گامی موثر در جهت بهبود میزان بقای بیماران سرطان پانکراس
یک تیم تحقیقاتی از دانشمندان؛ الگویی را برای پیش آگهی سرطان پانکراس و تشخیص دقیق این بیماری طراحی کردند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، آدنوکارسینوم مجرای پانکراس، یک نوع سرطان بسیار تهاجمی و شایعترین نوع سرطان پانکراس است که بیش از ۹۰ درصد سرطانهای پانکراس را تشکیل میدهد و منجر به حدود نیم میلیون مرگ و میر در سال در سراسر جهان میشود.
جمعی از دانشمندان چین ، الگویی را برای پیش آگهی سرطان پانکراس طراحی کردند که دو نشانگر پروتئینی مهم را گزارش میکند و برای اولین بار، دانشمندان این دو نشانگر پروتئینی مهم NDUFB۸ و CEMIP۲ را شناسایی کردند که ممکن است حساسیت شیمی درمانی در سرطان پانکراس را پیش بینی کند، کشفی که انتظار میرود نرخ بقای کلی در یکی از کشندهترین بیماریها را بهبود بخشد.
سرطان پانکراس به ندرت در مراحل اولیه تشخیص داده میشود، زمانی که شانس درمان بیشتر است. میانگین بقای پنج ساله آن کمتر از ۱۰ درصد است.
این مطالعه که توسط دانشمندان و پزشکان دانشکده پزشکی دانشگاه شانگ های انجام شد و نتایج این تحقیق در مجله معتبر Nature Medicine به صورت برخط منتشر شد ، اولین کاوش در نشانگرهای زیستی مرتبط با درمان آدنوکارسینوم مجرای پانکراس مبتنی بر پروتئومیک میباشد.
علائم آدنوکارسینوم مجرای پانکراس غیر اختصاصی است و بیشتر افراد تا زمانیکه تومور به خارج از پانکراس گسترش نیافته است هیچ علامتی را تجربه نمیکنند. علائم احتمالی شامل از دست دادن اشتها، حالت تهوع، سوء هاضمه، کمردرد، خستگی و کاهش وزن غیر قابل توضیح است و همچنین افزایش نرخ چاقی و دیابت نوع ۲ نیز از علت های خطر این بیماری است.
هیچ علت واحدی برای آدنوکارسینوم مجرای پانکراس شناسایی نشده است. با این حال، مهمترین عامل خطر، سیگار کشیدن است که خطر ابتلا را ۲ تا ۳ برابر در مقایسه با افراد غیر سیگاری افزایش میدهد و عواملی نظیر عدم فعالیت بدنی، مصرف زیاد چربیهای اشباع شده و مصرف کم سبزیجات و میوهها نیز از عوامل خطر سرطان پانکراس به شمار می رود.
اولین تشخیص سرطان پانکراس معمولاً پس از برداشتن نمونه کوچکی از بافت انجام میشود. آدنوکارسینوم مجرای پانکراس به سرعت به سایر نقاط بدن گسترش مییابد اما یافتههای این مطالعه ، عصر جدیدی را در تشخیص دقیق و درمان سرطان پانکراس نشان میدهند.