• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۴۵۸۱۱۱
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۲۱
علمی و فرهنگی » فرهنگ و هنر

نخستین همایش سایه روشن ارکستر ملی برگزار شد

نخستین همایش سایه روشن ارکستر ملی در سه بخش هم اندیشی درتالار رودکی برگزار شد .

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط‌عمومی و امور بین‌الملل بنیاد رودکی، نخستین همایش سایه روشن ارکستر ملی نخستین همایش سایه روشن ارکستر ملی برگزار شد(برداشت‌ها از چیستی و جایگاه این ارکستر) در سه پنل با موضوع «تبارشناسی اصطلاح ملی، ورود این اصطلاح به ادبیات موسیقی ایران و دلالت‌های آن»، «سازبندی و کارگان (رپرتوار) ارکستر ملی» و «ارکستر ملی، گذشته، حال و آینده»  در تالار رودکی برگزار شد.
بابک خضرائی دبیر علمی همایش درباره روند شکل‌گیری این همایش گفت: در تابستان سال 1400 در شورای هنری ارکستر ملی ایده‌ای مطرح شد که برای ادامه‌ی کار ارکستر ملی و نگارش اساسنامه جدید، نیازمند مطالعات و آگاهی از نظر صاحب‌نظران هستیم و بر این اساس اعضای شورا پیشنهاد برگزاری همایشی به این منظور را مطرح کردند.
او در ادامه افزود: سپس از من، به عنوان دبیر علمی این همایش دعوت بعمل آمد و این افتخار را یافتم که در جلسات شورا شرکت کنم و مباحثی را با یکدیگر دنبال کرده و هم اندیشی هایی(پنل) را طراحی کنیم و صاحبنظران این حوزه را شناسایی و از آن‌ها برای شرکت در همایش دعوت کردیم.
دبیر علمی نخستین همایش سایه روشن ارکستر ملی یادآور شد: ما از مهرماه سال گذشته تا فروردین ماه سال جاری، جلسات متعددی را با اعضای شورا تدارک دیدیم و به مرور مباحث پرداختیم. البته برخی از این مباحث به دلایلی عملیاتی نشد اما بخش بیشتر آن‌ برای برگزاری پنل‌ها آماده شد. به صورت کلی طراحی این هم اندیشی ها(پنل) بسیار زمانبر بود و بسیار به آن‌ها فکر شد.
او اضافه کرد: سپس فراخوانی به منظور ارسال مقاله‌ها منتشر شد وعده‌ای نیز مقالات خود را برایمان ارسال کردند و تعدادی از آن‌ها را انتخاب و ویرایش و صفحه‌آرایی شد و امیدوارم در نخستین فرصت منتشر شوند.
خضرائی درباره نحوه انتخاب سخنران‌های پنل‌های برگزار شده، عنوان کرد: به این منظور به صورت کلی دو معیار را در نظر گرفتیم؛ نخست اینکه سخنرانان در حوزه‌های مورد بحث توانایی خود را اثبات کرده باشند و دوم اینکه از طیف‌های گسترده و مختلف باشند. به این معنی که همانطور که قرار است ارکستر ملی متعلق به همه باشد، ما خیلی اصرار داشتیم تا گروه‌های مختلف فکری نیز در این پنل‌ها حضور داشته باشند.
او افزود: هرچند که به دلیل محدودیت‌هایی ازجمله اینکه بسیاری از سخنران‌ها در سفر و یا خارج از کشور بودند و یا مشکلات شخصی و مواردی چون بیماری و مسائلی از این دست داشتند، حضور بعضی صاحبنظران را از دست دادیم.
او درباره استقبال مخاطبان از برگزاری این سه هم اندیشی گفت: از آنجا که این پنل‌ها جنبه تخصصی داشتند، طبیعتاً مخاطبان خاصی را در بر می‌گیرند. با توجه به اینکه در دو روز برگزاری این  هم اندیشی ها (پنل )با شرایط تعطیلی تهران در پی آلودگی هوا مواجه بودیم، از سوی متخصصان و دانشجویان مقاطع مختلف رشته موسیقی استقبال خوبی از این همایش انجام شد.
او ضمن اشاره به اینکه مباحث مطرح شده در سه هم اندیشی برگزار شده، ضبط شده است، تصریح کرد: تصمیم‌گیری بر آن است تا فیلم‌های همایش در اختیار عموم قرارگیرد تا علاقه‌مندان بیشتری امکان بهره‌مندی از مباحث مطرح شده در این همایش را داشته باشند.
خضرائی  گفت: امیدواریم که دوره‌های بعدی این همایش نیز برگزار شود تا شنونده آرا صاحب‌نظرانی که به هر دلیل در این همایش غایب بوده‌اند، باشیم و مباحثی که جا مانده بود را نیز پیگیری کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
رویداد استانی گفت‌وگوی اجتماعی با تشکل‌های دانش‌آموزی لرستان
رزمایش پدافند غیر عامل در دبیرستان خاتم الانبیاء کیش
دیدار وزیر امور خارجه با پدر زندانی ایرانی در ترکیه
فردا ۱۲ آبان، تاخیر در آغاز فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس ۶ شهرستان خوزستان
تجهیز مجموعه ورزشی ساحلی بانوان کیش به باجه های پرداخت الکترونیک
پایش میدانی مزارع کلزا در اسکو
وزش باد شدید همراه با گردوخاک در سمنان
مانور پهپادی یگان سجیل در حضور فرمانده کل سپاه
کشف بیش از ۵ هزار بسته شکلات خارجی قاچاق در مراغه
آغاز برداشت برنج از شالیزار‌های دره‌شهر
رزمایش آمادگی شرکت آبفای لرستان در شرایط بحران
گره گشایی از پرددترین کوچه هالی اتصالی بلوارامام خمینی به بلوار طالقانی آمل
بسته خبر‌های کوتاه ۱۱ آبان در یک نگاه
اجرای پدافند غیرعامل در مرکز صداو سیمای خراسان شمالی 
پیام تسلیت نماینده ولی‌فقیه و حوزه علمیه لرستان در پی ارتحال عالم ربانی حجت‌الاسلام والمسلمین سید مجید شاهرخی
معرفی هیأت داوران سی‌وهفتمین جشنواره تئاتر مازندران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
آخرین وضع مصدومان سپاهان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تعریض جاده قره پشتلوی زنجان
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
پیگیری رفع آلودگی دره خرگوش دراستان زنجان
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)