پخش زنده
امروز: -
جشنواره تحقیقاتی فناوری علوم پزشکی رازی به دوره بیست و هفتم رسید؛ جشنوارهای که به عنوان مهمترین رویداد پزشکی کشور اهمیت خود را از دستاوردهای تحقیقاتی و فناورانه برگزیدگان خود وام میگیرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر محمدرضا منظم دبیر بیست و هفتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی گفت: عنوان جشنواره امسال از جشنواره تحقیقاتی به جشنواره تحقیقات و فناوری تبدیل شد و در واقع وزن موضوع فناوری در جشنواره افزایش یافت.
دکتر ناصر سیم فروش نایب رئیس شورای عالی و رئیس هیئت اجرایی بیست و هفتمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی از دو برابر شدن تعداد شرکت کنندگان خبر داد و گفت: تعداد شرکت کنندگان امسال از ۴۰۰ نفر به ۸۰۰ نفر رسید و در نهایت با بررسیهای انجام شده ۳۶ برگزیده نهایی در سه حوزه علوم پایه، علوم بالینی و سلامت داشتیم.
برگزیدگان این جشنواره هر یک دستاوردهای محصول محور و کاربردی برای بهبود وضع سلامت ایران و جهان ارائه دادهاند.
آقای افشین محمدی از برگزیدگان بیست و هفتمین جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی گفت: میزان دقت سی تی اسکن در تشخیص کرونا در بهترین حالت ۸۰ درصد است ما تصمیم گرفتیم که با استفاده از هوش مصنوعی و آنالیز تصاویر سی تی اسکن با هوش مصنوعی دقت را بالاتر ببریم که خوشبختانه این کار منجر به تولید یک محصول نرم افزاری شد که با دقت بالاتری میتواند کرونا را از دیگر عفونتهای تنفسی تشخیص دهد و این نرم افزار در کشورهای مختلف آزمون پس داده و موفقیت آمیز بوده است.
خانم دکتر بنفشه قرائی یکی دیگر از برگزیدگان این جشنواره گفت: مجله ما یکی از معدود مجلات کشور است که به زبان فارسی در زمینه روانشناسی در آی اس آی و اسکوپوس نمایه میشود و حدود یک دهه است که برگزیده جشنواره رازی شده ایم.
دکتر نیما رضایی نیز از دیگر برگزیدگان این جشنواره گفت: توانستهایم در زمینه تشخیص و درمان بیماریهای نقص ایمنی به ویژه در کودکان جایگاه خوبی را کسب کنیم و اکنون در شمار کشورهای برتر این حوزه هستیم.
آمارها و شاخصها جهانی نشان میدهد، ایران در زمینه مقابله با کرونا که خود یک آزمون جهانی بود توانسته است جایگاه بهتری در رتبه علمی کشور کسب کند.
دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: در زمینه مقابله با کرونا در دنیا رتبه ۱۲ و در منطقه رتبه اول را داریم.
دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در این جشنواره بر گسترش فرهنگ دانش بنیانی در کشور تأکید کرد و گفت: در این کشور بیش از هر مسئلهای باید یک فرهنگ دانش بنیانی حاکم شود و وقتی این فرهنگ را بتوانیم توسعه دهیم آن وقت بقیه مسائل نیز در کنار آن درست میشود، آنگاه شما کارخانه هم دارید، فولادسازی هم دارید، کارخانه سیمان، پتروشیمی و پالایشگاه هم دارید، اما خودتان آن را طراحی و اجرا کردهاید.
معاون اول رئیس جمهور اطمینان داد که حمایت و استفاده از ظرفیت دانش بنیانها در بودجه سال آینده دیده شده است، اما این حمایتها بدون حمایت مردم کافی نیست.
آقای محمد مخبر گفت: باید منابع مردمی را درگیر کرد و سرمایههای سرگردان را از مسکن و ارز و ... به تولید آورد آن هم در تولید فناوری که برای خود مردم هم بهتر خواهد بود.
در این جشنواره ابراز امیدواری شد تا این جشنواره در سالهای آینده به صورت بینالمللی برگزار شود.
جشنواره رازی، بزرگترین جشنواره علوم پزشکی کشور است و با مقایسه دستاوردهای برگزیدگان هر دوره میتوان علت رشد و توسعه شاخصهای علمی و پزشکی کشور را بهتر فهمید.