• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۹۹۰۹۷۷
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۶
اقتصادی » صنعت

یونیت‌های دندانپزشکی وارداتی؛ بلای جان تولید داخل

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی گفت: با وجود خودکفایی در تولید یونیت‌های دندانپزشکی، سازمان غذا و دارو، مجوز واردات این محصول را همچنان صادر می‌کند.

 به گزارش خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما؛ مسئله اینجاست مسئولان وزارت بهداشت و در زیرمجموعه آن سازمان غذا و دارو مجوز و ارز حمایتی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی یا ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالا‌هایی اختصاص می‌دهند که در داخل کشور به صورت صددرصد تولید می‌شوند.

یکی از این اقلام، یونیت دندانپزشکی است؛ که از جمله تجهیزات مهم و ابزاری که امکانات مورد نیاز برای فعالیت دندانپزشک و خدمات بیمار را داراست، که این کالا بنام یونیت کودکان وارد کشور می‌شود.

آقای سیدمحمود مفیدی شمیرانی رئیس کارگروه مواد اولیه انجمن تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما گفت: در زمینه تولید یونیت‌های دندانپزشکی به طور کامل خودکفا هستیم و چندین تولیدکننده در این زمینه داریم، اما متاسفانه به نام یونیت کودک، این کالا را وارد کشور میکنند. 

 شایان ذکر است با وجود توانمندی داخلی در تولید یونیت‌های دندانپزشکی، سایه واردات در این صنعت همچنان سنگینی می‌کند.

امیر عسکری راد عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی هم این مهم را تایید کرد و گفت: متاسفانه در چند وقت اخیر حجم زیادی یونیت دندانپزشکی به عنوان یونیت اطفال با وجود ۴ تا ۵ تولیدکننده در این زمینه که می‌توانند نیاز بازار داخل را تامین کنند، وارد کشور شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

موضوع ثبت سفارش، تخصیص ارز و واردات یونیت‌های دندانپزشکی را از دفتر تجهیزات پزشکی وزارت صنعت، معدن و تجارت جویا شدیم.

آقای عبدالناصر آزاد بخت مدیرکل دفتر تجهیزات پزشکی وزارت صمت در پاسخ به پرسش خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما گفت: این وزارتخانه هیچ دخالتی در فرایند ثبت سفارش، تخصیص ارز و واردات یونیت‌های دندانپزشکی ندارد.

به همین دلیل برای رسیدن به پاسخ سوال با سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت تماس گرفتیم و مصاحبه با آقای جلال غفارزاده مدیرکل دفتر ملزومات و تجهیزات پزشکی این سازمان را برای دریافت میزان نیاز کشور به یونیت دندانپزشکی، میزان تولید و ثبت سفارش واردات، درخواست کردیم؛ اما متاسفانه با وجود پیگیری‌های فراوان از اداره کل روابط عمومی، حاضر به مصاحبه و ارائه آمار در این زمینه نشدند.

برای دریافت آمار واردات یونیت‌های دندانپزشکی در سال‌های گذشته به بخش آمار سایت گمرک جمهوری اسلامی ایران مراجعه کردیم و با تحقیقات میدانی توانستیم آمار وزنی و ارزی این کالا را استخراج کنیم.

 بر اساس آمار گمرک در سال ۱۴۰۰، یک میلیون و ۲۸۴ هزار دلار، در سال ۱۴۰۱ یک میلیون و ۴۲۲ هزار دلار و در ۴ ماهه نخست امسال ۴۱۷ هزار دلار یونیت دندانپزشکی از کشور‌های چین، ایتالیا و آمریکا وارد کشور شده است.

ثبت سفارش، ارائه مجوز و تخصیص ارز به واردات کالا‌های مشابه توسط سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت که توان تولید داخل را دارد در حالی است که آقای آزادبخت مدیرکل دفتر تجهیزات پزشکی وزارت صمت می‌گوید: براساس ماده ۵ و ۱۷ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور، کلیه دستگاه‌های اجرایی موظف هستند اگر طرحی در دست دارند کلیه مستندات را در سامانه توانیران بارگذاری کرده و اگر نیاز به محصولی مشخص که در داخل کشور تولید یا ظرفیت تولید ندارد، اعلام کنند تا به کشور وارد شود.

 با وجود سامانه‌های متعدد از جمله توانیران و لزوم ثبت نیاز به واردات و ثبت میزان توان تولید و همچنین قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور، اما همچنان یونیت‌های دندانپزشکی وارد کشور می‌شوند.

گزارش از مهدی محمدزاده خبرنگار تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح سینما استاد شهریار بستان آباد
سراب قهرمان مسابقات چهار جانبه بسکتبال جام فجر
پایان فرآیند بررسی صلاحیت داوطلبان شورای شهر در هیات‌های اجرایی خوزستان
افتتاح طرح آبیاری تحت فشار ۴۸ هکتاری در چاه‌گز شهرستان کهنوج
آغاز پخش آزمایشی فرستنده‌های HD بستان خوزستان
پایان هفته با جوی پایدار در سمنان
گرامیداشت چهلمین روز شهادت شهید سامر شریعتمدار در کرج
افتتاح طرح ابیاری تحت فشار در جیرفت
روایت حماسه مردم کیش در چهل و هفتمین بهار انقلاب اسلامی
پروژه انتقال آب در آستانه بهره‌برداری کامل
روایتی از همدلی و همبستگی و اتحاد البرزنشینان
افتتاح طرح آبیاری تحت فشار ۱۶ هکتاری در منوجان
 افتتاح طرح آبیاری کم‌فشار مزرعه رئیس‌آباد رفسنجان
برگزاری همایش علما و روحانیون شاهرود
تقدیر از حضور حماسی مردم خوزستان در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
دستگیری سارق ظروف مسی در شهربابک
برگزاری جشنواره قرآن، عترت و نماز دانش آموزیزقطب ۲ خوزستان
آغاز الگوی جدید مصرف گاز خانگی از مهر امسال
۴۲.۷ همت اعتبار در سفر دکتر پزشکیان به گلستان تصویب شد
فعالیت ۱۰ گروه جهادی در ایام‌الله دهه فجر
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش ۱۴ محصول ایران خودرو بدون حساب وکالتی
چگونه با اصلاح سبک زندگی به جنگ بیماری دیابت برویم؟
از حماسه ۲۲ بهمن تا فرصت راهبردی انتخابات شوراها در پیش‌رو
لغو تعرفه‌های ترامپ علیه کانادا در مجلس نمایندگان
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است
هشدار نارنجی تشدید بارش‌ها در ۳ استان کشور
پیام تبریک سران کشور‌ها به رئیس جمهور
بازگشت ۹ معدن غیرفعال به چرخه تولید در استان زنجان
«صالح محمدی» هیچ حکم قطعی قابل اجرایی ندارد
نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در یزد
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن
اوقات شرعی اهواز، ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ بهمن ۱۴۰۴
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۴ نظر)
راهپیمایی رزم در برف رزمندگان تیپ امام حسن مجتبی (ع) نیروی زمینی سپاه  (۳ نظر)
گروسی: ایران از حق غنی‌سازی اورانیوم برخوردار است  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
فرمانده کل ارتش: دشمن فقط زبان قدرت را متوجه می‌شود  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
تشکر رهبر انقلاب از کار بزرگ ملت ایران در روز ۲۲ بهمن  (۱ نظر)
انهدام یک هسته تروریستی سلطنت‌طلب در خراسان رضوی  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)
اسلام‌آباد به همبستگی و حمایت علنی از تهران ادامه خواهد داد  (۱ نظر)
تعریض رئیس جمهور به رسانه‌های بیگانه در سفر گلستان  (۱ نظر)