• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۰۲۱۸۵۵
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۲
کردستان » اقتصادی

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سقز

مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: بعد از شناسایی مواردی از آلودگی روستا‌های دیواندره به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، نمونه‌های مثبت این بیماری در سقز هم مشاهده شد.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، مجتبی ورمقانی  اظهار داشت: در ادامه طرح رصد و پایش بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، نتایج آزمایشگاهی نمونه‌های ارسالی از تلفات طیور در روستای بوبکتان سقز، مثبت اعلام شد.آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سقز

وی افزود: ۴۰ قطعه مرغ و خروس و بوقلمون بومی در این روستا تلف شده و یک روستای دیگر مشکوک به آلودگی به این بیماری نیز در دست بررسی است.

مدیرکل دامپزشکی کردستان با بیان اینکه نگرانی‌ها از شیوع این بیماری در حال افزایش است، افزود: در حال حاضر مرغداری‌های صنعتی استان عاری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستند.

وی تاکید کرد: با هدف جلوگیری از انتقال عامل بیماری به طیور بومی و یا واحد‌های صنعتی و گسترش آن، شهروندان هرگونه بروز تلفات غیر متعارف در طیور بومی را در اسرع وقت به ادارات دامپزشکی شهرستان‌ها و یا خانه‌های بهداشت اطلاع دهند.

مدیرکل دامپزشکی کردستان با تاکید بر محصور نمودن محل نگهداری طیور بومی و قطع ارتباط با پرندگان آزاد پرواز، افزود: کاهش مصرف دان و آب و کاهش تولید در واحد‌های صنعتی توسط مسوول فنی بهداشتی و یا مدیریت واحد به نزدیکترین اداره دامپزشکی گزارش شده و از خرید و فروش طیور بومی بصورت دوره‌گردی خودداری شود.

ورمقانی با بیان اینکه کردستان ۱۶ واحد مرغداری مرغ مادر و هشت واحد مرغداری تخمگذار دارد که مستعد ابتلا به این بیماری هستند، افزود: واکسن به اندازه کافی تامین شده و به مرغداران توصیه می‌شود تا هرچه زودترنسبت به تهیه و تزریق آن به طیور خود اقدام کنند.

وی افزود: این تاکید نسبت به واحد‌هایی که در اطراف تالاب‌ها و دریاچه‌ها از جمله زریبار مریوان و سراب قروه هستند بیشتر از سایر واحد‌ها است و در این بیماری نگرانی اصلی متوجه روستاییانی بوده که با کشتار بدون مجوز و نظارت بهداشتی، خرید و فروش مرغ بومی امکان شیوع بیماری را افزایش می‌دهند.

ورمقانی تاکید کرد: به صورت مرتب از تلفات مشکوک نمونه برداری و در آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی کردستان، آزمایش می‌شود.

دیشب هم نمونه‌های مثبتی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در ۲ روستای دیواندره گزارش و پیش از آن در ۲۱ بهمن، نتیجه نمونه‌گیری از یک قطعه لک‌لک در دریاچه زریبار مریوان آنفلوآنزای مثبت فوق حاد پرندگان اعلام شد.

آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان بیماری ویروسی و مشترک بین انسان و طیور است که این عفونت در پرندگان اهلی به سرعت سبب همه‌گیری در میان آن‌ها می‌شود.

پرندگان وحشی آبزی به عنوان مهمترین ذخایر طبیعی ویروس آنفلوآنزا محسوب می‌شوند و بوسیله آن‌ها ویروس از یک نقطه به نقطه دیگری حمل و از طریق بزاق و فضله، بیماری به پرندگان اهلی و کسانی که با پرندگان تماس دارند، منتقل می‌شود.

در نوع خفیف آنفلوآنزای مرغی، ابتلا به بیماری با ریزش پر‌های پرندگان و کاهش تولید تخم مشخص می‌شود و در نوع دوم، بیماری به سرعت در میان پرندگان شایع و باعث اتلاف شمار زیادی از آن‌ها می‌شود.

این بیماری از طریق تجارت پرندگان زنده و پرندگان مهاجر مانند اردک‌ها و سایر پرندگان دریایی از کشوری به کشور دیگر منتقل می‌شود.

سرفه، گلودرد، تنگی نفس و سابقه تماس در یک هفته قبل از مرگ پرندگان آلوده یا در مرحله واگیری و سطوح آلوده به ویروس و تب بالای ‎ ۳۸درجه از علایم بیماری آنفلوآنزای مرغی در انسان محسوب می‌شود.

پرندگان آبزی، وحشی و مهاجر بدون ابتلا بـه ایـن بیماری می‌توانند ویروس را تا مسافت‌های طولانی انتقال دهند و انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه‌های پرندگان کشته شده نیز می‌تواند به این بیماری مبتلا شود.

در ایران منشاء این بیماری پرندگان مهاجری عنوان می‌شود که در فصل سرد سال از مناطق سردسیر شمالی وارد مناطق گرم یا معتدل می‌شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جنجال بر سر جایزه صلح اهدایی فیفا به ترامپ!
انفجار تروریستی در موناکوی فرانسه
تظاهرات ضدصهیونیستی در پاریس
روسیه: جنایت بریانسک نشانگر ماهیت تروریستی حکومت زلنسکی است
مراسم تشییع پیکر امام شهید، نیازمند مدیریتی کلان با مشارکت مردم است
«اتود» حسن روح الامین به باغ موزه هنر ایرانی آمد
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، سه شنبه نهم تیر
تاکید یمن بر ایستادگی در کنار گروه‌های فلسطینی
شهید و زخمی شدن دست کم ۵۰ فلسطینی در نوار غزه
رهاسازی آب سد جره جهت تأمین نیاز آبی کشت‌های تابستانه رامهرمز
تاکید لاوروف بر مقابله روسیه با فشار و باج‌خواهی غرب
اعتراف دوباره مارک روته به همکاری ناتو با آمریکا در تجاوز علیه ایران
برگزاری نخستین جلسه کارگروه استانی آموزش عالی خوزستان
شمار جان باختگان زمین‌لرزه در ونزوئلا از ۱۷۰۰ نفر گذشت
خرید ۶۰ هزار تن گندم از کشاورزان کوهدشت لرستان
توسعه زیر ساخت‌ها در پایانه مرزی چذابه برای ارائه خدمات شایسته به زوار حسینی
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم
صعود چادرملوی یزد، گواه وجود استعدادهای خاموش
اقتصاد انگلیس در آستانه رکود
اگر آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد به تعهداتمان عمل می‌کنیم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
همایش بین‌المللی شاهنامه، شاه اثر ماندگار، در تاجیکستان برگزار شد
ابلاغیه جدید وزارت کار از تعطیلی بخش خصوصی در ایام وداع و تشییع پیکر رهبر فقید انقلاب
درگذشت معاون سیاسی ندسا براثر سانحه رانندگی
مهر و موم مطب مامایی متخلف در یزد
توسعه کنتور‌های هوشمند گاز و آغاز نصب در منازل
نام وکلای رژیم صهیونی در فهرست کمیته مجازات
برنی سندرز: ترامپ هزاران بی گناه را در ایران کشت
«امتحانات نهایی» دانش‌آموزان المپیاد‌های بین‌المللی «داخلی» برگزار می‌شود
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب از نرم‌افزار‌های مسیریاب اعلام می‌شود
هشدار حزب‌الله به رژیم صهیونی: حق دفاع محفوظ است
اژه‌ای: نکات و فرمان های رهبر انقلاب باید عملیاتی شوند
دعوت از آحاد مردم برای حضور در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید
اختلال در سامانه پیش ثبت نام پایه هفتم
امیر«خوش‌قلب»:سامانه‌های‌پدافندی دائما درحال تحول هستند
برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت انرژی خورشیدی در خوزستان
بیانیه جمعی از اعضای مجلس خبرگان درباره تحولات اخیر و مذاکرات  (۳ نظر)
مردم زمان طولانی را برای ماندن در تهران انتخاب نکنند  (۲ نظر)
به‌کارگیری نیرو‌های حق‌التدریس در طرح‌های حامی و تقویت مدارس  (۲ نظر)
ایران از جام جهانی ۲۰۲۶ کنار رفت  (۱ نظر)
فرماندهی ندسا خطاب به آمریکا: جهنم را تجربه خواهید کرد  (۱ نظر)
تجهیزات پیشرفته‌ای به ارتش الحاق می‌شود  (۱ نظر)
پرداخت مستقیم یارانه غذا از ترم آینده به دانشجویان  (۱ نظر)
ادامه وقفه در بخشی از خدمات بانک‌های ملی و صادرات  (۱ نظر)
قوه قضائیه، جایگاهی کم‌نظیر برای اصلاح روند امور دارد  (۱ نظر)
بهسازی شبکه توزیع برق اسلامشهر؛ جزئیات قطع موقت برق  (۱ نظر)
الحاق ۶۲ هکتار زمین به خرمشهر برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن  (۱ نظر)
سردار کرمی: پاسخ سریع به تجاوز دشمن، طراحی هوشمندانه شهید پاکپور بود  (۱ نظر)
آمادگی دستگاه‌های حاکمیتی برای آیین وداع و تشییع امام شهید انقلاب  (۱ نظر)
ثبت‌نام مرحله سوم طرح مسکن استیجاری زوج‌های جوان در سه استان  (۱ نظر)
۹ تیر ماه؛ آغاز نام نویسی مراسم پیاده روی اربعین در هرمزگان  (۱ نظر)