پوشش سنتکام میتواند امنیت این رژیم را تضمین کند و دست او را برای تهدید دیگر کشورها باز گذارد؟
در پاسخ نخست باید دید دولت بعدی آمریکا در مورد اقدام ترامپ چه تصمیمی خواهد گرفت چرا که بایدن گفته است بسیاری از دستورات ترامپ را تغییر خواهد داد.
ضمن این که باید دید با توجه به مشکلاتی که دولت بایدن در داخل با آن مواجه است و از طرفی خاورمیانه نیز دیگر به دلیل بی نیازی امریکا به نفت از اهمیت سابق برخوردار نیست و تمرکز به شرق در راس راهبردهای امنیتی امریکا قرار دارد دولت بایدن تاچه حد حاضر است برای رژیم صهیونیستی هزینه کند!؟
اما پاسخ به این سوال با در نظر گرفتن قدرت نظامی یک طرف دیگر این معادله یعنی محور مقاومت و در صدر آن ایران مربوط می شود.
در حال حاضر زرادخانههای محور مقاومت مملو از موشکهای نقطه زنی است که به سادگی می توانند تمام نقاط داخل سرزمینهای اشغالی را هدف قرار دهند و این واقعیتی است که منابع اطلاعاتی رژیم صهیونیستی هم روز جمعه به آن اذعان و تاکید کردند که مراکز امنیتی و راهبردی نظامی و اطلاعاتی این رژیم در تلآویو نیز در معرض هدف موشک های نقطه زن حزب الله قرار دارد و سامانه های پدافندی آن قادر نخواهند بود در مقابل بروز حمله کارساز باشند.
ضمن اینکه رزمایش موشکی اخیر سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و رونمایی از آزمایش شلیک همزمان تعداد زیادی موشک و همچنین شلیک موشک های بالستیک به عمق اقیانوس هند و هدف قرار دادن موفق اهداف مورد نظر پیام روشنی به امریکاست که در صورت هرگونه مداخله در نبرد احتمالی با رژیم صهیونیستی ناوهای آن هدف قرار خواهند گرفت.
این دستاورد بسیار مهم سپاه پاسداران به معنی آن است که آمریکا برای دور کردن ناوهای خود از هدف قرار گرفتن باید آنها را حداقل ۲ هزار کیلومتر از منطقه دورتر کند که در عمل امکان حمایت نظامی از رژیم صهیونیستی را در صورت وقوع درگیری ناممکن یا به حداقل می رساند.
ضمن اینکه به نظر می رسد آنچه رونمایی شده تنها بخشی از قدرت محور مقاومت است و در صورت بروز درگیری این محور برای دفاع از خود ابزارهای غافلگیر کننده دیگری نیز احتمالا در اختیار دارد.
------------------------------------------------
رضا محمدمراد