لزوم دریافت نشان حلال برای استانداردهای اجباری
مدیرکل حقوقی، امور بین الملل و مسئول حلال سازمان ملی استاندارد ایران گفت: از ۳۵ هزار استاندارد ملی تدوین شده، هزار و ۱۰۰ استاندارد مشمول مقررات اجرای اجباری است که این استانداردهای اجباری باید مجوز نشان حلال را دریافت کنند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما از سازمان استاندارد؛ آقای سید ابراهیم ابراهیمی، در جلسه با سفیر ویتنام با دسته بندی محصولات به سه دسته با خطر پذیری بالا، خطر پذیری کمتر و بدون خطر پذیری، افزود: محصولات با خطر پذیری بالا که عمدتا شامل فرآوردههای گوشتی است مورد ارزیابی دقیق با استانداردهای حلال قرار میگیرد در غیر اینصورت اجازه ورود به کشور ندارد.
وی در خصوص محصولات با خطر پذیری کمتر اضافه کرد: این دسته از محصولات که شامل محصولات کشاورزی بسته بندی شده است صرفاً از نظر بسته بندی و افزودنیها بررسی میشود.
مسئول امور حلال سازمان ملی استاندارد ایران ادامه داد: محصولات تولید شده خام و بدون فرآوری از جمله چای، برنج و قهوه در فهرست اقلام بدون خطر پذیری قرار دارد و به راحتی صادر میشود.
ابراهیمی با بیان اینکه سازمان ملی استاندارد ایران از طریق کارشناسان مستقر در ادارات کل استاندارد استانهای مرزی، کیفیت کالاهای وارداتی به کشور را مورد ارزیابی کیفی و حلال قرار میدهد افزود: این سازمان فقط نسبت به کالاهای دارای نشان استاندارد مسئولیت دارد و مابقی محصولات بر عهده دیگر دستگاهها است، به عنوان نمونه، کنترل واردات گوشت توسط نمایندگان وزارت جهاد کشاورزی و دارو از سوی وزارت بهداشت انجام میگیرد.
تمایل ویتنام برای دریافت مجوز حلال
سفیر ویتنام، سازمان ملی استاندارد ایران را مجموعهای تاثیر گذار و مهم در زمینه صدور نشان برشمرد و گفت: از آنجایی که تجار ما خواستار توسعه روابط تجاری با ایران هستند نیازمند اطلاعات بیشتر در زمینه قوانین و مقررات استاندارد به ویژه در زمینه صنعت حلال هستیم.
وی افزود: نهادهای دولتی ویتنام از جمله وزارتخانههای امور خارجه، تجارت و کشاورزی مایل به دریافت مجوز حلال برای گسترش صادرات به ایران هستند.
در ادامه مقرر شد، پیش نویس تفاهم نامه همکاری بین دو کشور تنظیم و پس از تأیید نهایی به امضای مقامات استاندارد دو کشور برسد.