پخش زنده
امروز: -
بر اساس اعلام سازمان امور اراضی تاکنون ۶۸ درصد زمینهای کشاورزی کشور رفع تداخلات ارضی شده و برای ۴۶ درصد آنها سند مالکیت صادر شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما. علیرضا گودرزی، معاون حفظ و یکپارچگی اراضی سازمان امور اراضی گفت: سال گذشته ما بیش از ۷۰ هزار تغییر کاربری شناسایی کردیم و بیش از ۳۰ هزار مورد را قلع و قمع کردیم و این امر ادامه دارد.
او با بیان اینکه بیشترین خطر تغییر کاربری متوجه اراضی کلاس ۱ و ۲ در اراضی شمالی کشور هست گفت: از ۱۸ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی حدود ۵ میلیون هکتار کلاس ۱ و ۲ هستند و همین تغییر کاربریها امنیت و اقتدار غذایی را با مشکل مواجه خواهد کرد.
آن طور که سازمان امور اراضی اعلام کرده است تغییر کاربری زمینهای کشاورزی به طور متوسط ۵ الی ۱۰ درصد رشد داشته است.
پور تحویلدار، مدیرفناوری سازمان امور اراضی کشور هم گفت: از اول فروردین ۱۴۰۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۲ در سطح کشور چیزی حدود ۳۱ هزار مورد شناسایی و تغییر کاربری غیر مجاز داشتیم.
به گفته معاون سازمان امور سازمان امور اراضی تنها ۳۶ درصد از اراضی کشور، زمینهای کشاورزی مرغوب هستند.
اما با اجرای قانون یکپارچه سازی اراضی کشور موجب حفظ کاربری بیشتر شده است و علاوه بر جلوگیری از خشک شدن زمینهای قابل کشت از تغییر کاربری آنها نیز جلوگیری میشود.
خضری، مدیرکل یکپارچگی اراضی و بهره وری سازمان امور اراضی هم گفت: در غالب یکپارچه سازی و تجمیع سازی اراضی کشاورزی ۴۱۱ پایلوت در کل کشور داریم و ۷ هزار هکتار از اراضی ما یکپارچه سازی شده است و در چشم انداز جدید امیدواریم که حدود ۱۰ هزار هکتار تجمیع و یکپارچه سازی شود.
تداخلات مالکیت زمین هم مشکل دیگر در مسیر حفظ کاربری اراضی کشاورزی است و بر اساس اعلام سازمان امور اراضی زمینهای کوچک و بدون سند مهمترین دلیل و بهانه برای تغییر کاربری زمینهای کشاورزی محسوب میشود.
رحیمی، کارشناس اداره مهندسی امور اراضی هم گفت: مجموع ۷۰ هزارو ۹۰۰ پلاک مشمول رفع تداخلات کشور تاکنون ۱۸ هزار و ۵۰۰ پلاک رفع تداخل شده است و اگر از لحاظ سطح به موضوع نگاه کنیم بالغ بر ۱۰ میلیون و صد هزار هکتار رفع تداخل کرده ایم.