پخش زنده
امروز: -
وزیر صمت گفت: شرکتهای برتر در مجموع دو مرحله، ۴۵۱ هزار میلیارد تومان تفاهم نامه سرمایه گذاری در طرحهای اقتصاد مقاومتی منعقد کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای علیرضا رزمحسینی در آیین امضای تفاهم نامه توسعه سرمایه گذاری اقتصاد مقاومتی با شرکتهای برتر، افزود: کشور را باید شرکتهای بزرگ و برتر بسازند، این شرکتها علاوه بر پشتیبانی از شرکتهای کوچک و متوسط، توسعه متوازن در کشور به وجود میآورند.
وی نتیجه ورود شرکتهای بزرگ و برتر را به عرصه سرمایهگذاری در راستای اقتصاد مقاومتی، بهبود درآمد طبقه متوسط جامعه دانست و اضافه کرد: به فرموده مقام معظم رهبری، باید اقتصادی قوی داشته باشیم تا کشورمان قوی باشد، بدون اقتصاد قوی در عرصههای دیگر (فرهنگی، اجتماعی و امنیتی) موفق نخواهیم شد.
رزم حسینی با اشاره به معرفی ۱۰۰ شرکت بزرگ و توانمند به عنوان هدف سرمایهگذاریهای جدید گفت: این طرح به موفقیت نمیرسد مگر اینکه همه ارکان حکومت در جهت توسعه اقتصادی و افزایش تولید پای کار بیایند.
وی افزود: امروز توسعه اقتصاد و توسعه تولید نه تنها به دولت که نیاز به پشتیبانی حکومت دارد و به همین دلیل در آیین امضای تفاهم نامهها دستگاه قضا و استانداران به عنوان نماینده حاکمیت حضور دارند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه معتقدم وزارت صمت باید یک وزارتخانه کوچک (خارج از بروکراسی اداری) باشد، گفت: نباید مانع سرمایه گذاری شویم بلکه باید سرمایه گذاران را بهعنوان مجاهدان اقتصادی مورد حمایت قرار دهیم.
رزم حسینی همچنین ادامه داد: در این مدت بخشنامههای خلق الساعه و شبانه صادر نشد، اما صدور بخشنامههای روان ساز حوزه تولید و نقض کننده بخشنامههای مخل تولید را در اولویت قرار داریم.
وی با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده برای حمایت از ورود سرمایه گذاران به عرصههای تولید، یادآوری کرد: ۶ هزار معدن را بعد از ۵۰ سال آزادسازی کردیم و از طریق مزایده طبق قانون با نظارت دستگاههای نظارتی در اختیار افراد دارای اهلیت و صلاحیت قرار خواهیم داد تا آنها را فعال کنند.
وزیر صمت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به توفیقات حوزه تولید، گفت: در حوزه صنعت لوازم خانگی ۱۵ میلیون عدد در سال گذشته افزایش تولید داشتیم، ۷۰ درصد ساخت داخل افزایش یافته، ۵۰۰ واحد فعال در صنعت لوازم خانگی فعالیت میکنند که برخی از آنها به سمت سه شیفته شدن رفتند.
رزم حسینی با بیان اینکه اقتصاد با ورود خط تولید، ماشین آلات، اجزا و قطعات تجهیزات به روز میشود، ادامه داد: از ۳۸ میلیارد دلار واردات در سال گذشته، ۱۳ میلیارد دلار دارو و کالاهای اساسی و ۲۵ میلیارد دلار کالاهای واسطه ای، خط تولید، مواد اولیه، اجزا و قطعات بودند.
وی با اشاره به حمایتها از ساخت داخل، گفت: ۲۲۳۰ تعرفه وارداتی ممنوع شده است، ۵.۵ میلیارد دلار کاهش واردات و ۳.۵ میلیارد دلار ساخت داخل داشته ایم.
وزیر صمت با بیان اینکه صادرکنندگان سال گذشته کشور را با ارزآوری خود اداره کرده اند، تاکید کرد: قوه قضاییه باید فرش قرمز برای فعالان اقتصادی، سرمایهگذاران و تولیدکنندگان پهن کند و میخواهیم برای ۱۰۰ شرکت برتر کارت ویژه صادر کنیم تا هر وقت ضرورت داشت مسئولان را بدون بروکراسی اداری ملاقات کنند.
رزم حسینی با بیان اینکه اگر میخواهیم پروندههای قضایی کم شود، زندانها خالی شود و جرائم امنیتی اجتماعی نباشد باید اقتصادی قوی داشته باشیم، گفت: همه ارکان حکومت موظف به توانمندی سازی اقتصادی هستند.
وی همچنین تصریح کرد: نباید بگذاریم مدیران جسور و شجاع ناامید شوند، باید این مدیران را تقویت کرد، نیاز به کار مداوم داریم و کشور را مدیران توانمند در کنار شرکت هایشان میسازند.
وزیر صمت از اصحاب رسانه و صدا و سیما خواست که در راستای معرفی سرمایه گذاران، صنعتگران و تولید کنندگان (این مجاهدان اقتصادی) به مردم بکوشند تا مردم و جوانان در این فضا ناامید نشوند.
رزم حسینی گفت: امثال سلطانیها که دو میلیارد دلار برای طرحهای اقتصاد مقاومتی آن هم از جانب بخش خصوصی سرمایه گذاری میکنند این یک تحول و اتفاق مهم است البته در سالهای گذشته ما در حق بخش خصوصی واقعی بی مهریهایی کردیم که موجب شد سرمایه گذاری این بخش در اقتصاد کاهش یابد.
رزم حسینی با اشاره به رشد صنعتی ۷.۵ درصدی در شرایط تحریم و کرونا اضافه کرد: در همین شرایط توانستیم ۱۲۴ هزار شغل در بخش صنعت ایجاد کنیم.
وی اضافه کرد: اگر شرایط به همین منوال به پیش برود به رقم یک میلیون میلیارد تومان سرمایهگذاری در کشور میرسیم این در حالی است که ارزش موافقت نامههای امضا شده امروز ۱۱ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه بسته مالی وزارت صمت خارج از شبکه بانکی شروع شده است گفت: اگر ارز تک نرخی شود شرکتهای خصوصی با ضمانت خود به جذب سرمایه گذاری اقدام خواهند کرد.
گفتنی است که امروز با حضور وزیر صمت، استانداران، نمایندگان مجلس و مسئولان دستگاه قضایی و فعالان بخش خصوصی در دومین مرحله از طرح اقتصاد مقاومتی با شرکتهای برتر ۳۰۰ هزار میلیارد تومان تفاهمنامه سرمایهگذاری میان وزارت صمت و پنج شرکت بزرگ در ۱۰۱ موضوع و طرح به امضا رسید.