خوراکیهای تشدیدکننده حساسیتهای فصلی را بشناسید
برخی افراد با تغییر فصل دچار حساسیت فصلی میشوند که بهصورت آبریزش بینی، سرفه، عطسه و آبریزش چشم بروز میکند و باید توجه داشت از مصرف خوراکیهای تشدیدکننده خودداری کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان،
هرسال با تغییر فصلها و شروع
حساسیتهای فصلی، بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری و درگیر
آلرژی خواهند شد، البته افرادی نیز دچار حساسیت فصلی نمیشوند و خیلی خوششانس هستند.
آلرژی فصلی در هر نوع و در هر زمانی بروز کند اصلاً خوشایند نیست و علائم آن در هر فرد متفاوت بوده و عوارض مختلفی دارد.
اگرچه میوهای مانند پرتقال که بهترین میوه برای حساسیت است و باعث بهبود علائم آلرژی میشود، در مقابل میوههای نیز هستند که منجربه بدتر شدن این علائم خواهند شد، بنابراین اگر به سندروم آلرژی دهانی مبتلا هستید از خوردن میوههایی ازجمله؛ هلو، شلیل، گیلاس، گلابی، خربزه، ملون، هندوانه که به میوههای محرک آلرژی معروف هستند، خودداری کنید.
اگرچه موز یک میوه بسیار سالم و مقوی تلقی میشود، اما افراد مبتلا به حساسیت فصلی باید از خوردن آن اجتناب کنند.
درصورتیکه دچار حساسیت فصلی عطسه و آبریزش بینی هستید، توصیه میشود از خوردن سیب نیز خودداری کنید.
جالب است بدانید که سیب باعث تشدید علائم آلرژی فصلی پاییز و بهار شده و با مصرف آن، دهان و گلویتان شروع به خارش میکند، زردآلو هم از دیگر میوههای ممنوعه برای افراد مبتلا به حساسیت محسوب میشود و خوردن این میوه به دلیل ترکیباتی که دارد، موجب بدتر شدن علائم آلرژی خواهد شد.
کدام سبزیها برای آلرژی مضر هستند؟
جالب است بدانید که مصرف برخی سبزیها در تشدید حساسیت فصلی تاثیرگذار است. چند نوع از سبزیجات مشکوک به تحریک سندرم آلرژی دهانی هستند و سبب بروز علائم آلرژی فصلی میشوند. این نوع سبزیها شامل؛ هویج، کرفس، کدو سبز، فلفل دلمهای، خیار، پیاز و برگ چغندر است.
غذاها و حبوباتهای مضر را بشناسید
حبوباتی مانند بادام زمینی و دانه سویا ۲ مورد از تحریککنندههای اصلی سندروم آلرژی دهانی هستند که سبب بروز سوزش دهان، خارش و آبریزش بینی تا مشکلات پوستی خواهند شد.
همچنین حساسیت به مغزهای درختی مانند؛ فندق، پسته بادام هندی نیز یکی از شایعترین حساسیتهای فصلی است که از درختان بهدست میآید. افراد دچار حساسیت به مغزهای درختی معمولا به محصولات غذایی حاصل از این مواد مانند کره و روغن هم حساسیت دارند.
ادویه ها، محرک آلرژی
ادویهجات و دانههای از موادی هستند که حساسیت فصلی شدیدی را در پی دارند. جعفری، گشنیز، رازیانه، آفتابگردان، زیره سیاه، خردل، زیره سبز و شوید میتواند باعث احساس خارش ناراحت کنندهای در گلو و دهان شود. همچنین استفاده از این دانههای باعث عطسه و آبریزش بینی نیز خواهد شد.
کاری نیز، از ادویههایی است که مصرف آن برای افراد مبتلا به آلرژی فصلی، باعث بدتر شدن علائم حساسیت خواهد شد؛ بنابراین اگر حساسیت فصلی دارید، از این ادویه در غذاهایتان استفاده نکنید.