• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۱۶۴۵۱۵
تاریخ انتشار: ۲۳ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۶
سیاسی » دولت

لزوم توجه به نوآوری در اقتصاد کلان

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور؛ توجه به نوآوری و کسب و کار‌های نوپا در اقتصاد کلان را از ضرورت‌های پیشرفت کشورمان طبق سند چشم انداز توسعه دانست.

لزوم توجه به نوآوری در اقتصاد کلانبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ آقای سورنا ستاری در نخستین همایش ترسیم چشم انداز جمهوری اسلامی ایران ۱۴۵۰ در وزارت ارتباطات افزود: یکی از موانع ما در هشت سال گذشته مربوط به حوزه نوآوری است که اگر این مانع رفع نشود، اتفاق قابل توجهی در آینده نمی‌افتد.
وی گفت: در هشت سال اخیر شاهد بودیم که پیاده سازی ایده‌ها در کشورمان بسیار سخت بود، زیرا ساختار حکومتی ما کاملا بروکراتیک و بسیار چاق است و این ویژگی‌ها با نوآوری سازگار نیست؛ نوآوری با قانون پیش نمی‌رود.
آقای ستاری با اشاره به وضع شرکت‌های نوآور در کشورمان افزود: کدام امور کسب و کار‌های نوپا در کشورمان با قانون همخوان است؟ این همه آئین نامه که از جانب دولتی‌ها نوشته شده با کدام نوآوری سازگار است؟
معاون رئیس جمهور گفت: نوآوری از جانب دولت‌ها اتفاق نمی‌افتد؛ آیا کسانی که صرفا از هشت صبح تا چهار بعد از ظهر در محل کار حضور دارند می‌توانند زمینه ساز نوآوری باشند؟ آیا آنان از نوآوری خبر دارند؟
وی تاکید کرد: باید فکر کنیم که نوآوری را چگونه وارد کار‌ها کنیم و ساختار نوآوری در حکومت چطور اتفاق می‌افتد؟ این اصل اساسی است که باید روی دهد.
آقای ستاری افزود: البته مقاومت در برابر نوآوری در دیگر کشور‌های جهان هم وجود دارد، اما موانع به اندازه کشور ما نیست.
وی گفت: شرکت‌هایی که در کشورمان ایجاد شدند از حالت استارت آپی درآمدند؛ تعدادشان افزایش یافته است، بزرگ شدند و ابعاد پیدا کردند؛ با این حال؛ نحوه مدیریت و اتفاقاتی که در این شرکت‌ها می‌افتد از موضوعاتی است که در اقتصاد کلان، جزو موضوعات جدی تلقی می‌شود.
معاون رئیس جمهور افزود: حدود اختیارات و فضایی که کشور در اختیار کسب و کار‌های نوپا قرار می‌دهد و کمکی که آنان می‌توانند به نفوذ ایران در خارج از کشور کنند از دیگر موضوعات مهم است.
آقای ستاری، دیپلماسی فناوری را از مباحث جدی دانست و گفت: در حوزه سیاسی در خارج از کشور برای ما گارد می‌گیرند، اما وقتی من در دیدار با مقامات دیگر کشور‌ها می‌گویم که سیاسی نیستم و می‌خواهم فناوری برای شان ایجاد کنم گاردشان باز می‌شود و مسائل سیاسی را کنار می‌گذارند.
وی تاکید کرد: این ناشی از نفوذ فناوری جمهوری اسلامی است که می‌تواند وجهه جدیدی برای کشورمان در دنیا ایجاد کند که باید به آن بپردازیم.
معاون رئیس جمهور گفت: ساختار حکومتی به نحوی است که چه در دولت و چه در افکار عمومی با نوآوری مقابله می‌شود که البته ارادی نیست و ناشی از ساختار است و با کسانی که می‌خواهند نوآوری کنند به طور مستمر مقابله می‌شود.
آقای ستاری افزود: این مقابله در آیین نامه‌ها نمود پیدا می‌کند که فضا را بستند و حاضر نیستند کوچکترین تغییری را بپذیرند، اما کسانی در این عرصه موفق می‌شوند که در برابر هجمه‌ها مقاومت کنند؛ البته هزینه سنگینی باید پرداخت، اما اگر در برابر این هجمه‌ها مقاومت شود می‌شود به نتیجه رسید.
وی گفت: اگر نوآوری آزاد شود تا جوانان بتوانند کار‌ها را پیش ببرند اتفاقات خوبی در روند حرکت کشور ایجاد می‌شود؛ ما می‌توانیم با نوآوری پیشرو باشیم و آن را به دنیا تحمیل کنیم؛ این سبب اقتدار ایران می‌شود.
آقای علی آقای محمدی نیز در این همایش، آینده مطلوب را محصول توانمندی‌های کشورمان دانست و گفت: نمی‌توانیم منفعل حرکت کنیم و از تحولات جهانی غافل بمانیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: ما حتما باید در روند پیشرفت کشور جابجا شویم و این جابجایی باید اساسی باشد و با تغییرات جزئی به اهداف نمی‌رسیم.
وی شکوفایی کشور‌ها را در گرو بهره مندی از ابزار‌های جدید دانست و افزود: نابرابری‌های اقتصادی نیز به روش‌های معمول قابل اصلاح نیست، بلکه حتما نیاز به جابجایی‌های اساسی با نگاه متفاوت به آینده دارد.
آقای آقامحمدی گفت: همه نهاد‌های ذیربط کشور باید کمک کنند تا افق آینده کشور را ترسیم کنیم که البته برای این موضوع کمیته‌های علمی تشکیل شده، اما مهم این است که بپذیریم تغییرات را باید رقم بزنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قهرمانی بانوان اصفهانی در مسابقات کشوری پارادو و میدانی
امروز ۱۱ تیرماه؛ اجرای انفجار مهمات باقیمانده از حملات صهیونی-آمریکا در بندر امام خمینی
قرار آخر پایتخت نشینان با آقای شهید
اولویت ثبت‌نام در مدارس شاهد خوزستان با فرزندان شهدای جنگ ۱۲ روزه و رمضان است
درخواست دادسرای پیشوا از مردم برای شناسایی متواری متهم به قتل
آغاز طرح مدیریت بهینه مصرف کود در خراسان رضوی
انتقال چهار نفر از کارگران یک شرکت صنعتی به بیمارستان بر اثر مسمومیت
روایت مظلومیت «شهدای غریب و عطش» برای نسل جدید
بصیرت ایران اسلامی در امنیت ملی، دینی و مذهبی
تشییع رهبر شهید، زمینه‌ساز تحقق تمدن نوین اسلامی
بهره مندی بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از آموزش‌های کوتاه‌مدت جهاددانشگاهی
عرضه مبلمان، لوستر و فرش در نمایشگاه بین المللی بیرجند
اهدای تجهیزات به پلیس‌راه با استفاده از ظرفیت آرای جایگزین حبس در مهریز
۱۲۳ شب سوگ در شهرستان‌های تهران؛ آماده میزبانی از عزاداران سراسر کشور
مساجد محوری شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری کانون عزای عمومی
ویژه‌ برنامهٔ زندهٔ «مشهد تا مشهد» راوی مراسم بدرقهٔ رهبر شهید انقلاب
وضع بسیار خطرناک هوادر کرمان؛ آسمانِ آبی به رنگ خاک
هم‌افزایی سازمان بنادر و دریانوردی و سازمان پدافند غیرعامل کشور برای ارتقای ایمنی و تاب‌آوری بنادر گیلان
روایت‌های مردمی از بدرقه رهبر شهید و اجتماعات شبانه
پرداخت ۱۰ میلیارد تومان تسهیلاتِ به دامداری های بردسکن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گرامیداشت مجازی فرزاد جمشیدی در صفحه هنرمندان
مسیر‌های دسترسی به محل برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید؛ از کدام مسیر وارد تهران شویم؟
پاسخ عراقچی به اظهارات وزیر جنگ رژیم اسرائیل درباره ایران
تهران ۱۶ تیر تعطیل و ۱۸ تیر عزای عمومی است
ممنوعیت‌های مقطعی تردد در معابر درون و برون شهری
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید در جاده‌ها
مطالبه خانواده‌های شهدای ترور برای اجرای کامل احکام سران گروهک‌ها
سه‌شنبه بانک‌ها تعطیل شد
واریز جدید مطالبه‌ گندم‌كاران تا ۲۰ خرداد ۱۴۰۵
شنبه و یکشنبه فقط شهرک‌های صنعتی استان البرز تعطیل است
برگزاری کارگاه نقاشی زنده با حضور هنرمندان
تعویق دوباره امتحانات نهایی امکان‌پذیر نیست
تداوم درگیری‌ها بین افغانستان و پاکستان
لفاظی های تهدیدآمیز نتانیاهو علیه ترکیه و ایران
سهولت دسترسی شمال به جنوب شهر یزد با تکمیل رینگ شرقی
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد به تبعیض در برگزاری امتحانات  (۸۸۶ نظر)
انتقاد عارف از وضعیت معیشت استادان دانشگاه  (۶ نظر)
نخستین اطلاعیه قرارگاه برگزاری مراسم وداع و تشییع در تهران  (۳ نظر)
قطع برق بیش از هزار و ۳۰۰ مشترک پرمصرف در خوزستان  (۳ نظر)
دامنه خدمات فعال بانک ملی به‌تدریج در حال گسترش است  (۲ نظر)
گرامیداشت مجازی فرزاد جمشیدی در صفحه هنرمندان  (۱ نظر)
گرامیداشت مجری سحرگاهی در شبکه نسیم  (۱ نظر)
مسیر‌های دسترسی به محل برگزاری مراسم وداع و تشییع رهبر شهید؛ از کدام مسیر وارد تهران شویم؟  (۱ نظر)
جزئیات مراسم وداع و تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب  (۱ نظر)
درگذشت معاون سیاسی ندسا براثر سانحه رانندگی  (۱ نظر)
تهران ۱۶ تیر تعطیل و ۱۸ تیر عزای عمومی است  (۱ نظر)
ممنوعیت‌های مقطعی تردد در معابر درون و برون شهری  (۱ نظر)
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید در جاده‌ها  (۱ نظر)
تشییع امام‌ شهید، نیازمند‍ مدیریت کلان‌ و مشارکت‌ مردم است  (۱ نظر)
برگزاری کارگاه نقاشی زنده با حضور هنرمندان  (۱ نظر)