پخش زنده
امروز: -
مستند «نقش و نگارهای کوک شده» در ۵۶ دقیقه روایتی از سالها فعالیت فرهنگی و هنری استاد داوود حیدری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این گفتگو ، درباره فعالیتهای استاد داوود حیدری در زمینههای گوناگون هنری است.
آقای داوود حیدری با حضور در استدیوی شبکه خبر گفت: معتقدم که همه کارهایی که من به عنوان هنر انجام دادم در زمینههای خوانندگی، نویسندگی، بازیگری، اجرا و هنرهای تجسمی این هنرها را نمیشود از هم تفکیک کرد، سعی کردم همه این هنرها را در حد قابل قبول پیگیر باشم و در این زمینه هم موفق عمل کردم.
وی افزود: من به همه این هنرها بسیار علاقمندم و فرقی برای من نمیکنند، چون همه این هنرها را دوست دارم، چون وقتی نقاشی میکنم موسیقی را بهتر حس میکنم، وقتی کار خوشنویسی میکنم موسیقی را بهتر درک میکنم، چون جهان بر مبنای ریتم است، خوشنویسی، موسیقی و نقاشی همه ریتم دارندو بر مبنای ریتم است که ما زندگی میکنیم.
آقای حیدری ادامه داد: کسی که میخواهد کار اجرا انجام دهد باید به همه حوزهها اشراف داشته باشد، رشته تحصیلی من نقاشی بود، ولی مطالب دیگر را پیگیر شدم و آموختم و در کارهای خودم موفق بودم.
وی ادامه داد: بزرگانی هستند در دوبله که من افتخار شاگردی آنها را داشتم، شاید به طور شاخص در دوبله کار نکردم ولی کارهای دوبله بسیاری انجام دادم.
آقای حیدری در خصوص سختی کار اجرا در رادیو و تلویزیون گفت: اجرا برای رادیو قطعا سختتر است به علت این که شما یک میکروفون داری با صدا و حس خودت ولی در تلویزیون نور، دکور و تصویرو. وجود دارد که این تصاویر و... ذهن بیننده را از دقت خاص منحرف میکند ولی در رادیو باید به گونهای حس را منتقل کنید که برای شنونده باور پذیر باشد که نهایتا کار در رادیو سختتر است.
وی افزود: کارهای زیادی من برای رادیو انجام داده ام و از سال ۵۳ به رادیو آمدم وبا مرحوم خانم دیهیم فن بیان کار کردم و از سال ۶۷ من برنامه «راه شب» را شروع کردم ابتدا بخشهای نمایشی آن را کار کردم و بعد به طور اتفاقی اجرای این برنامه را شروع کردم که تا به امروز ادامه دارد، البته من کارهای زیادی در رادیو دارم که طولانیترین آن برنامه «راه شب» است.
آقای حیدری ادامه داد: من در تلویزیون هم کارهای زیادی انجام داده ام هم قبل از انقلاب که سریال کار کردم و هم اجرای ترانه داشتم و بعد از انقلاب هم کارهای اجرایی بسیاری داشته ام جنگها و شوهای مختلفی داشتم که به مرور زمان کارهای من در تلویزیون کمتر شده است.
وی در پایان گفت: فن بیان را میتوان آموزش داد و یاد گرفت یکی از شاخصههای فن بیان خود باوری است خیلی از اشخاص صدا و بیان خوبی هم دارند ولی خودباوری لازم را ندارند که موجب میشود که پیشرفت نکنند و موفق نشوند البته در کنار همه اینها باید مطالعه خوب ومدرس خوبی هم داشت.