پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره سیاسی جنبش حماس گفت این رویداد، نقطه عطفی در عرصه تحولات منطقه بوده و حامل این پیام است که اراده ملتها از اشغالگری قویتر است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اینترنتی صوت الاقصی، سامی ابو زهری از رهبران و رئیس اداره سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در خارج، در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: تکمیل روند خروج نظامی آمریکا از افغانستان، یک لحظه تاریخی است و پیروزی بزرگی برای ملت افغانستان و طالبان محسوب میشود.
وي افزود» این رویداد، نقطه عطفی در عرصه تحولات منطقه بوده و حامل این پیام برای همگان است که اراده ملتها از اشغالگری قویتر است.
در همين حال؛ خبرگزاری رویترز از واشنگتن گزارش داد: جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز سه شنبه انتقادها را از تصمیم خود برای پایبندی به ضرب الاجل خروج از افغانستان در هفته جاری رد کرد. پیشروی طالبان باعث شد آمریکا و متحدانش در ناتو مجبور به خروجی عجولانه و تحقیرآمیز از افغانستان شوند.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در سخنانی گفت، مقامات آمریکایی معتقد هستند ۱۰۰ تا ۲۰۰ آمریکایی همچنان در افغانستان هستند "که برخی از آنها قصد دارند خارج شوند".
وی افزود، بیشتر آنهایی که در افغانستان مانده اند، افراد دوتابعیتی و ساکنان قدیمی هستند که پیشتر تصمیم گرفته بودند بمانند.
بسیاری از نمایندگان کنگره از بایدن خواسته بودند ضرب الاجل سی و یکم ماه اوت را تمدید کند تا آمریکاییها و افغانهای بیشتری اجازه داشته باشند خارج شوند، ولی بایدن اعلام کرد این "یک ضرب الاجل دلبخواهی" نبود بلکه هدفش نجات جان افراد بود.
بایدن در واکنش گفت، اگر خروج انجام نمیشد، نیروهای بیشتری میبایست به افغانستان میرفتند و جانشان به خطر میافتاد.
جمهوریخواهان و برخی دموکراتها در آمريکا به علت افتادن سریع افغانستان به دست طالبان، و آن چه آنها خروج ناموفق نظاميان آمريکايي از افغانستان خوانده اند، ابراز نارضایتی و خشم کرده اند.
این سخنان در شرایطی بیان میشود که براساس نتایج نظرسنجی رویترز/ایپسوس که روز دوشنبه منتشر شد، کمتر از ۴۰ درصد آمریکایی ها عملکرد بایدن را درباره خروج از افغانستان تایید میکنند و سه چهارم میخواستند تا زمانی که همه غیرنظامیان آمریکایی بتوانند خارج شوند، نیروهای آمریکایی در افغانستان میماندند.