پخش زنده
امروز: -
کارشناس ارشد مسایل بین الملل: پایان ابرقدرتی امریکا محدود و محصور به تئوریسینها و استراتژیستها نیست و مقامات اجرایی نیز به آن اذعان کرده اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حنیف غفاری در برنامه تلویزیونی افزود: زمانی امریکا عمود و راس خیمه ناتو محسوب میشد، اما اکنون نماد واگرایی در بین اعضای آن محسوب میشود.
وی تصریح کرد: شاهد بودیم که اگر امریکا تصمیم میگرفت همه کشورهای متحد، خود را مکلف به اجرای دستور میدانستند، اما زمانی که دولت ترامپ با تمام قوا جنگ تجاری علیه چین را رقم زد در پایان شاهد این بودیم که دولت امریکا بازنده این تقابل بود.
این کارشناس ارشد مسایل بین الملل به اعتراض اعضای کمپین انتخاباتی ترامپ اشاره و اضافه کرد: آنها به صراحت اعلام کردند که تقابل اقتصادی و تجاری امریکا با چین پاشنه آشیل در انتخابات ریاست جمهوری امریکا بود.
آقای غفاری در پاسخ به این پرسش که برخیها معتقدند آسیب امریکا بعد از شروع کرونا آغاز شد، گفت: خیر، اینگونه نبود، رکس تیلرسون که در دولت ترامپ اولین وزیر خارجه بود قبل از شروع کرونا و قبل از قتلهای اخیر سیاه پوستان و قبل از تشدید بحران اقتصادی پساکرونا به صراحت میگوید امریکا به سوی جنگ داخلی پیش میرود و تنظیم مناسبات داخلی ایالات متحده به گونهای است که بازتعریف آنها سخت و دشوار است.
وی درخصوص نظریه پرداز امریکایی (فوکویاما) افزود: او بر این باور است که مرکز تفکر لیبرال دموکراسی که در حقیقت درون قدرت و مبنای آزادی سیاستمداران در تصمیم گیری است باید تغییر کند و به اعتمادزایی تبدیل شود.
این کارشناس امور بین الملل ادامه داد: وقتی مرکز یک نظام فکری محکوم به جا به جایی میشود یعنی هسته مرکزی آن نظام مورد هدف قرار گرفته است و عملا تئوریسینهای امریکایی اتفاق نظر دارند که باید برای گذار ساختاری و زیربنایی آماده شوند نه بر سر اصلاح روبنا.
آقای غفاری در پایان با اشاره به اظهار یک نئورئالیست به نام کفت والتز تصریح کرد: او میگفت ما یک ساختار داریم که تعیین کننده رفتار بازیگران است، اما امروز این بازیگران هستند که مولفههای بنیادین ساختارهای امریکا را به هم میریزند.