پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل شرکت مپنا:ﮔﺮوه ﻣﭙﻨﺎ، در راﺳﺘﺎی رﺷﺪ و ارﺗﻘﺎی ﻓﻌﺎﻟﯿﺖﻫﺎی دانشی ﺧﻮد، ﺑﻪ دﻧﺒﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻫﻤﮑﺎریﻫﺎ ﺑﺎ داﻧﺸﮕﺎ هﻫﺎ، ﻣﺮاﮐﺰ رﺷﺪ، ﺷﺮﮐﺖﻫﺎی ﻧﻮﭘﺎ، دانش بنیان و ﻣﺤﻘﻘان داﺧﻞ و ﺧﺎرج ﮐﺸﻮر است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما آقای دکتر عباس علی آبادی، مدیرعامل محترم شرکت مپنا با شبکه پنج سیما در برنامه سلام تهران در خصوص پیشرفت های ایران در زمینه صنعت گفتگو کرده است.
مجری: الان در آستانه روز دانشجو هستیم اجازه بدهید با بحث نگاه مپنا به دانشگاه و ظرفیت علمی دانشگاه ها در کمک رسانی به مجموعه هایی مثل مپنا بحث مان را شروع کنیم که اساساً شما در شرکت مپنا چقدر به پیوند علم و صنعت و صنعت و دانشگاه اهمیت می دهید و از آن استفاده می کنید؟
علی آبادی، مدیرعامل شرکت مپنا: اول می خواهم یک خبر خوب به مردم بدهم، الان که می آمدم یک پیامکی برایم ارسال شد که در سایت کهک نیروگاه ۵۵ مگاواتی بادی کهک الان دارد ۵ دهم مگاوات برق تولید می کند با سرعت باد ۱۷ متر بر ثانیه. این خبر خوبی است معنایش این است که ما برای تحول در حوزه انرژی و حرکت در راستای تعهدات محیط زیستی شرایط و محیط خوبی داریم. اما درخصوص سؤال شما، البته این را هم بگویم که همه با توربین ها و تجهیزات ایرانی ساخت خود مپنا است.
مجری: یعنی پیچ شان هم ایرانی است؟
علی آبادی، مدیرعامل شرکت مپنا: نه اینجوری که بگوییم پیچ شان ایرانی است به نظر من عبارت درستی نیست برای اینکه ممکن است اقتصادی نباشد ولی حقیقت این است که امروز ما پراتکا هستیم و توان تولید تجهیزات مورد نیاز خودمان را در حوزه های مختلف داریم که اگر اجازه دهید به آنها خواهم پرداخت. در مورد سؤال مهم شما، بله ما فکر می کنیم اساساً برای بنگاه های مثل مپنا که در لبه فناوری حرکت می کنند چاره ای جز این نیست که با اتکا به ظرفیت های دانشی کشور و بومی و البته جهانی تفاوتی نمی کند، بتوانند حرکت کنند. ما امروز بعنوان یک نهاد حل مسئله که داریم می رویم تبدیل به یک بنگاه خلق آینده شویم از ظرفیت های پژوهشی کشور استفاده می کنیم ارتباط بسیار گسترده ای بین مپنا و اکثر دانشگاه های بزرگ کشور برقرار است دانشگاه هایی که به نحوی از طریق دانشجویان شان از طریق اساتیدشان با ما مرتبط هستند و یک همکاری منسجمی بین ما وجود دارد.
مجری: یعنی بورسیه می شوند به مپنا؟ این رابطه به چه گونه است؟
علی آبادی، مدیرعامل شرکت مپنا: مپنا این افتخار را دارد که ۹۹ درصد یا شاید بیشتر ۱۰۰ درصد ظرفیت نیروی انسانی اش متکی به فارغ التحصیلان دانشگاه های داخل کشور است. بنابراین ما سرمایه انسانی متمرکز شده در مپنا که بزرگ ترین ضرورت ما است را مفتخر هستیم که از دانشگاه های داخل کشور تأمین کرده ایم این افتخار بزرگی است این به این معنا نیست که ما با فارغ التحصیلان دانشگاه های خارج از کشور کار نمی کنیم، نه آنها هم هستند اما قاطبه جمعیت مپنا و محققین که امروز مپنا را ساخته اند و این نهاد مقدس به نظر من این بنیان بسیار مستحکم و افتخار بزرگ ملی که می تواند بیش از 200 کالا و محصول استراتژیک را که برای مردم یک ضرورت به حساب می آید مثل برق را تأمین کند اینها همه عمدتاً بچه های همین مرز و بوم هستند و فارغ التحصیلان همین دانشگاه ها هستند که امروز در مپنا کار می کنند.
مجری: بورسیه هم می شوند به مپنا؟
علی آبادی، مدیرعامل شرکت مپنا: به معنای واقعی کلمه نه ما به صورت عمومی استفاده می کنیم. در مقاطع دکتری ممکن است که فارغ التحصیلان دانشگاه ها را که در مقطع دکتری یا کارشناسی ارشد تحصیل می کنند حمایت می کنیم از پایان نامه هایشان و بعد بسیاری از آنها ممکن است جذب مپنا شوند ولی به صورت عام بنای ما این است که از تمام حرکت های دانش بنیان کشور حمایت کنیم طبیعی است که سرریز آنها به نحوی در جاهای مختلف به کار گرفته می شود ازجمله خود مپنا.
مجری: این خیلی خوب است که بالاخره آن دانشجویی که درس می خوادند دلگرم باشد که جایی مثل مپنا است که استخدام شود.
علی آبادی، مدیرعامل شرکت مپنا: الان بعنوان معلم عرض می کنم که در دانشگاه مشغول تدریس هستم، عرض کنم ازجمله نگرانی های دانشجوها این است که تحقیق و کارعلمی شان بعداً در جامعه مورد نیاز نباشد، ما تلاش می کنیم در همن دوره برنامه آموزشی از طریق ارتباط با دانشگاه و با نهادهایی که در دانشگاه تعریف شده است و خود اساتید به نحوی دانشجویان را به موضوعاتی مرتبط کنیم که نیاز امروز صنایع های تک کشور است.
مجری: یعنی بگوییم شما روی این کار ویژه متمرکز شوید؟
علی آبادی، مدیرعامل شرکت مپنا: دانشجو در حقیقت موضوع پژوهشی اش مورد حمایت قرار می گیرد.
مجری: این خیلی مهم است.
علی آبادی، مدیرعامل شرکت مپنا: من خودم زمانی که دانشجو بودم در رشته مهندسی مکانیک تحصیل کردم آن زمان برای ما پیدا کردن موضوعی که مطمئن شویم که نیاز امروز جامعه است خیلی سخت بود لااقل ما می رفتیم موضوعاتی را انتخاب می کردیم که در سطح بین المللی است چون در داخل کشور آن زمان صنعت چندانی وجود نداشت که بتواند در دانشگاه مورد توجه قرار بگیرد یعنی چیزی باشد که های تک باشد بنابراین این مشکل برطرف شده است ما امروز با داشتن مپنا که امروز بیش از 200 کالای استراتژیک را تولید می کند مثلاً یکی اش هست توربین گاز، که یکی از افتخارآمیزترین مصنوعات بشر است در این توربین های تک که در داخل کشور به لطف خدا امروز توسط متخصصین و کارشناس کشور کاملاً بومی شده و ما بعنوان یک صاحب فناوری این را تولید می کنیم فهرست متنوعی از موضوعات برای دانش پژوهان داریم که می توانند دستور برنامه آموزشی خودشان بیایند پژوهشی شان را انجام دهند.
مجری: ما پیش از این اجرای پروژه های نفت و گاز یا در حوزه ریل از این قبیل پروژه ها را دیده بودیم که دوستان انجام می دهند در مپنا یک خبری به ما رسید که مپنا می خواد برود سراغ تعمیر موتور هواپیماهای مسافربری بفرمایید که چقدر این خبر صحت دارد و اساساً در مورد این دستاورد توضیح دهید ؟
علی آبادی، مدیرعامل شرکت مپنا: لیست بلندی از کالاهای مورد نیاز کشور امروز در دستور کار مپنا است هر جا که مسئله ای وجود داشته باشد هر جا که نیازی وجود داشته باشد طبعاً پتاسیل اقتصادی هم داشته باشد ما به آن سمت متمایل هستیم ازجمله نیازهای جدی کشور در حوزه توربین گاز به هر حال بحث تعمیرات موتورهایی است که مردم سوار می شوند ازجمله نگرانی هایی که وجود دارد همیشه این است که آیا پشتیبانی های قاطعی از این بخش وجود دارد مپنا دستگاه صنعتی بزرگی است که در رنکینگ بین المللی صاحب رتبه است یعنی ما در رتبه های بسیار بالا بیش از چند سال است که ما رتبه سو م و چهارم را تجربه می کنیم. این انتظار از ما است که نیاز مردمان مان را تأمین کنیم. لذا با توجه به تخصصی که در حوزه توربین گازی داریم که بسیار شبیه موتورهای هواپیما هستند بنا داریم در این بخش خدمات بیشتری به مردم بدهیم ازجمله خدماتی که بتوانیم موتور هواپیماها را از سرویس و پشتیبانی بهتری بهره مند کنیم که به زودی در این حوزه رونمایی هایی صورت خواهد گرفت.
مجری: آقای رئیس جمهور 31 مردادماه یک سخنرانی داشتند اشاره کردند که جوان های ایرانی تا یک قدمی تولید هواپیما رفته اند و ما می توانیم هواپیماهای مسافربری تولید کنیم .در این حوزه کاری شما هم به آن پرداخته اید و مپنا ورود می کند؟
علی آبادی، مدیرعامل شرکت مپنا: امروز حمل و نقل یکی از نیازهای ضروری جامعه است و طبیعی است که در همه بخش های این حوزه که هیچ وقت نمی تواند از فهرست نیازهای اولیه خارج شود، بایستی فعالیت در یک حوزه بیزینسی بسیار خوب است در زمینه حمل و نقل زمینی شما خودرو را ببینید ما به آن متمایل هستیم بخصوص در برقی سازی حمل و نقل ما متمایل هستیم در زمینه حمل و نقل ریلی سال ها است تلاش می کنیم امروز قاطع عرض می کنم مطرح ترین بنگاه تخصصی در این حوزه در منطقه خودمان به حساب می آییم و در سطح جهانی نامدار هستیم که افتخار مردم است افتخار بخش دانشگاهی کشور است که توانسته است ظرفیت هایی را ایجاد کند و همچنین ظرفیت های ملی مان. اما در موضوع صنعت هوایی خب صنعت بسیار پیچیده ای است سال ها است دنیا تلاش می کند تلاش می کنند این را انحصاری کنند انحصار در دست یکی دو بنگاه در سطح جهانی و به نظر من این حوزه بسیار با اهمیت زمینه را برای بسیاری از بنگاه ها فراهم کرده است که چنانچه ظرفیت هایی دارند در این قسمت به کار گیرند ما هم در این بخش متمایل هستیم که بتوانیم فعالیت کنیم هم بعنوان خدمت برای مردمان و هم بعنوان یک حرکت بزرگ اقتصادی.
مجری: بعد از سخنرانی آقای رئیس جمهور یکبار مسئولین مصاحبه کردند و گفتند ما این را ساخته ایم و ظرفیت اش 72 نفر است شما اگر دسترسی به دوستان دارید یا خودتان می سازید 72 نفر را ارتقا دهید به 100 نفر.
علی آبادی، مدیرعامل شرکت مپنا: من در این زمینه بی خبر هستم و مقصر هم نیستم.
مجری: با این تحریم ها واقعاً کار بسیار بزرگی است.
علی آبادی، مدیرعامل شرکت مپنا: حوزه های فناوری بسیار متنوع هستند یعنی نیازهای جامعه هم بسیار بسیار گسترده، اتفاقات بسیار مهم و مبارکی در کشور افتاده است اینکه امروز ما توانایی این را داریم که لکوموتیو بسازیم واگن بسازیم توانایی داریم که بیش از 200 کالای پیچیده یکی برق، برق ضروری ترین نیاز انسان است قاطع عرض کنم ما الان جزء بنگاه های، من فقط به اعتبار صحبت های خودم نمی گویم، شما می توانید در سطح بین المللی اینها را سرچ کنید و ببینید، امروز به لطف خدا از نتیجه فعالیت های گسترده انجام شده و همکاری هایی که در سطح بین المللی صورت گرفته ما توانسته ایم به ظرفیتی دست پیدا کنیم که نه فقط نیاز داخل خودمان را تأمین کنیم بلکه نیاز منطقه مان را تأمین کنیم امروز کشورهای منطقه از این پتانسیل بهره مند هستند بخش عمده ای از ظرفیت الکترونیک نیروی برق عراق الان وابسته به شما است همچنین سایر همسایه ها ما اساساً در منطقه خودمان بی نظیر هستیم و این پتانسیل را داریم که به همه همسایه های مان برق بدهیم.
مجری: یکی از خدمات عجیب و غریب مپنا به کشور همین بحث نیروگاه های برق بوده است شما توانسته اید برق را به جریان بیندازید شما چقدر تأثیر داشته اید در عدم خاموشی های امسال؟
علی آبادی، مدیرعامل محترم شرکت مپنا: ما سال گذشته نزدیک به 5 هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه کرده ایم و مپنا با تمام قوا و تمام ظرفیت اش تلاش کرد تا لحظه ای برق کشور خاموش نشود و من فکر می کنم اینکه ما مثلاً حدود 20 هزار مگاوات نیروگاه را راهداری کرده ایم و نزدیک به 4 یا 5 هزار نیروگاه جدید به مدار وارد کرده ایم و ظرفیت برق کشور را افزایش دادیم این خیلی مهم است که کشور بتواند در یک فاصله بسیار کوتاه یک چنین کاری را انجام دهد اینکه نزدیک به 90 هزار نیروگاه پشتیبانی کند قطعه را تعمیر کند و تجهیزات شان را تعمیر کند که بشود اینقدر از توی آن برق تولید کرد نه فقط در حوزه پایین دست که برق باشد، در بالادست یعنی تأمین سوخت که اثرات بسیار بسیار جدی در توسعه میادین در شیرین سازی گاز اسخراج شده در میادین گاز و همچنین در کامپرس کردن این گاز در شبکه گازرسانی کشور و رساندن ای گاز به خانه های مردم و همچنین به نیروگاه ها اینها اقدامات مهمی بود که به برکت همت و تلاش جوانان مملکت بخصوص ظرفیت های مپنا که انصافاً بی بدیل و بی نظیر بود و من دست و بازوی همه کسانی که برای رفاه مردم شان تلاش کرده اند را می بوسم. انصافاً کار خوبی انجام شده است کار ارزشمندی که در طول تاریخ این کشور خیلی کم بوده است که بشود فرصت های اینجوری در آنها مؤثر واقع شویم.
مجری: امسال خیلی تأثیرگذار بود در گرمای تابستان در تهران می توانیم بگوییم که خاموشی نداشتیم.
علی آبادی، مدیرعامل شرکت مپنا: برق کالایی است بسیار باارزش و از همین جا از مردم خواهش می کنیم که کماکان به مشارکت خودشان در استفاده بهینه از این کالای باارزش تلاش کنند و خدایی ناکرده دچار اصراف نشویم امروز به نظر من ما در انرژی به طور عام یعنی چه در مصرف گاز و چه در مصرف برق از استانداردهای جهانی بیشتر مصرف می کنیم و هرچقدر هم که تلاش کنیم به هر حال یک حدی دارد و باید مردم را توصیه کنیم کماکان از آنهایی که همکاری می کنند تقدیر و شکر بشود و بقیه مردم هم انشاالله تلاش بیشتری کنند ما بتوانیم متناسب با نُرم های جهانی عمل کنیم ما بهترین نُرم های جهانی را نگاه کنید الان ما د رحال حاضر این استعداد را داریم که در ظرفیت جهانی به نحوی که هم بتوانیم صنعت مان را در مقیاس جهانی تأمین کنیم هم رفاه مردم را تأمین کنیم.
مجری: نکته پایانی را بفرمایید.
علی آبادی، مدیرعامل شرکت مپنا: ما نوکر مردم مان هستیم و افتخار می کنیم خدمتگذار مردم بمانیم و باشیم به نظر من یکی از برنامه های گسترده ای که امروز خوشبختانه وزارت نیرو در دستور دارد و همچنین نهادهای دیگر بحث حل مشکل آب است در آب هم باید به شدت صرفه جویی کنیم به هر حال کشورمان جزء کم آبی است مپنا برنامه گسترده ای در جهت بازچرخانی آب در جهت تولید آب از منابع شور و لب شور و انتقال آب از مناطقی به منطقه دیگر امیدوارم انشاالله مان بتوانیم با مشارکت همه نهادها به ویژه بخش هایی که در تأمین سرمایه مؤثر هستند را حل کنیم این کار بزرگ را برای مردمان انجام دهیم که به نظرم کاری است بسیار خداپسندانه.
مجری: ممنون