پخش زنده
امروز: -
همزمان با سردشدن هوا ، اشتها افزایش پیدا کرده به همین علت تنظیم رژیم غذایی برای حفظ سلامت اهمیت ویژهایی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ به گفته متخصصان تغذیه و رژیم درمانی ، بیشتر افراد در ماههای سرد سال دچار اضافه وزن میشوند که علتهای مختلفی از جمله کاهش فعالیت و تحرک بدنی، تمایل به خوردن مواد غذایی بیشتر بویژه چرب و شیرین و نیز عملکرد طبیعی بدن دارد که در سرما تولید سلولهای چربی را افزایش میدهد.
برای بدست آوردن تناسب اندام درفصلهای سرد سال، افزون بر داشتن فعالیت جسمانی روزانه و منظم، تنظیم رژیم غذایی نیز اهمیت فراوان دارد.
رژیم غذایی افراد در فصلهای گرم و سرد سال متفاوت است بخشی ازآن به علت میوه و سبزیهای مختلف در شش ماهه اول و دوم سال است.
بفرمایید صبحانه
یکی از مهمترین وعدههای غذایی، صبحانه است که نقش موثری در حفظ سلامت افراد دارد.
به گفته متخصص تغذیه و رژیم درمانی، از جمله مفیدترین مواد غذایی در وعده صبحانه درماههای سرد سال، انواع میوه و سبزیهای تازه، حبوبات، مواد لبنی کم چرب از جمله پنیر، کره، شیر و نیز مصرف تخم مرغ، نان جو، کره بادام زمینی (درصورت نداشتن حساسیت)، آب میوه تازه (به ویژه مرکبات و میوههای حاوی ویتامین C)، عسل ارگانیک و نیز مواد پروتئینی گیاهی از جمله قارچ است.
دکترمحمدحسن انتظاری افزود:به علت سرمای هوا و وجود عاملهای بیماری زا از جمله ویروس آنفلوآنزا، سیستم ایمنی بدن ضعیف ومصرف مواد غذایی دارای آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی سبب تقویت آن میشود.
وی اضافه کرد:اشتها نیز درفصلهای سرد سال زیاد و منجر به چاقی موضعی میشود به همین علت مصرف برخی خوراکیها از جمله قارچ دروعده صبحانه میتواند مانع از تحریک اشتها و پرخوری شود.
کارشناسان دانشگاه مینه سوتا با پژوهش برروی داوطلبان دریافتند مصرف قارچ سبب احساس سیری درآنها برای مدت زمان طولانی شده است.
بهترین زمان برای مصرف قارچ دروعده صبحانه است، این ماده غذایی مفید دارای آنتی اکسیدان، ویتامین D، خواص ضد سرطانی، آنتی ویروس، ضد التهابی، ضد میکروبی و درمان کننده دیابت است.
قارچ مانند گوشت حاوی پروتئین است و میتواند یک جایگزین مناسب برای افرادی باشد که نباید گوشت مصرف کنند؛ قارچ را میتوان به شکلهای خام، پخته، کبابی و تنوری مصرف کرد و از مزایای درمانی آن بهرهمند شد.
نتایج پژوهش در زمینه خاصیتهای درمانی قارچ برسلامت و تنظیم وزن در مجله اشتها (Appetite) به چاپ رسیده است.