• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۵۶۶۰۳
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۰
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ساخت اَبَرلنزهایی با بالاترین وضوح

پژوهشگران دانشگاه هنگ کنگ با روش‌های جدید اَبَرلنز‌هایی ساخته‌اند که می‌تواند تصاویر در اندازه‌های ده‌ها نانومتر را تشخیص دهد.

ساخت اَبَرلنزهایی با بالاترین وضوحبه گزارش خبرگزاری صدا وسیما، به نقل از تارنمای ساوت چاینا مورنینگ پست، محققان با این روش جدید اَبَرلنز‌هایی ساخته‌اند که می‌تواند تصاویر در اندازه‌های ده‌ها نانومتر را تشخیص دهد که بسیار فراتر از محدودیت‌های میکروسکوپ‌های سنتی است.

سرپرستی این محققان را تیمی از دانشگاه هنگ کنگ به عهده داشتند که با همکاری مرکز ملی علوم نانو چین و جان پندری، پیشگام انگلیسی ابرلنز انجام شده است.

لنز‌های میکروسکوپ معمولی نمی‌توانند تصاویر مناسبی از کوچکترین اجسام تولید کنند. از قرن نوزدهم، محققان می‌دانستند میکروسکوپ‌های نوری دارای محدودیت وضوح هستند و فراتر از آن نمی‌توان اشیا را به طور واضح مشاهده کرد.

ذرات کوچکتر از حدود ۲۰۰ نانومتر مانند برخی ویروس ها، در زیر میکروسکوپ نوری قابل تشخیص نیستند. فیزیکدانان از امواج مرکب برای افزایش کیفیت تصویربرداری ابرلنز استفاده کردند در حالی که لنز تصویربرداری نوری ساخته شده، بالاترین وضوح را دارد.

این تیم تحقیقاتی به رهبری شوانگ ژانگ رییس موقت فیزیک از دانشگاه هنگ کنگ (HKU)، با مشارکت مرکز ملی علوم و فناوری نانو چین، امپریال کالج لندن و دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، یک رویکرد موج مرکب فرکانس مصنوعی جدید (CFW) برای حل مشکل تلفات نوری در ابر تصویربرداری پیشنهاد کرده‌اند.

تصویربرداری در بسیاری از زمینه‌ها از جمله زیست شناسی، پزشکی و علوم مواد نقش مهمی دارد. میکروسکوپ‌های نوری از نور برای تصویربرداری از اجسام کوچک استفاده می‌کنند. با این حال، میکروسکوپ‌های معمولی تنها می‌توانند اندازه اشیاء را در بهترین حالت در حدود طول موج نوری که به عنوان حد پراش شناخته می‌شود، تشخیص دهند.

رییس و معاون فعلی دانشگاه هنگ کنگ و همکارانش در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، به طور تجربی تصویربرداری را با استفاده از یک فیلم نازک نقره و یک توده چند لایه نقره، دی الکتریک نشان دادند.

این شیوه به طور گسترده‌ای توسعه یافته و کاربرد فناوری ابر لنز را ارتقا داد. همه ابرلنز‌ها از تلفات نوری اجتناب ناپذیری رنج می‌برند که انرژی نوری را به گرما تبدیل می‌کند. این امر به طور قابل توجهی بر عملکرد دستگاه‌های نوری مانند ابر لنز‌های تصویربرداری تأثیر می‌گذارد.

تلفات نوری عامل محدودکننده اصلی است که توسعه نانوفوتونیک‌ها را در سه دهه گذشته محدود کرده است. در صورت رفع این مشکل، بسیاری از کاربردها، از جمله مدار‌های سنجش، تصویربرداری و نانوفتونیک از این موضوع بهره‌مند خواهند شد. این کار راه حلی برای غلبه بر تلفات نوری در سامانه‌های نوری ارائه کرده است که یک مشکل دیرینه در نانو فوتونیک است.

به گفته محققان، این روش را می‌توان به راحتی به سایر کاربردها، از جمله سنجش مولکولی و مدار‌های مجتمع نانوفوتونیکی تعمیم داد. از این روش به عنوان یک روش قابل توجه و اجرا در سراسر جهان است. این شیوه را می‌توان برای مقابله با اتلاف در سامانه‌های موج دیگر، از جمله امواج صوتی، الاستیک، کوانتومی و ارتقای کیفیت تصویربرداری استفاده کرد. نتایج این تحقیق در مجله ساینس منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
صدور مجوز ۸۵ هزار استخدام جدید در آموزش و پرورش
اختتامیه شانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
حریق یک واحد مسکونی در مهرویلا کرج سه مصدوم در پی داشت
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ بهمن ۱۴۰۴
۶ مصدوم دردمحور ارزوئیه به وکیل آباد
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
بیش از ۳۸ هزار کیلومتر از راه‌های اصلی و شریانی کشور برف‌روبی شد
جاده‌های لغزنده و ضرورت رعایت احتیاط رانندگان
انسجام ملی محور اصلی اردوی راهیان نور دانشگاه تبریز است
اقدام شورای اتحادیه اروپا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی محکوم است
تداوم بارش برف در طالقان و محور‌های کوهستانی البرز
بررسی راهکارهای افزایش کمک به ستاد دیه
اجرای طرح ارتقا امنیت محله محور در کرمان
یاسوج سفید پوش شد
اختتامیه جشنواره ملی داستان ایثار و گرامی داشت شهدای غریب در یاسوج
ضرورت احیا و بهسازی قنوات برای پایداری کشاورزی
خروج سامانه بارشی از سمنان
نهضت عدالت آموزشی صرفاً به مدرسه‌سازی محدود نمی‌شود
هرمزگان الگوی تنوع فرهنگی قومی و فرهنگی
 دستگیری عامل وقوع تیراندازی در عنبرآباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
اعلام میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
نقض حقوق بشر علیه دختر ایران
پنج کشاورز زنجانی در جمع برگزیدگان کشوری
پزشکیان: ایران در دفاع مقتدرانه از خود تردید نمی‌کند
جبران بخشی از ذخایر ارزی از دست رفته بانک مرکزی پس از حذف ارز ترجیحی
هشدار نماینده ایران درباره پیامد اظهارات جنگ‌طلبانه ترامپ
کشته‌سازی‌ها برای توجیه حمله نظامی به ایران بود
عراقچی فردا به ترکیه می‌رود
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ بهمن ۱۴۰۴
تبعات خصمانه علیه سپاه متوجه سیاستمداران اروپایی است
عراقچی: اروپا مرتکب یک اشتباه راهبردی بزرگ شد
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه
پوتین: روسیه از نزدیک تحولات ایران را زیر نظر دارد
بیانیه قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء در واکنش به فضاسازی دشمن  (۲ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود  (۱ نظر)
کالا‌هایی که به ارز ترجیحی ارتباطی ندارند نباید گران شوند  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)