پخش زنده
امروز: -
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل گفت: طرح آمارگیری نیروی کار در استان اردبیل همزمان با سراسر کشور آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل موسی عبادی با اشاره به اینکه نرخ بیکاری یکی از شاخصهایی است که برای ارزیابی شرایط اقتصادی کشور و استانها مورد استفاده قرار میگیرد، خاطرنشان کرد: هدف این طرح، جمع آوری اطلاعات لازم برای بررسی وضعیت اشتغال و بیکاری افراد جامعه است.
وی افزود: دقت و صحت این اطلاعات با ارائه تصویر صحیحی از وضعیت بیکاری در جامعه سبب ارتقای کیفیت نتایج آمارگیری میشود و در نهایت امکان برنامه ریزی بهتر برای کاهش میزان بیکاری کشور و بهبود شرایط زندگی مردم را فراهم میکند.
وی اظهار داشت: هدف نهایی طرح آمارگیری نیروی کار شناخت ساختار و وضعیت جاری نیروی کار و تغییرات آن است و این هدف از طریق «برآورد شاخصهای فصلی و سالانه نیروی کار در سطح کل کشور»، «برآورد تعداد سالانه در سطح کل کشور و استانها»، «برآورد تغییرات فصلی و سالانه شاخصهای نیروی کار در سطح کل کشور و استانها» و «برآورد تغییرات سالانهی شاخصهای نیروی کار در سطح استانها» تأمین میشود.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل تصریح کرد: این طرح در سومین هفته کامل ماه دوم هر فصل به مدت ۱۵ روز همزمان با سایر استانها با مراجعه به خانوارهای شهری و روستایی در نمونههایی از جامعه هدف و شناسایی افراد ۱۵ ساله و بیشتر و تکمیل پرسشنامه طرح طبق تعاریف و مفاهیم در هفته مرجع آن صورت میگیرد و مجدداً به این خانوارها در فصول بعدی برای برآورد تغییرات صورت گرفته، مراجعه میشود.
عبادی بیان کرد: اجرای فصل پاییز این طرح از بیستم آبان ماه با مراجعه به نمونههای جامعه هدف شامل ۱۲۸ خوشه شهری و روستایی ۱۲ خانواری و اعضای این خانوارها طبق تعریف، شروع شده و تا تاریخ سوم آذرماه ادامه خواهد داشت.
وی اضافه کرد: نتایج این طرح بصورت فصلی و سالانه در قالب شاخصهای عمده بازار کار جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر، شامل «نرخ مشارکت اقتصادی، نسبت اشتغال، نرخ بیکاری و سایر شاخصهای نیروی کار» از طرف مرکز آمار ایران منتشر میشود.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اردبیل اظهار کرد: از عموم خانوارهایی که در اجرای این طرح به عنوان نمونه انتخاب شده اند میخواهیم؛ در اجرای این طرح با مأموران آمارگیر اعزامی، همکاری لازم را به عمل آورند.
اشتغال و بیکاری از جمله موضوعات اساسی اقتصاد هر کشوری است به گونهای که افزایش اشتغال و کاهش بیکاری به عنوان یکی از شاخصهای توسعه یافتگی جوامع تلقی میشود.