پخش زنده
امروز: -
به همت کميته امداد امام خميني (ره) امسال بيش از 4 هزار و 400 فرصت شغلي در استان کرمانشاه ايجاد شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه،
هرساله به همت کميته امداد امام خميني (ره) براي بسياري از مددجويان فرصت هاي اشتغالزايي ايجاد مي شود و خودکفا مي شوند اما شنيدن قصه مردان و زناني که پس از تحمل سختي ها با همت و اراده اي که داشته اند علاوه بر اشتغالزايي خود چندين نفر ديگر را صاحب شغل کرده اند خالي از لطف نيست.
براي اشنايي با تعدادي از اين مدد جويان کار افرين راهي چند نقطه از استان شدم ابتدا به صحنه رفتم شهرباغ هاي زيبا و سراب هاي جاري، قرار است طرحي را در این شهرستان ببينيم که اشتغالزايي چندين نفر را در پي داشته است.
قدم که به داخل کارگاه گذاشتم بوي عجيبي به مشام مي رسيد چيزي شبيه شمع هاي آب شده، دستگاه ها هم عجيب تر بودند هر چه نگاهشان مي کردم از نحوه کارشان سر در نياوردم.
اقاي حسيني که لباس کاري بر تن داشت به استقبال ما آمد ، سن و سالي نداشت جوان بود و سرشار از همت و اراده که مي گفت: مدتي براي کار به اصفهان رفته بودم که با روش ساخت موم براي کندوها آشنا شدم، اين ايده به ذهنم رسيد که چرا در شهر خودم اين کار را انجام ندهم به همين دليل به صحنه بازگشتم و با وام اشتغالزايي کميته امداد توانستم اين کارگاه را رو به راه کنم.
وي ادامه داد: در اين طرح از مشتقات موم زنبور عسل 4 محصول ديگر توليد مي شود که يکي از آن ها موم کندو است و اين براي اولين بار است که در غرب کشور اين محصول توليد مي شود.
حسيني مي گويد : اکنون حتي ظرفيت توليد دو برابري هم وجود دارد و اگر حمايت بيشتري شوم مي توانم با اشتغالزايي براي چند نفر ديگر ظرفيت کارگاه را افزايش دهم و با توجه به اين که استانهاي ديگر هم از محصول استقبال مي کنند بازار فروش خوبي بدست اورم.
او که با تسهيلات 50 ميليون وام کميته امدادشروع به کار کرده حالا حدود 500 ميليون تومان سرمايه دارد.
پس از گفتگو با اقاي حسيني اين بار به سراغ بانويي از شهرستان هرسين رفتيم. وقتي وارد مغازه اش شدم حسابي حال و هوايم عوض مي شد انواع و اقسام ترشي هايي که حتي فکرش را هم نمي کردم به چشم مي خورد .
خونگرم بود و خوش برخورد و با روي گشاده ظرفي که ترشي و شوري در آن قرار داده بود به ما تعارف مي کرد او هم از سختي هاي کارش مي گفت اما لبخند رضايتي بر لب داشت.
خانم زارعي گفت: در فکر ايجاد کاري بودم که بتوانم زندگي ام را با آن بگذرانم به همين خاطر با مددکاران کميته امداد صحبت کردم راه هاي مختلفي را پيشنهاد دادند، بازار فروش هر کدام را بررسي کرديم پس از ماه ها پيگيري با کمک آن ها به فکر ايجاد کارگاه توليد ترشي افتاديم با توجه به اينکه در اين منطقه کارگاهي در اين زمينه نبود مي توانستم محصولاتم را راحت تر به فروش برسانم.
اما بايد بسته بندي مناسبي هم براي محصولات در نظر گرفته مي شد که مورد توجه رستوران ها و فروشگاه ها باشد به همين دليل يک دستگاه وکيوم هم با وام اشتغالزايي کميته امداد خريداري کردم.
يکي از امتيازاتي که اين ترشي ها نسبت به مشابه کارخانه اي آن دارد اين است که براي نگهداري از افزودني هاي طبيعي استفاده مي شود و کاملا ارگانيک است.
وی افزود: در اولين گام با تلاش فراوان موفق شدم که با چند فروشگاه و رستوران قرار داد ببندم و محصولات را به ان ها ارائه دهم، حالا انگيزه بيشتري براي ادامه کار دارم و به اين فکر مي کنم که محصولاتم را به استان هاي ديگر نيز ارسال کنم.
خانم زارعی می گوید: براي بسته بندي محصولات و توليد ترشي ها براي بانوان همسايه هم اشتغال ايجاد شده است و اکنون بيش از ده نفر از بانوان نيز در اين کار سهيم و نان آور خانه هستند.
خانم زارعي که برقي از اميد در چشمانش موج ميزد مي گفت: تازه شروع مسير طولاني است به اين فکر مي کنم که وقتي کسب و کار را رونق دادم بتوانم با خريد تجهيزات بيشتري توليد را افزايش دهم.
طعم خوش ترشي هاي خانوم زارعی را از ياد نبرده ايم که به سمت شهر ديگري روانه شديم، اکنون نزديکي هاي ظهر است و در سفري دو روزه بايد با آخرين مددجويي که قرار گذاشته ايم ديدار و گفتگو کنيم.
دروازه اورامانات آخرين مقصد سفر ما است شهر روانسر که همه آن را با سراب زيبايش مي شناسند روستايي در دل همين شهر که کار اغلب مردمانش کشاورزي است.
خانم محمدي که بعد از مرگ پدرش مسئوليت سختي بر عهده داشت و آن هم تامين مخارج زندگي خود و خواهرانش بود تصميم گرفت که زمين پدري اش را رونق دهد و طلاي سرخ بکارد.
خيلي ها به او مي گفتند که از پس اين کار بر نخواهي آمد، اما ندايي که در دلش بود مي دانست که راهي که در پيش گرفته او را به موفقيت مي رساند، در سال هاي اول سودي برايش نداشت اما اميدش را از دست نداد و به راهش ادامه داد
بالاخره با تلاش و استقامتش او سر آمد بانوان کشاورز شد و رونقي به زمين خشکش بخشيد که سفره اهالي ديگر روستا را نيز پر برکت کرد.
اين مددجوي کارآفرين بيان کرد: کشت زعفران آب چنداني نياز ندارد و در حال حاضر نيز که کشور ما و استان کرمانشاه با کمبود آب مواجه است نياز مبرم به اين قبيل کشتها احساس ميشود، بنابراين بايد به سمت اين قبيل کشتها متمايل شويم و در تلاشم تا کشتهايي که نياز چنداني به آب ندارند را وارد استان کرمانشاه کنم .
خانم محمدي گفت: در حال حاضر بستهبندي زعفران را خودم انجام ميدهم و در اين زمينه نيازمند کمک و همت بيشتر مسئولان هستم تا به صورت پيشرفته اين کار را به سرانجام برسانم چون با ۱۰ هکتار زعفران درآمد ۵۰ خانوار تامين ميشود.
او می گوید: قصد دارم کشت زعفران را توسعه دهم، با توجه به هزينه زيادش انتظار کمک از مسولان و خيران دارم، اگر موفق شوم اشتغالزايي زيادي را براي اهالي روستا بهخصوص بانوان به همراه دارد.
با ديدن همت بلند اين بانوان اميدي در قلبم جاري شد، حس خوبي که نمي توان آن را وصف کرد وقتي ايده به عمل تبديل مي شود و بر سر سفره هم استاني ها مي ايد...
خورشيد در حال غروب کردن است و منظره زيبايي را رقم زده با اهالي روستا خداحافظي مي کنم و به کرمانشاه باز مي گردم.
به گفته معاون اشتغال و خودکفايي کميته امداد استان کرمانشاه امسال چهار هزار و ۴۷۲فرصت شغلي براي مددجويان کرمانشاهي با پرداخت وام هاي قرض الحسنه ايجاد شده که دو هزار و ۱۳۲ طرح از سوي بانوان به اجرا درآمده است.
رضا طاهري تاکيد کرد: کميته امداد در کنار پرداخت وام هاي قرض الحسنه؛ به مددجويان علاقمند پيش از اجراي شغل؛ آموزش هاي مهارت آموزي نيز ارائه مي کند.
وي با بيان اينکه مددجويان بهره مند از وام هاي اشتغال زا در صورت موفقيت درآمدزايي پايدار به دست مي اورند، گفت: مجريان طرح هاي اشتغال از نظارت هاي فني و تخصصي ناظران مجرب کميته امداد بهره مند مي شوند و طرح هاي اشتغال مددجويان کميته امداد به دليل اعمال نظارت ها و ارائه راهنمايي ها از پايدارترين مشاغل به شمار مي روند.
*گزارشگر: زهره زندیه