شش هزار زن روستایی عضو صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی خراسان رضوی
طرح صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در خراسان رضوی با تشکیل ۲۵۳ صندوق از سال ۱۳۸۰ تا کنون حدود شش هزار نفر عضو دارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، کارشناس امور زنان روستایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت:
نهادسازی و سازماندهی بانوان فعال بخش کشاورزی در قالب تشکلهای اقتصادی از قبیل صندوقهای اعتبارات خرد زنان روستایی منجر به توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی آنها شد و مسیر اشتغال پایدار و رونق کسب و کارهای خرد روستایی را هموار خواهد کرد.
مژگان یوسفلی افزود: طرح صندوق خرد زنان روستایی از رهیافتهای مهم فقر زدایی در دهههای اخیر است که با ایجاد و گسترش فعالیتهای در آمدزا به ویژه برای زنان کم درآمد ، توسعه جوامع محلی را تسهیل میکند.
وی با اشاره به اهداف تشکیل این صندوقها گفت: توجه و تمرکز به گروههای کم درآمد زنان روستایی ، افزایش سطح درآمد زنان با اجرای پروژههای کوچک ، تواناسازی زنان روستایی در انجام کار گروهی ، هدایت پس اندازهای غیر مولد (زنان) به سرمایههای مولد کارآمد، برنامه ریزی جهت اجرای پروژهها مبتنی بر ظرفیت و امکانات و شرایط منطقه، شکست چرخه فقر و نجات خانوار روستایی از آن، افزایش ضریب دسترسی زنان روستایی کم درآمد به تسهیلات اعتباری و توسعه اشتغال و تثبیت مشاغل دارای بحران مالی از جمله اهداف این طرح است.
کارشناس امور زنان روستایی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: در استان خراسان رضوی ابتدا به صورت پایلوت تعداد ۵ صندوق در شهرستان نیشابور اجرا شدوتا پایان سال ۹۶ تعدادآن به ۲۶ صندوق رسید.
مژگان یوسفلی گفت: در سال ۹۷ درپی اجرای تفاهم نامه ملی وزارتخانه با صندوق کارافرینی امید این پروژه به شکل تازهای در استان اجرا شد وتاکنون تعداد ۲۵۳ اعتبارات خرد در استان تشکیل شده است و حدود ۶۰۰۰ نفراز زنان روستایی عضو صندوق اعتبارات خرد شده و ۲۲۵ صندوق تسهیلات دریافت کرده اند.
وی افزود:طرحهای اشتغال کوچک خانگی توسط اعضای صندوقها با وامهای کوچک در روستاها راه اندازی شد که چگونگی اجرایی انها توسط صندوق کارافرینی امید وکارشناسان امورزنان روستایی نظارت می شود.