برخی افراد پس از افطار دچار سردرد میشوند که بروز آن به علت کمآب بودن بدن و مصرف مقادیر زیاد آب و نوشیدنیها در افطار است. به همین دلیل به روزهداران توصیه میشود بتدریج مایعات و غذا میل کرده و از مصرف چای پررنگ نیز پرهیز کنند.
برای پیشگیری از افت فشار و قند خون نیز توصیه میشود، روزهداران حتما سحری بخورند و از خوردن قندهای ساده اجتناب کنند. مصرف مقادیر کافی مایعات و نمک خوراکی میتواند از افت فشار خون طی روزهداری جلوگیری کند.
وعده افطاری، آغازگر تغذیه پس از ساعات طولانی گرسنگی و تشنگی است. از آنجا که در این ساعات، سطح قند خون به حداقل خود میرسد تمایل زیادی برای مصرف مواد شیرین از سوی روزهداران وجود دارد، در حالی که چنین کاری به نفع روزهداران نیست.
وعده افطار باید سبک باشد و از خوردن غذاهای پرچرب و قندهای ساده در این وعده پرهیز شود. البته مصرف غلات، لبنیات و غذاهای کمچرب به میزان کافی نیز برای افطار توصیه میشود.