پخش زنده
امروز: -
با توسعه کشت و اهلیسازی گیاهان دارویی و ایجاد کارگاههای محلی فرآوری و بسته بندی گیاهان دارویی، راهکاری موثر در توسعه اشتغال در مناطق مختلف کشور است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما و به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ اقدامی که میتواند در ارتقاء معیشت مرتعداران روستائی هم موثر باشد و فشار بر طبیعت را کاهش دهد. چون طی سالیان اخیر به دلیل ازدیاد برداشت از زمینها و عدم بهره برداری درست از منابع طبیعی، طبیعت متحمل خسارتهای جبران ناپذیری شده و لطمه دیده است. اما با کشت درست و اصولی گیاهان دارویی مبتنی بر مزایای خاک و آب و هوای هر منطقه؛ هم به رونق صنعت گیاهان دارویی کمک میشود و هم پایداری مراتع محقق خواهد شد.
یکی از اقدامات در این حوزه تامین زیرساختهای حقوقی است که در همین راستا ستاد توسعه علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با کمک سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور اقدام به قطب بندی گیاهان دارویی مرتعی و جنگلی در کشور و تدوین دستورالعملهای حفاظت، احیاء و توسعه گیاهان دارویی کرده است.
در ذیل این دستورالعمل؛ ادارات کل منابع طبیعی و آبخیزداری کشور موظف هستند که پس از بهره برداری مجریان از منابع طبیعی، حداقل به میزان دو برابر عرصههای مورد بهره برداری قرار گرفته اصلاح احیاء و قرق قرار دهند.