طراحی نانوذراتی با هدف نابودی تومورهای بدخیم
محققان نانوذرات اصلاح شده ای طراحی کردند که آثار ضد سرطانی دارد و شانس نابودی توده های بدخیم را افزایش می دهد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، محققان «دانشگاه پوردو» اثرات ضدسرطانی نانوذرات پلی (لاکتیک-همگلیکولیک اسید) یا PLGA را بررسی کردند و دریافتند این نانوذرات اصلاح شده ، آثار ایمونوتراپی علیه توده های بدخیم دارد.
ایمونوتراپی یک رویکرد امیدوارکننده برای مبارزه با سرطان است.
محققان از نانوذرات پلیمری زیست سازگار برای ارائه ترکیبات ایمونوتراپی استفاده کردند و آنها را برای فعال کردن ایمن سیستم ایمنی اصلاح کردند. این پلیمر پیش از این برای استفاده در محصولات مختلف تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا را دریافت کرده است.
نتایج یافتههای محققان نشان داد که این نانوذرات به آرامی داروهای ضدسرطان را آزاد می کنند که باعث مرگ سلولی ایمونوژنتیکی یا ICD در توده ها میشود و ICD آنتی ژنهای توده و برخی دیگر از ترکیبات را تولید میکند تا سلولهای ایمنی را به ریزمحیط توده رسانده و آنها را برای مبارزه با توده ها به خدمت بگیرند.
محققان با اصلاح نانوذرات باعث شدند سلولهای ایمنی برای شروع پاسخهای ایمنی ضد توده سرطانی ، به توده بدخیم جذب شود .
محققان نتایج کار خود را با استفاده از «پاکلیتاکسل» ، نوعی داروی شیمی درمانی، تأیید کردند. آنها دریافتند که رشد توده ها در موشهای تحت درمان با پاکلیتاکسل محصور در نانوذرات اصلاحشده ، نسبت به موشهایی که با پاکلیتاکسل در نانوذرات اصلاحنشده درمان شدهاند، کندتر میشوند و
توده ها را در موشها از بین میبرد و مانع از عود مجدد سلولهای بدخیم میشود.
نتایج این تحقیق در مجله ACS Nano منتشر شده است.