بهبود یافتگان کرونا روزه بگیرند یا نگیرند؟
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا : فردی که درگیر بیماری کرونا است حق روزه داری ندارد، اما فردی که قبلا کرونا گرفته و ۴ هفته از بیماری اش گذشته مانند فرد معمولی میتواند روزه بگيرد.
به گزارش
گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سيما، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره به اینکه آمپولهای تقویتی، چون نوروبیون هیچ اثری بر تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر کرونا ندارند، مطرح کرد: در بحث تقویت سیستم ایمنی سه مسأله مهم است اول استراحت و خواب کافی، دوم پرهیز از استرس و سوم تغذیه سالم.
دکتر مسعود مردانی با بیان اینکه به احتمال زیاد تا اواخر اردیبهشت درگیر پیک چهارم کرونا هستیم، به خبرنگار بهداشت نیوز گفت: بیمارانی که در دو هفته اخیر به ما مراجعه میکنند عمدتا در مراحل پیشرفته بیماری و دچار درگیری متعدد ریوی هستند.
دلیل بدحالتر شدن بیماران کرونایی در پیک چهارم
وی اضافه کرد: دلیل بدحالتر شدن وضعیت بیماران کرونایی خوددرمانی است، زیرا به دلیل عدم دسترسی به بیمارستانها و تخت آی سی یو، در خانهها و درمانگاهها درمان را دنبال کرده اند و در مراحل آخر بیماری به ما مراجعه میکنند و همین منجر به بالا رفتن آمار مرگ و میر ما شده است.
این متخصص عفونی اظهار داشت: اگر بیمار دچار علائمی، چون تب، لرز، عرق و بدن درد شد، ولی علائم خطر نداشته و در گروههای در معرض خطر هم نباشد، ایرادی ندارد که خود را در خانه قرنطینه کند و در خانه استراحت کند.
بیمارانی که نباید در خانه بمانند و باید سریعا به پزشک مراجعه کنند
عضو کمیته علمی ستاد کرونا افزود:، اما اگر فرد بیمار دچار علائم مذکور شد و در گروههای در معرض خطر مانند بیماریهای قلبی، ریوی، کلیوی، سن بالای ۶۵ سال، چاق و باردار قرارگرفت حتما باید به مراکز درمانی مراجعه کند.
وی گفت: افرادی هم که علائم خطر دارند مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس، سرفه مکرر و به درمانهای معمول جواب نمیدهند و تب بیش از ۴ روز دارند حتی اگر در هیچ گروه معرض خطر هم نباشند باید سریعا به پزشک برای پیگیری درمانهای جدیتر مراجعه کنند.
فصل سرماخوردگی نیست؛ علائم سرماخوردگی مساوی با کروناست
مردانی با تأکید بر اینکه اکثر قریب به اتفاق بیماران ما دچار ویروس انگلیسی کرونا شده اند، خاطرنشان کرد: ویروس انگلیسی گونه غالب در تمام کشور است و، چون الان فصل شیوع سرماخوردگی و آنفلوانزا هم نیست بنابراین مردم با داشتن علائم سرماخوردگی خفیف هم باید آن را کرونا تلقی کنند مگر اینکه خلافش ثابت شود.
این متخصص عفونی در خصوص شرایط روزه داری بیماران مبتلا به کرونا و بهیودیافتگان هم اشاره کرد: فردی که قبلا کرونا گرفته و ۴ هفته از بیماری اش گذشته مانند فرد معمولی میتواند روزه بگيرد، .فقط اینکه این افراد در افطار و سحر باید مایعات فراوان استفاده کنند.
نوروبیون بر پیشگیری از کرونا اثرگذار نیست
وی عنوان کرد: متأسفانه برخی افراد فکر میکنند تزریق برخی آمپولهای تقویتی میتواند از ابتلا به کرونا پیشگیری کند و به همین دلیل آمپولهای تقویتی، چون نوروبیون چند برابر قیمت معمول در بازارهای آزاد خرید و فروش میشود. در حالیکه این آمپولها هیچ تأثیری در پیشگیری از کرونا ندارند.
عضو کمیته علمی ستاد کرونا به بهداشت نیوز گفت: مردم فراموش نکنند که هیچ چیزی جای تغذیه سالم، خوردن میوه و سبزی، آبمیوههای طبیعی و غذاهای ساده را نمیگیرد. همچنین در بحث تقویت سیستم ایمنی سه مسأله مهم است اول استراحت و خواب کافی، دوم پرهیز از استرس و سوم تغذیه سالم.