• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۰۳۴۱۸
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۴۵
سیاسی » سیاست خارجی
کارشناس مسایل آسیا:

باعضویت در شانگ‌های شاهد فضای تنفسی جدیدخواهیم بود

داریوش صفرنژاد کارشناس مسایل آسیا با اشاره به عضویت نهایی ایران در سازمان همکاری شانگ‌های گفت: ­امروز در حوزه‌های مختلف حتی در حوزه پولی - بانکی ما می‌توانیم یک فضای تنفسی جدید را در عرصه عمل شاهد باشیم.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، داریوش صفرنژاد کارشناس مسایل آسیا در استودیو خبر ۱۴ درباره عضویت نهایی ایران در سازمان همکاری شانگ‌های گفتگو کرد .
 
 
باعضویت در شانگ‌های شاهد فضای تنفسی جدیدخواهیم بود

سوال: درباره عضویت نهایی ایران در سازمان همکاری شانگ‌های گفتگو داریم. در ابتدا از اهمیت و جایگاه سازمان همکاری شانگ‌های بگویید و این که چرا عضویت ایران در این سازمان؟
داریوش صفرنژاد : امروز جهان به شکل آرام آرام شاهد این است که مرکز سیاسی و اقتصادی قدرت از منطقه غرب و آتلانتیک نقل مکان می‌کند به سمت آسیا یعنی در جهان پیش رو مرکز زمین در حوزه اقتصاد و سیاست جای دیگری خواهد بود و آن آسیاست در آسیا یکی از پایه‌هایی که این مرکز اقتصادی و سیاسی قدرت روی آن استوار خواهد شد همین مجموعه سازمان شانگ‌های است پذیرش جمهوری اسلامی به عنوان عضو نهم و عضو دائم در این اجلاس یک رویداد بسیار خوشایند است که در ابعاد مختلف باید از آن بهره گرفت. در حدود ۵۰ تا پروتکل را در داخل کشور در یک سال و اندی گذشته روی آن کار حقوقی شده و به تصویب مراجع ذی ربط، مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و خود دولت رسید و ارایه شد در اجلاس وزرای خارجه شانگ‌های و امروز در اجلاس سران همین شد یک مقدمه‌ای برای پذیرش دائمی این پذیرش دائمی یعنی این که باید در داخل کشور نخبگان کشور دولتمردان کشور در حوزه‌های مختلف برای سال‌های پیش رو یک برنامه ریزی دائمی داشته باشند یک برنامه ریزی درازمدت و راهبردی داشته باشند هم در سند‌های چشم انداز هم در سند‌های پنج ساله هم در برنامه‌های سالانه که کشور دارد در ابعاد مختلف سیاسی، دفاعی - امنیتی ، اقتصادی و حتی فرهنگی انرژی ترابری کشاورزی صنعت تجارت بازرگانی پولی و مالی و بانکی ببینید عرصه‌های مختلفی را امروز ما به عنوان یک فضای تنفسی جدید برای کشورمان شاهد بازگشایی این عرصه هاییم.
صفرنژاد: ­امروز در حوزه‌های مختلف حتی در حوزه پولی بانکی ما می‌توانیم یک فضای تنفسی جدید را در عرصه عمل شاهد باشیم که کشورمان اگر دچار تحریم است اگر سیستمی مثل سوئیفت رویش بسته است امروز یک جریانی در موازات آن در راستای بانک توسعه شانگ‌های داریم که می‌توانیم از این فضا استفاده کنیم که این هم مستلزم این است که ارگان‌های مختلف در وزارت اقتصاد بانک مرکزی ورود کنند پیمان‌های پولی را با کشور‌های شانگ‌های به صورت دوجانبه و چندجانبه روی آن محتواسازی کنند و این‌ها را راهبری کنند نتیجه این‌ها در طی سال‌های آینده قطعا به شکل عملی وارد زندگی مردم ایران هم خواهد شد. این یک شرطی دارد و شرطش این است که در برنامه ریزی‌های راهبردی سال‌های پیش رو و در برنامه ریزی‌های اجرایی و حتی جزئی کشور و حتی در عرصه بخش غیردولتی بخش خصوصی بخش کشاورزی صنعت معدن تجارت بازرگانی و پولی و بانکی یک اهتمام ویژه در حوزه اجرا و عمل نسبت به این موضوع داشته باشیم ما در کشور نیاز داریم به یک ساختاری که بتواند این حوزه را در حوزه تجارت راهبری کند ببینید امروز تجارت مستقل از سیاست نیست مستقل از فرهنگ و مردم و سایر عرصه‌ها نیست همه این‌ها را باید در کنارهم دید ما برای این نیاز به یک ساختاری در کشور داریم که هم حوزه کار با شانگ‌های و هم سایر حوزه‌های مشابه دیگر را هم بتواند راهبری کند تا در کشورمان گشایش ایجاد شد این عضویت خودش باعث گشایش در حوزه‌های مختلف خواهد شد.
سوال: در صحبت هایتان اشاره کردید به گشایش‌های پولی و بانکی و بازرگانی و بهبود وضعیت اقتصاد و معیشت مردم بعد از این که ایران به صورت رسمی در واقع عضو سازمان شانگ‌های شد می‌خواهم بدانم که این عضویت مان به صورت شفاف‌تر اگر بخواهیم درباره اش صحبت کنیم چه فرصت‌های تجاری و اقتصادی را برای کشورمان رقم خواهد زد و چطور می‌توانیم بهتر از این فرصت‌هایی که ایجاد خواهد شد استفاده کنیم.
صفرنژاد: دو تولیدکننده بزرگ انرژی دنیا ایران و روسیه عضو شانگهای هستند دو مصرف بزرگ انرژی دنیا چین و هند عضو شانگهایند ما باید در حوزه برنامه ریزی در وزارت نفت در حوزه‌های مرتبط با انرژی هم باید به این موضوع توجه کنیم ما نیازی نداریم برویم با غربی‌ها وارد تعامل بشویم ما الان دو دهه است داریم به غرب انرژی صادر می‌کنیم پول مان را نمی‌دهند این‌ها می‌رود راکد و بلوکه می‌شود برای ما تازه اول دردسر است تجارت در حوزه انرژی، اما می‌توانیم بیاییم این جا این‌ها همه دیپلماسی می‌خواهد ارگان‌های تخصصی زیرمربوطه و ذیربط و ذی مدخل در حوزه انرژی در حوزه تجارت و بازرگانی حتی در حوزه پولی و بانکی من بعد کارشان شروع می‌شود یعنی ببینید جمع بندی بحثم این است که عضویت مان تازه شروع کارمان است و این شروع کار یک شروع درازمدت است و ما هرچه قدر تلاش می‌کنیم می‌توانیم از بهره‌های این بیشتر منتفع بشویم امروز یک فضای تنفسی جدید است این را باید به فال نیک گرفت یک پیشنهاد هم دارم در کشور این پیشنهاد به دولت مردان عزیز است نیاز به یک ساز و کاری داریم مثل وزارت تجارت خارجی نیازی نیست وزارت خانه راه بیندازیم آدم استخدام کنیم ساختار جدید بوجود بیاوریم ما یک سری ساختار‌های متفرق داریم در حوزه تجارت خارجی این‌ها را جمع کنیم از نهاد‌های مختلف در یک جا یک نفر از روسای خودشان را بگذاریم وزیر جهت بدهیم این تجارت خارجی کمک می‌کند که با شانگ‌های با اتحادیه اقتصادی اوراسیا با اکو با بریکس با این ارگان‌هایی که قرار است فضا‌های تنفسی جدیدی باشند برای تجارت مان اقتصادمان سیاست مان حمل و نقل و انرژی مان و همه حوزه مان حتی حوزه‌های فرهنگی مان بتوانیم کار را پیش ببریم یعنی از این به بعد نیاز به عمل داریم نیاز به راهی که در آن می‌تواند نفع بزرگی برای کشورمان بوجود بیاید.
پایان 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هدف اصلی امریکا، تجاوز به کشورها با هدف چپاول و غارت
لیوا: تیم والیبال ایران واقعا قدرتمند است
وحدت فرماندهی و تصمیم‌گیری پایه پدافند غیرعامل
سوزارا: آینده والیبال زنان ایران روشن است
رویداد استانی گفت‌وگوی اجتماعی با تشکل‌های دانش‌آموزی لرستان
رزمایش پدافند غیر عامل در دبیرستان خاتم الانبیاء کیش
دیدار وزیر امور خارجه با پدر زندانی ایرانی در ترکیه
فردا ۱۲ آبان، تاخیر در آغاز فعالیت ادارات، دانشگاه‌ها و مدارس ۶ شهرستان خوزستان
تجهیز مجموعه ورزشی ساحلی بانوان کیش به باجه های پرداخت الکترونیک
پایش میدانی مزارع کلزا در اسکو
وزش باد شدید همراه با گردوخاک در سمنان
مانور پهپادی یگان سجیل در حضور فرمانده کل سپاه
کشف بیش از ۵ هزار بسته شکلات خارجی قاچاق در مراغه
آغاز برداشت برنج از شالیزار‌های دره‌شهر
رزمایش آمادگی شرکت آبفای لرستان در شرایط بحران
گره گشایی از پرددترین کوچه هالی اتصالی بلوارامام خمینی به بلوار طالقانی آمل
بسته خبر‌های کوتاه ۱۱ آبان در یک نگاه
اجرای پدافند غیرعامل در مرکز صداو سیمای خراسان شمالی 
پیام تسلیت نماینده ولی‌فقیه و حوزه علمیه لرستان در پی ارتحال عالم ربانی حجت‌الاسلام والمسلمین سید مجید شاهرخی
معرفی هیأت داوران سی‌وهفتمین جشنواره تئاتر مازندران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ایران به دنبال صلح در سودان؛ غرب و صهیونیسم در پی تجزیه
هفته نهم سوپرلیگ یونان؛‌ پیروزی المپیاکوس با گلزنی طارمی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱۱ آبان
تصادف مرگبار در محور فرعی دهگلان - قروچای
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله
آخرین وضع مصدومان سپاهان
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۱ آبان
قانون کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در انتظار اجرا
پزشکیان: اراده ایران بر گسترش صنعت هسته‌ای است
لاریجانی: «خواسته‌های دشمن ته ندارد»
اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تعریض جاده قره پشتلوی زنجان
مدال طلا را برای سربلندی کشورم کسب کردم
پیگیری رفع آلودگی دره خرگوش دراستان زنجان
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان
پیش ثبت نام ۷۳۰ نفر برای تشرف به حج تمتع ۱۴۰۵  (۱ نظر)
تصادف در اتوبان تهران کرج با ۱۱ مصدوم و ۳ فوتی  (۱ نظر)
قطع درختان صنوبر در چمستان قانونی بود  (۱ نظر)
بازی‌های آسیایی جوانان؛ ایران در رده چهارم آسیا قرار گرفت  (۱ نظر)
پیام تسلیت رئیس مجلس در پی درگذشت مادر شهیدان عاکفی  (۱ نظر)
یادواره شهدای سلامت در خرم‌آباد  (۱ نظر)
کشور فلسطین ظرف ۵ سال تشکیل می‌شود  (۱ نظر)
قصه آموزش در تنها مدرسه روستای نرگس‌زمین ساری  (۱ نظر)
افشای هویت جانیان صهیونی به دست گروه سایبری حنظله  (۱ نظر)
کرملین: مسکو از نزدیک تحولات ونزوئلا را زیر نظر دارد  (۱ نظر)
تظاهرات مخالفان رئیس جمهور صربستان  (۱ نظر)
قهرمانی تیم رباتیک دانش آموزی ایران در آسیا  (۱ نظر)
دیدار عراقچی با پدر زندانی ایرانی در ترکیه  (۱ نظر)
بلیت فروشی دیدار تراکتور_الشرطه  (۱ نظر)
بازتاب درخشش طلایی والیبال دختران ایران در تارنمای شورای المپیک آسیا  (۱ نظر)