افزایش فعالیت پیشرانهای اقتصادی لازمه رشد اقتصادی
عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توجه ویژه به پیشرانهای اقتصادی از جمله صنعت نفت و گاز و شرکتهای دانش بنیان را از ضرورتهای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصدی عنوان کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، مجتبی یوسفی در مورد تقابل طرحهای توسعهای در برابر محیط زیست که به قیمت نابودی طبیعت تمام میشود، گفت: توسعهیافتگی و پیشرفت متوازن یعنی چند بخشنگری و اقدام به تصمیمسازی و تصمیمگیری در تمام امور؛ به بیانی دیگر در کنار توسعه اقتصادی ظرفیتهای خالی سایر پیشرانهای دیگر همچون توسعه میادین مشترک و سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز مهم است تا در شرایط خاص فشار افزایی در تامین خوراک پتروشیمیها تقویت شود، البته اگر قرار است طبق برنامه هفتم توسعه، شاهد رشد اقتصادی باشیم.
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه لازمه رشد ۸درصدی اقتصاد و توجه ویژه به پیشرانهای اقتصادی همچون توسعه شرکتهای دانش بنیان و صنعت نفت و گاز است، افزود: باید از خام فروشی محصولات در مسیر توسعه یافتگی به جد جلوگیری کنیم که همانا خام فروشی پاشنه آشیل ما خواهد بود که در تمام این توسعه یافتگیها باید همه حواسمان به محیط زیست باشد که با برداشتهای بی رویه و نادرست منجر به تخریب طبیعت از ابعاد مختلف نباشیم.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه توسعه یافتگی مسئلهای چند بعدی است، یادآور شد: توسعه یافتگی از جنبههای مختلف اقتصادی و محیط زیستی باید دیده شود؛ اگر امروز پدیدهای با سوء مدیریت مدیران چه نماینده ادوار گذشته چه مقام مسئول دولتی که بی توجهی داشتند با ارائه پروژههای غیرکارشناسی که اکوسیستم کشور را تخریب میکنند، پاسخگوی ملت باشند، به فرض مثال پروژههای انتقال آب از سرشاخهها که همچنان بسیاری از استانهای کشور تاوان چنین اقدامات غیرکارشناسی را میدهند.
یوسفی اظهار داشت: امروز در ایام انتخابات گروهی به جای ارائه برنامههای حفظ محیط زیست که از توسعه متوازن نشات گرفته است اقدام به ارائه نطقهای حمایتی خود در پشت تریبون میکنند، باید تصمیم گیری و حضور فعال در سایه پایبندی به قانون اساسی رخ دهد، امروزِ نطق حلال مشکلات مردم نیست، گروهی از مسئولان در صدد سیاه نمایی برای حل مسائل مردم هستند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به نزدیکی انتخابات مجلس دوازدهم، تاکید کرد: باید کاندیداهای نمایندگی برای مردم برنامه ارائه دهند و مشخص کنند بر اساس ظرفیت قانون اساسی چگونه پیگیر حل مشکلات مردم هستند.
یوسفی با تاکید بر اینکه به واسطه توسعه متوازن میتوان نگاه ویژهای به سواحل داشته باشیم، گفت: چرا برای جبران بی آبی در مسیر توسعه سواحل از ظرفیت آب شیرین کنها استفاده نمیشود؛ چرا امروز صنایع آب بر در مناطق خشک و کویری کشور احداث میشود و اکوسیستم کشور را بهم ریخته باعث وسعت آلودگی هوا میشویم.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به صدور مجوزهای غیرکارشناسی که منجر به تخریب بخشی از محیط زیست شده است، یادآور شد: مجوز پروژه غیرکارشناسی انتقال آب صادر میشود در صورتی که حقابه تالابهایی همچون هورالعظیم، شادگان و دریاچه ارومیه مورد بی مهری قرار گرفته است و هر گوشه ایران به نوعی کانون ریزگردها شده است.
عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان با تاکید بر اینکه خوزستان در گذشته نه چندان دور جلگهای سرسبز بود امروز با اقدامات غیرکارشناسی بسیاری از ذخایر آبی خود را از دست داده، اظهار داشت: کشور ما در دو دهه گذشته با پدیده ریزگردها روبرو نبود، طغیان ریزگردها در نتیجه توسعه نامتوازن بوده است؛ در نظر داشته باشیم توسعه در همه حالت باید متوازن باشد به گونهای که محیط زیست در کنار رشد سایر بخشها اتفاق بیفتد.
یوسفی در مورد قربانی شدن محیط زیست به واسطه شعارهای انتخاباتی، تصریح کرد: هر شخص و گروهی با دو قطبی سازی و یا به واسطه پروژههای غیرکارشناسی درصدد رسیدن به اهداف منطقهای و بدون ارائه برنامه در حال شعار دادن به مردم در جهت کسب جایگاه و کرسی مسئولیت است که تبعات گرانی همچون تخریب محیط زیست و رشد مشکلات اقتصادی را به دنبال دارد.
عضو کمیسیون عمران در مجلس یازدهم، اظهار داشت: کاندیداها در تمام مقاطع عنوان شده از خود کارنامه و برنامه عملیاتی در خصوص محیط زیست، واردات خودروهای خارجی وارداتی، همسان سازی حقوق بازنشستگان ارائه دهند تا مشخص شود چه میزان درصدد حل مشکلات مردم هستند و با شعارهای بی مورد منجر به افزایش مشکلات مردم نشوند و با پروژههای ناکارآمد کمر به قتل محیط زیست نبندند.
وی با بیان اینکه مجلس یازدهم قوانین کارآمدی را تصویب کرد که سالها آرزو بود، خاطر نشان کرد: قانون رتبه بندی معلمان، جهش تولید مسکن، قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانش بنیان، توجه به افزایش و همسان سازی حقوق بازنشستگان و... از قوانین مصوب مجلس یازدهم است که هر کدام دارای برنامه اجرایی و عملیاتی هستند، متقاضیان کرسی ریاست و نمایندگی برای جریانات اقتصادی و سیاسی که آینده مردم را تحت تاثیر قرار میدهد برنامه ارائه کنند، چرا که با سیاهنمایی نمیتوان کشور را اداره کرد.