• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۶۰۷۶۵
تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۷
اقتصادی » اقتصاد کلان

صدور روزانه مجوز برخط و بدون امضای طلایی 5 برابر سال گذشته شد

تسهیل صدور مجوز‌ها یکی از شاخص‌ترین نمود‌های بازگشت اقتصاد به ریل توسعه است؛ با جدیت دولت سیزدهم در این مسیر تاکنون اقدامات متعدد و اثرگذاری انجام شده و این روند رو به پیش است تا جایی که در سال ۱۴۰۲ به صورت روزانه ۵ برابر بیشتر از سال قبل مجوز به صورت برخط و بدون کاغذبازی و امضای طلایی صادر می‌شود.

صدور روزانه مجوز برخط و بدون امضای طلایی 5 برابر سال گذشته شدبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شادا، وزارت اقتصاد در خصوص موضوع ورود به بخش تسهیل صدور مجوزها؛ تاکنون اقدامات متعدد و اثرگذاری انجام داده است.

در حقیقت یکی از موضوعاتی که سال‌های سال در کشور به عنوان یک معضل مهم پیشِ روی سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی وجود داشت، موضوعی به نام صدور مجوز‌ها بود که با اقدامات صورت‌گرفته در دولت سیزدهم، بخش حقیقی اقتصاد و مردم اثرات آن را به عینه در زندگی خود مشاهده کرده‌اند.

پیش از دولت سیزدهم، اگر یک جوان می‌خواست مجوزی را دریافت کند؛ باید ماه‌ها بلکه سال‌ها در صف دریافت مجوز می‌ایستاد که مدیر آن سازمان و یا اتحادیه به او مجوز بدهد یا ندهد و یا اینکه متأسفانه روند‌هایی در کشور باب شده بود که حتماً باید شیرینی فلان بخش و بهمان فرد را بدهی تا مجوز بگیری. در صورتی که دریافت مجوز اولویت اول هر فعالیت اقتصادی در همه کشور‌ها است.

در این زمینه؛ دولت سیزدهم نخستین گامی که ما برداشت، شفاف‌کردن تمام شروط مجوز‌ها در تمام دستگاه‌های صادرکننده مجوز کشور بود که این قدم نیز برداشته شد و حالا دیگر اثری از مجوز‌های کاغذی و یا امضا‌های طلایی در کشور نمی‌بینید.

صدور بیش از ۶۷۰ هزار مجوز از ابتدای راه‌اندازی درگاه ملی مجوز‌ها

از ابتدای راه‌اندازی درگاه ملی مجوز‌ها تا اول شهریور ماه جاری بیش از ۶۷۳ هزار مجوز به صورت کاملا برخط و بدون نیاز به مراجعه حضوری صادر شده است. این موضوع نیز رفته رفته سرعت بیشتری می‌گیرد به طوری که در سال ۱۴۰۱ صرفاً مجوز‌های دستگاهی از طریق درگاه صادر می‌شد؛ اما در سال ۱۴۰۲ مجوز‌های صنفی نیز به درگاه اضافه شد و دیگر برای دریافت جواز کسب نیازی نیست مردم به صورت حضوری به اتحادیه‌ها مراجعه کنند.

در همین حال تعداد پروانه‌های کسب صادر شده نیز به بیش از ۱۰۰ هزار مجوز رسیده است؛ پروانه‌های کسبی که بدون هرگونه تشریفات حضوری و کاملا برخط صادر شده است.

اگر در سال ۱۴۰۱ به طور متوسط روزانه حدود ۵۶۴ مجوز صادر می‌شد؛ در سال ۱۴۰۲ این عدد به صورت روزانه و با افزوده شدن مجوز‌های صنفی به ۲ هزار و ۹۰۵ مجوز رسید، یعنی در سال ۱۴۰۲ به صورت روزانه ۵ برابر بیشتر از سال قبل مجوز به صورت برخط و بدون کاغذبازی و امضای طلایی صادر می‌شود.

مجوز کسب و کار؛ فقط یک شناسه یکتا

حالا زمینه فنی برای صدور شناسه یکتا برای همه فعالان اقتصادی و کنار گذاشتن مجوز‌های کاغذی از اواخر مرداد ماه سال جاری آمده شده است و شهریور ماه فراخوان عمومی برای دریافت شناسه یکتا و رسمی شدن همه فعالان اقتصادی آغاز می‌شود.

رسمی کردن همه فعالان اقتصادی بخشی از کلان پروژه اقتصادی دولت بنام "حکمرانی بر تراکنش‌های ریالی" است که با اجرای آن، فعالیت‌های زیرزمینی و قاچاق عملاً حذف و بسیار دشوار خواهد شد.

البته با وجود جدیت دولت در اجرای این قانون و تسهیل صدور مجوز‌ها همچنان برخی جرایم و تخلفات همچون به حضور طلبیدن متقاضی دریافت مجوز، مطالبه وجه یا مدارک اضافی و یا صدور مجوز خارج از درگاه از سوی برخی دستگاه‌ها و همچنین اتحادیه‌های صنفی رخ می‌دهد.

البته برای این مشکل چاره اندیشی شده است و بر این اساس با هماهنگی وزیر اقتصاد با دادستانی کل کشور در همه استان‌ها شعبه ویژه‌ای در دادگستری مراکز استان‌ها برای رسیدگی به پرونده‌های مربوط به جرایم ارتکابی در زمینه اجرای احکام قانونی تسهیل صدور مجوز‌ها تعیین شده است.

· برخورد با جرایم و تخلفات در صدور مجوز‌های برخط

مطالبه شرط، مدرک یا هزینه‌ای بیشتر از آنچه در درگاه ملی مجوز‌ها اعلام شده، از متقاضی مجوز، مطالبه مجوز کاغذی از کسی که شناسه یکتا دارد و نامش در بانک اطلاعات کسب وکار‌ها وجود دارد و فراخواندن حضوری متقاضی مجوز برای تحویل مدارک از جمله جرایم در فرآیند صدور مجوز‌ها است.

همچنین صادر نکردن مجوز به بهانه اشباع بازار، محدودیت ظرفیت، حدود صنفی، فاصله یا هر بهانه دیگری که در درگاه ملی مجوز‌ها ذکر نشده است و رد درخواست متقاضی بدون ارایه دلیل، تحویل کاغذ استعلام از سایر ادارات به متقاضی و ثبت نام از متقاضی دریافت مجوز، خارج از درگاه ملی مجوز‌ها از دیگر جرایم و تخلفات در فرآیند صدور مجوز‌ها است.

به تازگی روسای ۱۱ اتحادیه صنفی تهران به‌دلیل تخلف در صدور پروانه کسب به دادگاه معرفی شدند؛ تخلفات صورت‌گرفته توسط این اتحادیه‌ها، صدور پروانه کسب خارج از درگاه ملی مجوزها، مطالبه مدرک اضافه و دریافت هزینه اضافه نسبت‌به موارد اعلامی در درگاه ملی مجوزها بوده است.

وزارت اقتصاد پیش از این هم یک سازمان و یک وزارتخانه را به شعبه ۸ دادسرای عمومی و انقلاب تهران ویژه مجوز‌ها معرفی کرده بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
اجرای طرح نسل پاک جزیره پاک در کیش
اطلاعیه قطع گاز در برخی مناطق قم فردا و پس فردا در قم
الزام شناسنامه‌دار شدن محصولات کشاورزی چهارمحال و بختیاری
ثبت ۱۲ فقره سرقت سیم مخابراتی در پرونده سارق برخواری
معرفی سرپرست جدید اداره ورزش و جوانان شهرستان مهاباد
کارگاه آموزشی ترویج بهره‌وری و الگوی کشت در دره‌شهر
تراکتور در خرم آباد زمین گیر شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)