• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۴۵۶۳۸
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۳
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

ایجاد جاده در ماه برای از بین بردن گرد و غبار

محققان یک مطالعه اثبات مفهومی را در Scientific Reports ارائه کرده‌اند که پتانسیل استفاده از لیزر برای ذوب خاک ماه را نشان می‌دهد و ماده‌ای بادوام را برای هموار کردن جاده‌ها و سکو‌های فرود روی ماه تشکیل می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از وبگاه سایتک‌دیلی، این مطالعه که بر روی زمین با استفاده از یک جایگزین غبار ماه انجام شده است، امکان‌سنجی این روش را برای استفاده از ماه نشان می‌دهد، که همراه با اصلاحاتی است.
 
ایجاد جاده‌ در ماه برای از بین بردن گرد و غبار
 
در این گزارش آمده است که با استفاده از لیزر برای ذوب خاک ماه به ماده‌ای جامدتر و لایه لایه تر می‌رسیم که می توان برای جاده‌های آسفالت شده و سکو‌های فرود روی ماه استفاده کرد. اگرچه این آزمایش‌ها با استفاده از جایگزینی برای غبار ماه روی زمین انجام شد، اما این یافته‌ها قابلیت زنده بودن این تکنیک را نشان می‌دهد و نشان می‌دهد که می‌توان آن را در ماه نیز تکرار کرد. 
گرد و غبار ماه چالش قابل توجهی برای ماه نورد‌ها ایجاد می‌کند، زیرا به دلیل سطح گرانش پایین، تمایل به شناور شدن در اطراف هنگام آشفتگی دارد و می‌تواند به تجهیزات آسیب برساند. بنابراین، زیرساخت‌هایی مانند جاده‌ها و سکو‌های فرود برای کاهش مشکلات گرد و غبار و تسهیل حمل و نقل در ماه ضروری خواهد بود. با این حال، حمل و نقل مواد برای ساخت و ساز از زمین پرهزینه است، بنابراین استفاده از منابع موجود در ماه ضروری خواهد بود.
 
 لیزر، غبار ماه را ذوب می‌کند 
محققان از یک لیزر دی اکسید کربن ۱۲ کیلوواتی برای ذوب کردن غبار ماه شبیه سازی شده به یک سطح جامد شیشه ای، به عنوان راهی برای ساخت سطوح سنگفرش شده بر روی ماه استفاده کردند. با ادامه آزمون و خطا، آن‌ها با استفاده از یک پرتو لیزر به قطر ۴.۵ سانتی متر، یک راهبرد ابداع کردند تا اشکال هندسی مثلثی و توخالی با قطر تقریباً ۲۰ سانتی متر تولید کنند. این‌ها می‌توانند برای ایجاد سطوح جامد در مناطق وسیعی از خاک ماه که می‌توانند به عنوان جاده یا سکوی فرود عمل کنند، به هم متصل شوند. 
 
 روش شناسی و نتایج 
محققان یک ماده ریزدانه به نام EAC-۱A (که توسط ایستگاه فضایی اروپا (ESA) به عنوان جایگزینی برای خاک ماه ساخته شده است) را با لیزر دی اکسید کربن ذوب کردند تا نحوه ذوب شدن غبار ماه را با تشعشعات خورشیدی متمرکز بر روی زمین شبیه سازی کنند. 
محققان با استفاده از پرتو‌های لیزری با قدرت و اندازه‌های مختلف (به ترتیب تا ۱۲ کیلووات و ۱۰۰ میلی‌متر عرض) تلاش کردند یک ماده مقاوم ایجاد کنند، اگرچه آن‌ها ثابت کردند که تلاقی یا همپوشانی مسیر پرتو لیزر منجر به ترک می‌شود. 
 
 پیاده سازی در ماه 
برای بازتولید این رویکرد در ماه، نویسندگان محاسبه می‌کنند که یک عدسی تقریباً ۲.۳۷ متر مربع باید از زمین منتقل شود تا به عنوان متمرکز کننده نور خورشید به جای لیزر عمل کند. اندازه نسبتا کوچک تجهیزات مورد نیاز مزیتی در ماموریت‌های آینده ماه خواهد بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
انتقال روزانه حدود ۲۰۰ میلیون لیتر نفت خام از طریق خطوط لوله در سراسر کشور
اجرای پویش «سلام محله» در استان همدان
پنجاه و سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات منافقین
بررسی یکی از شاخص‌ترین نسخه‌های خطی در کاخ گلستان
بارش برف و باران در محور‌های مواصلاتی استان البرز
جام اتحادیه انگلیس، آرسنال اولین فینالیست شد
 پیام رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی به مناسبت بزرگداشت سربازان گمنام امام زمان (عج)
هوای برفی شهرکرد
بسته شدن راه ارتباطی همه روستاهای الیگودرز بر اثر بارش برف
اعلام نتایج سه آزمون استخدامی
لایحه بودجه ۱۴۰۵ از هفته آینده در جلسات علنی بررسی می‌شود
پیام تسلیت نماینده مردم یزد در پی درگذشت پیشکسوت صداوسیما
آغاز و افتتاح طرح‌های عمرانی در سفر استاندار به دره‌شهر
پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی هرمزگان ۱۵ بهمن
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۱۱/۱۵
فراخوان جشنواره رسانه ای مساجد استان اردبیل منتشر شد
آغاز پویش سلام محله در لنجان اصفهان
رقابت ۱۷۴ شرکت‌کننده در جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان
کشف ۴ قلم کوزه سفالی در تپه انذر طارم زنجان
جشن مردمی نیمه شعبان در ساری
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بارش برف و باران در بیشتر مناطق کشور
رئیس‌ جمهور دستور «مذاکره مشروط» با آمریکا را تأیید کرد
زلزله ۴ ریشتری در عسلویه
آغاز مرحله چهارم تخصیص طرح رفع سوءتغذیه
مهار آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
جهانگیر: ۲۲۵ متخلف ارزی احضار شدند
دشمن در صورت خطا، پشیمانی سختی در انتظارش است
رزمایش اقتدار ورزش ایران
اعمال محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های پرتردد
فعالیت ۱۱۰۴ خانه محیط زیست در شهر تهران
استاندار تهران: عبور از دوره گذار اقتصادی نیازمند همراهی مردم است
پرونده سلبریتی‌ها روی میز قانون
آتش‌سوزی در بازارچه جنت‌آباد تهران
مرزبانی کشور امروز در اوج اقتدار و استحکام قرار دارد
چمران : رفع آلودگی هوا تنها برعهده شهرداری نیست
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
حملات رژیم اسرائیل به لبنان مصداق بارز جنایت جنگی است  (۱ نظر)
اجرای طرح مهتا و کارافن در لرستان  (۱ نظر)
آمریکا و انگلیس بنیانگذاران گروه‌های تروریستی در جهان هستند  (۱ نظر)
الزام ادارات به نصب نیروگاه های پشت بامی خورشیدی  (۱ نظر)