پخش زنده
امروز: -
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی میزان واریزی درآمدهای حاصل از عملکرد این سازمان به خزانه تا ۲۰ مرداد را معادل ۵۹ هزار میلیارد تومان اعلام کرد که دو برابر مدت مشابه پارسال است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شادا، محمد رضوانی فر میزان صادرات کشور در چهار ماهه امسال را معادل ۱۵.۹ میلیارد دلار به وزن ۴۵.۸ میلیون تن اعلام کرد که نسبت به مدت مشابه سال قبل، شاهد ۲۹ درصد رشد به لحاظ وزن و کاهش هشت درصدی از نظر ارزش بوده است.
وی دلیل کاهش ارزش صادرات کشور به رغم رشد وزنی آن را، کاهش قیمت جهانی محصولات پتروشیمی عنوان کرد که بالاترین ارزش صادراتی را در محصولات ایران دارد. رضوانی فر میزان واردات کشور در چهار ماهه امسال را نیز معادل ۱۹.۵ میلیارد دلار با وزنی بالغ بر ۸.۹ میلیون تن اعلام کرد که به لحاظ ارزش، ۱۱ درصد و به لحاظ وزن، شش درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی تصریح کرد: در ظاهر، آنچه از مقایسه صادرات به واردات کشور در چهار ماهه امسال به نظر میرسد، تراز منفی چهار میلیارد دلاری است، اما این در حالی است که این ارقام، بدون لحاظ درآمدهای نفتی و چمدانی کشور هستند و اگر آنها را هم اضافه کنیم، تراز ما به شکل چشمگیری مثبت خواهد شد.
رضوانی فر درباره آمار واردات و رسوب دارو در گمرکات کشور با اشاره به اینکه در مورد واردات دارو، نهایت تسهیل گری از جانب دولت صورت میگیرد، گفت: ما علاوه بر خود دارو، حقوق ورودی گمرکی مواد اولیه، تجهیزات مصرفی و سرمایهای خط تولید دارو و نیز خط تولید کالاهای پزشکی را به نسبت چهار به یک کاهش داده ایم و سود بازرگانی آن را نیز برابر صفر یا حداکثر دو درصد قرار داده ایم، ضمن آنکه بنا بر مصوبه شورای عالی امنیت ملی، شرکتهای دارویی میتوانند واردات خود را تا سقف ۵۰۰ میلیون دلار، با ارائه حداقل مدارک قانونی، ترخیص کنند.
وی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص واردات خودرو نیز گفت: از ابتدای سال تاکنون، واردات تعداد ۱۶۲۱ دستگاه خودرو به گمرک جمهوری اسلامی اظهار شده که ۶۹۳ دستگاه آن ترخیص شده و ۹۲۸ دستگاه هنوز در مرحله رعایت تشریفات اداری قرار دارند.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی در خصوص میزان رسوب کالا در گمرکات کشور، با تأکید بر اینکه، بهتر از است واژه "ایستایی" بجای رسوب استفاده کنیم، میزان ایستایی کالا در گمرکات کشور را کمتر از پنج میلیون تن عنوان کرد که بیش از سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن آن در محوطه، ۲۴۵ هزار تن در اسکله و پای کشتی و بیش از یک میلیون ۳۰۰ هزار تن نیز در کشتیهای لنگر انداخته در بنادر هستند.