افزایش ۲۵ برابری آنتی بادی بدن با اسپایکوژن
مسئول علمی مطالعه بالینی نوبت یادآور واکسن اسپایکوژن: افراد میتوانند با دریافت نوبت یادآور اسپایکوژن میزان آنتی بادیهای خنثی کننده خود را تا ۲۵ برابر افزایش دهند.
دکتر ساغر براتی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: با مطالعه نوبت یادآور واکسن اسپایکوژن بروی ۳۰۰ داوطلبی که ۴ تا ۶ ماه از واکسیناسیون اولیه شان گذشته بود؛ دریافتیم که تزریق این واکسن بروی گروههای سنی ۱۸ تا ۹۰ سال حتی با دارا بودن انواع بیماریهای زمینهای از جمله دیابت، فشار خون و اختلالات تنفسی بدون عارضه و نتایج حاصله قابل تعمیم است.
وی اظهار کرد: تعدادی از دریافت کنندگان انواع واکسنهای موجود پس از تزریق دُز یادآور اسپایکوژن مورد مطالعه قرار گرفتند، میزان آنتی بادیهای خنثی کننده در افرادی که واکسیناسیون اولیه شان بر پایه پروتئینهای نو ترکیب مثل اسپایکوژن بود بیش از یازده برابر افزایش یافت، در افرادی که واکسیناسیون اولیه شان برپایه وکتور یا ناقل ویروسی شامل آستارازنیکا یا اسپوتنیک بود بیش از ۱۴ برابر و در افرادی که واکسیناسیون اولیه شان بر پایه ویروس غیر فعال مثل سینوفارم و برکت بود بیش از ۲۵ برابر افزایش یافت و از آنجا که عموم جمعیت جامعه واکسنهایی مثل سینوفارم و برکت دریافت کرده اند این نکته میتواند حائز اهمیت باشد.
مسئول علمی مطالعه بالینی نوبت یادآور واکسن اسپایکوژن در پاسخ به این سوال که واکسن اسپایکوژن به عنوان یک واکسن نوترکیب چه مزیتی نسبت به سایر واکسنهای موجود و به ویژه واکسنهای تولید داخلی دارد؟ گفت: مزیت این واکسن این است که از تمام پروتئینها اسپایک استفاده میکند و با توجه به ظهور جهشها و واریانتهای متنوع ویروس میتواند در مقابل قسمتهای متنوع تری از ویروس، آنتی بادی خنثی کننده ایجاد کند.
دکتر براتی افزود: از طرفی ادجوانتهایی که در فرمولاسیون واکسن اسپایکوژن به کار رفته است از نوع غیر آلومینیومی است و مسیرهای متنوع سیستم ایمنی را فعال میکند و احتمال غلبه بر جهشهای ویروسی را افزایش میدهد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این در فرمولاسیون این واکسن ویروس اومیکرون هم در نظر گرفته شده است، گفت: میزان خنثی سازی جهش اومیکرون توسط سرم داوطلبانی که نوبت یادآور اسپایکوژن را دریافت کرده ه بودند در حال بررسی است و نتیجه آن به زودی اعلام خواهد شد و با توجه به نتیجه بررسیها تصمیم میگیریم که نیاز به تغییر فرمولاسیون در واکسن اسپایکوژن وجود دارد یا خیر.